reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

hej dziewczyny

Ale GORĄCO !!! ja po 4 dniach bardzo długich spacerów dziś sobie odpuściłam ale i nie próżnowałam zrobiłam wielkie pranie i wreszcie sobie posprzątałam. Jutro może pojade sie poopalać tylko nie wiem czy to nie wstyd pokazywać się w takim stanie ludziom :)
Ania odlicza dni do powrotu do PL a ja do wyjazdu nad morze...przeraża mnie to Ale wszystko trzeba przeżyć :)

reklama
u mnie dzisiaj też było GORĄCO :-):-):-):-) , normalnie super pogoda , oby częściej taka była :tak:
tonka nie odliczam jeszcze bo póki co to dzisiaj odebraliśmy klucze od nowego mieszkania a jutro jedziemy sprzątać po poprzednim lokatorze ten syf który tam zostawił
a i przyjechało do nas wesołe miasteczko :-D szkoda że Kubuś taki mały i nie pojeździ jeszcze na żadnej karuzeli ,ale może za rok ;-)
muszę się też pochwalić że już ładnie siedzimy :tak: tzn czasem mu się jeszcze zdarza polecieć na boczek ale bardzo bardzo rzadko :-) no i cały czas mówi "tata" , normalnie mówię mu powiedz "mama" a on uśmiech i "tata" łobuziak mój mały;-)

Cześć :-)

Gorąco ,gorąco ale ja sie bardzo ciesze że tak jest ,uwielbiam taką pogodę ,tym bardziej że tyle na nią czekaliśmy ;-).

AniaSm to fajnie że Twój maluszek tak sie ładnie rozwija :-).Wczoraj skończył 7 miesięcy. Ucałuj Go od nas :-);-).No i miłego sprzątania mieszkania ;-).

Tonka ja też troszke wczoraj przystopawałam ,ale tylko troszkę ;-).

A dziś na działkę spadamy ,tam mam luzik mały w basenie ,ja tez pomocze nogi .i moze grilek bedzie ,a raczej napewno bo coś trzeba zjeść ;-).

Miłego dnia laski :-):-):-).

Hej :-)

Ej no laski co wy ,nic nie macie do powiedzenia :wściekła/y::wściekła/y:

Oj nie ładnie ,nie ładnie ;-).

Meldować co u Was ????

My sie byczymy ,spacery i te sprawy :-)basenik ,grilek ,opalnie ;-).

hej
u mnie przeprowadzka w toku i niestety nie mam na nic siły , mam nadzieje że do soboty się przeprowadzimy to będe mieć więcej czasu ,w ciągu dnia pakuje nasz "dobytek" , potem wpada mój D je obiad zabiera rzeczy i jedzie na mieszkanie , do tego Kuba nie chce chodzić spać wieczorem i chociaż widać że jest zmęczony to jakoś ciężko mu zasnąć
miłego wieczorku

Hejka dziewczyny!

Mały ma juz 5 tygodni skonczone...ale ten czas szybko biegnie. Brakuje mi czasu na wszystko tzn na mnie ,bo dzieciom poswiecam sie do reszty. Kocham moje dzieciaki ale brakuje mi czasu tylko dla siebie .Marzy mi sie tez wieczor tylko z moim facetem ,ale narazie jest to nierealne.
Dalej mam ten beznadziejnie duzy i niefajnie wygladajacy brzuch.Wiem ze to tylko 5 tygodni ,ale ja bym juz chciala wrocic do mojej dawnej sylwetki i w koncu zaczac chodzic w moich rzeczach.
I w sumie to narazie tyle...Moeje zycie nie wyglada ostatnio ciekawie ,codziennie to samo wiec nie pisze za czesto by was nie przynudzac.
NIe znacie jakies babki ktora chcialaby sobie dorobic i zaopiekowac sie maluchem? gdzies tak od pazdziernika [ moze wczesniej] bede potrzebowac niani.Musze isc do pracy by dopilnowac interesu, chce tez wrocic do szkoly i dokonczyc studia wiec potrezbuje pomocy.Victoria idzie do przedszkola iwec mam nadzieje ze niania bedzie miec pod opieka tylko patryka.Dajcie znac czy znacie kogos? Nie chce brac kogos totalnie z gazety czy ogloszenia.

Violaz gdybym nie była w ciązy chętnie zajełabym sie Patrykiem :) Ale juz chyba nie dam rady :D Przed wyjazdem do Irl pilnowałam ok roku małego brzdąca, wczesniej tez miałam duzy kontakt z dziecmi no i za granica zajmowałam sie po racy 2 małych irlandczyków :)
W Lisyopadzie pewnie ja bede pisac ze skore brzucha mam obwinięta, ze sie w strare ciuch nie mieszce i nie mam czasu dla siebie ani dla meza :)
AniaSm- tylko nie przedzwigaj sie za bardzo przy tej przeprowadzcce, o kregosłup trzeba dbac :)
Igorek- cieplo, nic sie nie chce , ja to bym ostatnio ciagle spała :)

Ostatnia edycja:
Cześć :-)

No widze że coś drgneło ;-)

AniaSm wiem jak to jest z przeprowadzką bo pare razy sie przeprowadzałam;-).
Przprowadzaj sie i wracaj do nas ;-).

Violaz kurcze ja bym moze miała kobitke dla Ciebie ,nawet wczoraj się z nią widziałam i ona szuka pracy.Tylko ze ja Ci nie dam głowy za nią urwać znam ja to chyba sumienna kobitka pokkrzywdzona troszke przez los ewnetualnie mogłabym zapytac ,jeśli znajdę do niej nr telefonu.Wiem ze zajmowała się dziećmi.

Kasiazar Tobie sie należy spanie jak nic ,więc sobie śpij do woli bo niedługo będziesz nam pisać że bys sobie pospała a tu dzidzi nie da :-D.

Hej dziewczyny

jesteśmy już po drugim szczepieniu i jestem dumna z mojego Kamilka Nie płakał bardzo :)
W sobotę byliśmy z moim na rynku spotkać się ze znajomymi Miło tak czasem oderwać się od małego W niedziele też zostawiliśmy go babci i pojechaliśmy do sącza na zakupy Udane :) A dziś wypad do kina...
AniaSm mój mały w tym tygodniu też mało spał jednego dnia może godzinke tylko ale to chyba przez pogode
violaz ja miałam tak samo Tylko że ja już 2 tygodnie po porodzie się złościłam że nie wyglądam tak ja przed ciążą I nie wiem czy to cię pocieszy ale dalej mi brakuje Ale jeszcze 2 kg i będzie jak przed ciążą a jeszcze 5 i bedzie tak jak bym chciała :-) Do wszystkiego jednak trzeba czasu
kasiazar Igorekkk ma racje śpij póki możesz bo potem może być ciężko :)

reklama
Mam pytanie Kiedy dałyście po raz pierwszy dziecku kleik ??
Bo ja dziś zaryzykowałam i dałam mojemu 3 miesięcznemu maluchowi i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Zrobiłąm ją tak jak w przepisie, w butelce i mały strasznie szybko wypił potem płakał więc myślałam że się nie najadł więc dorobiłam jeszcze troszkę A potem znowu płakał przez chwile Nie wiem czemu Może dlatego że tak krótko jadł a może brzuszek go bolał Poradźcie coś

Do góry