reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarnów

Hej :-)

AniaSm -mam truskawki ale niezbyt dużo ,u mnie nie przepadają za truskawkami ,ostatnio zrobiłam ryż z truskawkami ,Igor ani nawet nie spróbował a mój stwierdził że to nie jedzenie :wściekła/y:.U nas pogoda też dziwna bo jak nie pada przez tydzień to znów słońce i 34 stopni :shocked2:. To dobrze że maluszek Ci rosnie ,tak ma być:-):-).

Tonka nie stresuj sie ząbkami ,wcześniej czy pózniej Cie to nie ominie,nie takie ząbkowanie straszne :-D:-D.Dasz rade :-)

Ania21 niewiele Ci doradzę ,Igor zasypiał najczęściej w leżaczku a pózniej to kładłam się obok niego i zasypiał,i tak jest do tej pory.

Kasiazar -Ja rodziłam na nowym i nie narzekam ,oczywiście lekarza miałam z nowego szpitala. Jak zaczełam rodzić to na dyżurze była doktor Sak i przy niej własnie rodziłam.Jak dla mnie to super lekarz:-).A i nie bardzo rozumię dlaczego Twój lekarz miałby być nie obiektywny.Chodzi Ci o poród???

Ostatnia edycja:
reklama
No i mamy zmiane pogode Wczoraj 34 dziś rano 18... ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Byliśmy dziś na zakupach w Nowym Sączu i powiem wam dziewczyny że taniej niż w Krakowie a można kupić naprawdę fajne ciuszki.
AniaSm nauka do obrony idzie mi... w zasadzie jeszcze mi nie idzie :) ale myśle że nie jest źle ze stanem mojej wiedzy :)
Kasiazar ja rodziłam na starym i w zasadzie to nie wiem co Ci powiedzieć Wszystko zależy od zmiany Ale nie narzekam opieka ze strony położnych była bardzo dobra Natomiast nie jestem zadowolona z przebiegu mojej cesarki tzn dr Kacalski jest chyba rutyniarzem i mimo łapówki (za przeproszeniem) spieprzył mi cięcie Miałam nadzieje że jak zapłace (mimo że cc mi się należało) będzie lepiej. Ja zdecydowałam się na stary bo słyszałam że na nowym preferują porody siłami natury a w moim przypadku to było nie możliwe :-(

Witam poniedziałkowo ;-)
Dzięki dziewczyny za odpowiedz.

Igorekkk- pisząc ze lekarz moze byc nie obiektywny miałam na mysli ze skoro pracuje w strarym szpitalu to bedzie nakłanial wlasnie do starego.Slyszalam ze doktor Sak jest ok ale w sumie trafilam przypadkiem do innego i juz nie chce zmieniac

Ania21- moja kuzynka urodziła w lutym Jej mała Majka tez miała ogromne problemy z zasypaniem , tylko na recach albo przy mamusi Ale jak mała skonczyła 2 mce to kuzynka miała juz tak dosc ze kładla ją do łuzeczka po kapieli wieczornej i nie było zmiłuj. Mała płakała , zaliła się wtedy kuzynka do niej podchodzila mowila do niej , głaskała ale nie brała na ręce. Najgorsze był pierwszy tydz bo długo to strasznie trwało ale jak mineły 2 tyg mała zaczeła zasypiac bez problemu i coraz szybciej.
Moze troszke straszne bo pozwala się dziecku płakac ale daje efekty a dziecku w sumie zadna krzywda sie nie dzieje , najwazniejsze zeby nie zostawiac maluszka samego i niech sobie płacze tylko byc przy nim co jakis czas. No i pozniej trzymac sie tego :tak:

tonka- ja wiem ze wszytsko niestety zalezy od zmiany , na którego trafisz ... Co do łapowek to wiem coś o tym bo mój mąz lezal bardzo dlugo i duzo w roznych polskich szpitalach a oni tylko rece wyciągali nie robiąc nic nadzwyczajnego.
Osobiscie wolałabym poród naturalny , i bardzo mi zalezy zeby mój mąz był przy mnie a z tego co czytałam kilka stron wczesniej to któras dziewczyna napisała ze jej bratowa jak rodziła to nie wpuscili partnera na starym szpitalu bo ktoś tam inny tez rodził. Boje sie strasznie takiej sytacjii , najwyzej zacisne mięsnie i poczekam az znajdzie sie miejsce dla nas dwojga :-)

Witam was dziewczynki nie ozdywalam sie troszke bo w teraz sesja i trzeba si etroche pouczyc.
U nas wszystko ok, nie bylismy u szczepienia idziemy dopiero w piatek, zabkow nie widac.
Prze te kilka dzni pogody kapalismy sie w baseniku.

