reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

tonka ja Kubie dawałam kleik jak skończył 2 miesiące ale z reguły była to 1 miarka dodatkowo do mleka , potem były dwie miarki , może go brzuszek boli bo to dla niego za ciężkie jeszcze??
może mu tylko delikatnie zagęszczaj mleko a za miesiąc zaczniesz wprowadzać kaszki

reklama
...a teraz śpi W sumie nie płakał długo Zobaczymy co będzie dalej Może chodziło mu o to że tak krótko doił :-) A powiedz mi jeszcze Aniu przez jaki smoczek mu dawałaś bo mi przez zwykły nie idzie tylko przez taki do kaszki A jak zrobie rzadsze to mały będzie się dławić

Witam drogie Tarnowianki!

Ja co prawda od niedawna mieszkam w Tarnowie, ale teraz razem z mężem "wijemy" sobie tutaj gniazdko dla naszego maluszka :) Termin mam na koniec października, to pierwsze dziecko, jak lekarz powiedział najprawdopodoniej chłopak.

Mam od razu pytanie do obecnych mam jak i tych przyszłych mam - którą szkołę rodzenia w Tarnowie polecacie, jakie opinie słyszałyście/macie? Szukałam trochę nt., z racji lokalizacji zastanawiam się nad tą przy Nowym Szpitalu albo tą pani Skrzyniarz.

Pozdrawiam serdecznie!

Ammy witaj :-)
niedawno dziewczyny poruszały temat położnej i szkoły rodzenia , najlepiej cofnij się kilka stron i na pewno znajdziesz coś na ten temat :tak:
mam nadzieje że będziesz nas teraz częściej odwiedzać :-)

Cześć :-)

Ammy kurcze ja Ci nic nie doradzę ,bo nie chodziłam wcale ;-)

Choć dziewczyny chyba mówiły że na nowym jest ok :confused:.

Fajnie że do nas dołączyłaś ,ja też urodziłam pod koniec pażdziernika ;-).

Choć miałam na listopad termin ;-).

A gdzie przedtem mieszkałaś ?? Co Was sciągneło do naszego Tarnówka :-)??

Ammy ja chodziłam na szkołe rodzenia na nowym szpitalu i byłam bardzo zadowolona. Szkołą pani skrzyniarz jest prywatna kosztuje to 300 zł i zachęca np wykładami dr Przybycienia a z tego co się dowiedziałąm od dziewczyny która chodziła do mniej dr nie pojawiła się z braku czasu. Na nowym masz wszystko za free no i jeżeli zdecydujesz się na poród na tym szpitalu to będziesz inaczej traktowana. Można się dużo dowiedzieć Położne naprawde udzielają fachowej pomocy Można o wszystko pytać Są zajęcia praktyczne i teoretyczne i polecam chodzić na oba :) nie wiem czy o wszystkim napisałam... W razie czego pytaj
Sorry dziewczyny jeżeli się powtarzam ale sama wiem jak czasem ciężko coś znaleźć na naszym forum :)

Witaj Ammy :)
Ja na tarnowskim jestem chyba jednyna aktywna ciezarówka :D Termin mam na początek listopada , ale czuje ze to bedzie pazdziernik. W Tarnowie w sumie tez jestem niby nowa . Do szkoły rodzenia wybieram sie na nowy szpital . Musze sie zapisac. A dlatego Nowy szpital bo jest za darmo :D Musze sie jeszcze dowiedziec czy na Starym szpitalu jest jakas szkola rodzenia bo w sumie tam chce rodzic... A do kogo chodzisz do lekarza ? Bo cos mi sie wydaje ze Cie kojarze...
I zagładaj często , choc tutaj ostatnio ciuchutko bo wakacje , ale zawsze ktos sie odezwie :)

Oj dziewczyny , wszytskie radzicie mi sie wysypiac , juz nie straszcie tak , chyba nie bedzie tak zle ? :p:p:p
A co sie dzieje w tarnowie wogole ? Jakies imprezy itd ? Bo mi sie wydaje ze to miasto ostatnio wymarło . Chciałam isc ostatnio na basen ale w remoncie.. Szkoda bo pochlupałabym sie troszke :)
A my wczoraj kupilismy regał na tv z pulkami i teraz mezus zbija i zbija i z miejsca go nie znac :) A ja siedze sobie i mu dogaduje :p

Ostatnia edycja:
Kasia widzę że jednak na stary szpital się zdcydowałaś :-) .
W sumie to chyba nie jest tak zle z tym spaniem wszystko zależy od dziecka;-).
Mój w nocy budził się co 2 godziny :-).W sumie niebyło tak zle ;-)Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaić ;-).

A co do imprez to u nas rzadko są niestety :baffled:choć chyba na rynku ma coś być przez weekend.A basen modernizuja i dlatego zamknięty ;-).Więc bedziesz juz zmaluszkiem śmogać na basen ;-).

reklama
tak , tak chyba na stary... chociaz jeszcze wszystko moze sie zdarzyc :)
Cos czuje ze moja Ania bedzie wybitnie aktywna juz teraz prawie cały czas ja czuje i sie zastanawiam czy to dziecko wcale nie spi? No ale wstawanie w nocy to napewno kwestia przyzwyczajenia
A co basenu to my chyba wybierzemy sie na ostatnie wakacje tylko we dwoje do Hajduszoboszlo na koniec lipca. Tam sie popluskam , w sumie to tez z maluszkiem :D

Do góry