reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarczyca a ciąża

reklama
Czesc lasencje!

Ja biore tabletkę o 6.40 w tygodniu a w weekendy jak się obudzę. Oczywiście zawsze czekam pół godziny zanim coś zjem lub wypiję kawę.
Witaj fiori i gratuluję ciąży!

Ja usiłuję się wdrażac w mierzenie tempki ale coś mi nie idzie póki co.
W weekend mierzyłam później bo nie chciałam nastawiać budzika.
Dzisiaj za to wypiłam wcześniej łyk wody :/
Może w następnym cyklu będę już bardziej wprawiona a teraz traktuję to jak trening.

Rozmyślam też kiedy miałam owu. Generalnie moje cykle ostatnio to 27-28 dni.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na sobotę, ale kto to wie co
tam się u mnie dzieje i czy tą owu w ogóle mam?

dziewczyny ja Wam powiem, że moje starania to troche szczęście, bo akurat pewnego słonecznego dnia miałam zaplanowaną wizytę u ginekologa, tak kontrolnie, żeby porozmawiać o kwesti zajścia w ciąże przy niedoczynności tarczycy i się fartem złożyło, że miałam w tym dniu owulację...nie miałam śluzu ani żadnych objawów, temperatury nigdy nie mierzyłam i lekarka mi na kontroli mówi, ze dziś jest idealny dzień do zajścia w ciążę...no i był :-D a tak naprawdę, to byłam rozregulowana tarczycowo, bo cały miesiąc przed tym pościłam w dzień i jadłam dopiero o 18-19 pierwszy posiłek i wtedy też zażywałam eutyrox, czekając jedynie 20 min....

Hej kochaniutkie.
sprawdziłam dziś na necie wyniki mojego TSH i fT4 i jestem podłamana...
TSH jest za niskie :( z jednej skrajności w drugą... Masakra...

TSH - 0,030µIU/ml (norma: 0,270-4,200)
fT4 - 1,49ng/dl (norma: 0,93-1,70)

A wizyta dopiero za dwa tygodnie....

czesc dziewczyny, czy moge dolaczyc? :-)
kilka dni temu zdiagnozowano u mnie nadczynnosc tarczycy. dostalam thyrosan i od piatku biore 3x2 tabletki dziennie. wy macie wiecej doswiadczenia, wiec czy moge sie was poradzic?
pytalam mojego lekarza, czy dalej moge sie starac o dziecko, i powiedzial, ze tak. tak wiec jak w piatek wyszedl mi pozytywny test owulacyjny, to zabralismy sie do roboty :-D tylko martwie sie, bo od piatku wlasnie biore leki, i moja temperatura jest dziwna, nie bylo skoku ani nic :/ wyraznie czulam owulacje, mialam bardzo sliny bol, co nie w kazdym miesiacu sie zdaza, bo mam problemy z owulka, i dlatego bralam w tym miesiacu Clo. i teraz mam pytanie, czy leki moga zaburzac temperature? znalazlam cos takiego w necie: "LEKI PRZECIWTARCZYCOWE (Thyrosan, Metizol) podwyższają poziom niższych i wyższych temperatur w cyklu i mogą powodować wyraźniejsze objawy płodności."

i jeszcze jedno pytanie, czy pomimo brania Thyrosanu moge zaczac prac Duphaston? lekarz przepisal mi go razem z Clo, ale to jeszcze bylo zanim sie dowiedzialam, ze mam nadczynnosc :zawstydzona/y: nie mam sie go jak poradzic, bo mieszkam w Irlandii i nie mam szans na wizyte u gina az do stycznia :wściekła/y:

przepraszam, ze tak bardzo sie rozpisalam :-D i zycze wam wszystkim Wesolych Swiat :-D

Ostatnia edycja:
Witam jasen ze mozesz dolaczyc :)
Ja sie leczecze na niedoczynnosc od miesiaca wlasnie koncze listek tabletek pod koniec stycznia robie badania na TSH czy spadlo czy nie...? ja ci niestety nic nie poradze w tych wsparwach moze inne dziewczyny cos popdpowiedza.... :)
Rowniez zycze Wesolych Swiat :)

Powiedzcie, proszę, co sądzicie o takich wynikach hormonów tarczycy:
TSH - 1,73 u IU/ML (0,27 - 4,20 u IU/ML)
FT3 - 3,76 pmol/l (4,00 - 8,30 pmol/l)
FT4 - 15,94 pmol/l (10,6 - 19,4 pmol/l)

Mam nadzieję, że z takimi wynikami można zajść w ciążę/
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt:-)

reklama
happy8se.gif
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!
happy8se.gif

p.s - monitoring się jednak odbędzie! Trzymajcie kciuki.

Do góry