Ania21 gratuluje kolejnego zabka, co do usypiania nie pomoge bo moj synek umie sam usypiac nie mosialam go uczyc.
Tonka moj synek sie slinil ok 3 m a zebow brak i tez pchal wszytsko do buzi, zabki moga wyjsc wczesniej z tym ze lepiej ponoc jak wychodza pozniej.Co do cesarek na nowym to jak ja lezalam do duzo bulo kobiet po cesarce, ja rodzilam naturalnie, ale drugie dziecka jak kiedy bede miec to lekarze z nowego mowil mi ze tylko cesarka, jak masz na skierowaniu od lekarza to napewno zrobia.

Witam Kasiazar powiem Ci tak najlepiej rodzic tam gdzie ma lekarza, ale to tez zalezy do kogo sie chodzi. roznie to bywa. moja siostra dlugo lerzala na patologi ciazy na starym i nie byla zadowolona z lekarzy i dlatego przeniosla sie na nowy. a moge wiedziec do jakiego chodzisz gin?
a tak przy okazji to moj maly ur sie w listopadzie na ktorego masz termin?

Ostatnia edycja:
Cześć :-)

Arwen ucz się ucz :-) fajnie że w baseniku sie kąpaliście :-),ja muszę dopiero kupić .

Kasiazar napiszę tak jak wcześniej Arwen najlepiej rodzić w szpitalu w którym jest lekarz.Byłam u Koteckiego na samym początku ciązy na wizycie,muszę przyznać ze zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie:-).Niestety kupę forsy wzioł więc zmieniłam na tańszego :-)Najlepiej zapytaj lekarza ,Twojego co się dzieje jak w czasie gdy Ty zaczniesz rodzić ,będzie sala zajęta ,ciekawe co Ci powie :eek:Nie ukrywam że troche bym się wkurzyła jakbym chciała rodzić z mężem a tu mi mówia że sala do porodów rodzinnych zajeta i się nie da :wściekła/y:.A tak wogóle to jak się czujesz ,bedziesz mieć chłopczyka ,dziewczynkę ???

To prawda, dr Kotecki nie jest tani i jeszcze kazy przychodzic co 3 tyg ! Wczesniej to olewałam i przychodziłam co mc ale jestem na zwolnieniu wiec daje mi je od wizyty do wizyty. Pytałam sie go o porod z mezem czy mozna itd i co jak bedzie sala zajeta a on ze spoko z mezem mozna ze jak sala zajęta to nic sie nie dzieje bo jest kilka boksów...a tu słysze co innego. Zapytam sie go jeszcze raz na kolejnej wizycie
Jak narazie czuje sie ok Cisnienie mi dokucza, plecy i upały :) Ale nie jest najgorzej. A bedziemy miec dziewczynke :tak:

No widzisz dziwna sytuacja w takim razie Kasia może po prostu trzeba troche ostrzej z nimi postępować ,kurcze sama nie wiem :eek:.Moja kolezanka niedawno rodziła na nowym tylko ona rodziła ze swoja mama i mówiła że super było i nie robili problemów.

Kasia jesteś w 20 tygodniu ciąży tak ? W takim razie polece Ci szkołe rodzenia na nowym szpitalu. Chodzi się od ok 28 tyg i zajęcia są 2 razy w tygodniu we wtorki wykład a we czwartki ćwiczenia. Na ćwiczeniach są mniejsze grupy i położne bardziej przystępne Warto znaleźć czas Ja dopóki miałam nadzieje na poród siłami natury a bardzie j do czasu kiedy się dowiedziałam że będzie cesarka chodziłam. Prawda jest taka że przy porodzie sn to położna jest przy Tobie a lekarz przychodzi zszyć i ewentualnie na ostatnią fazę porodu. Z tego co mówiły mi dziewczyny z którymi chodziłam na szkołe rodzenia, to jak Cię położne kojarzą ze szkoły to masz lepiej i bardziej się Tobą zajmują. Co do starego szpitala i sal do porodów rodzinnych to przed cesarką położna mnie oprowadzała dla odstresowania i widziałam 2 fotele do rodzenia a co z resztą to nie wiem Jak ja rodziłam to obie były wolne :)

reklama
arwen Witaj :)
Termin mam na 5 listopada A chodze do dr Koteckiego.

ja mialam rodzic w pazdzierniku al maly ur sie po termini 8 listopada. Ja rodzilam na nowym to sala do rodzinnego byla zajeta i rodzilam na ogolnej tam sa boksy z zaslonkami wiec mysle ze nie beda robic klopotu

Ja sie nastwilam ze mam rodzic z mezem i nawet nie myslalam ze sie nie bedzie dalo. Wiec mysl pozytywnie napeno si uda.
a co do lekarza to nie znam, ze starego szpitala to tylko kojarze Jackowskiego( wg mnie najgorszy lekarz), Bednarczyk i Szmide czy jakos tak. Wiecej znam z nowego

Ostatnia edycja:
Do góry