reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarczyca a ciąża

Anulka_szn przykro mi, ja również nastawiłam się na dobre wyniki i o tyle dobrze,że u mnie akurat po miesiącu ładnie spadły :happy2: ja mam 21 lat, ale lekarz każe mi się już starać bo od 16 roku życia mam problemy a cykle mam jak kobieta przed menopauzą. Po poronieniu nie udało mi się zajść w ciąże :sorry2: a od wizyty minęło ok. pół roku i trochę mnie to martwi ... Oficjalnie staramy się 2 miesiące ( metodą co 2 dzień ) ale i ta metoda się nie sprawdziła - a przed tem obliczałam dni płodne i korzystałam z pasków LH i też nic ... Ja leczę się w klinice leczenia bezpłodności w Poznaniu i chodzę do gin-endo

reklama
Fajnie mieć właśnie lekarza gin-endo w naszym przypadku, ale ja nie chcę rezygnować z mojego gina bo jest super, no i endo w zasadzie tez jest w porządku wiec po prostu trochę więcej się najeżdżę. Trzymam w takim razie za Ciebie kciuki Butterfly, w końcu musi się udać. No i &&& za wuzytę, daj znać jak było. :)

Witajcie ja byłam wczoraj na kontroli u mojego endokrynologa i wiemy dobrze wie każda z nas ,że optymalny wynik tsh na zajście w ciążę to 1,5-2 no i podpuściłam mojego lekarza i mu mówię ,że chcę postarać się o dziecko i czy ten mój wynik jest ok. 2,4 wynik wynosił ,a on na to ,że jak najbardziej wynik jest odpowiedni :sorry2: i co o tym myślicie bo ja chcę zmienić lekarza na endokrynologa - ginekologa jutro dzwonię się zapisać i jego zapytam jak to jest z tym wynikiem myślicie ,że dobrze by było jeszcze troszkę obniżyć ten wynik?

Witaj kobietko ;-) wynik prawidłowy dla kobiet starających się o dziecko powinien być max do 2! Moja gin też mi powiedziała,że jeżeli z TSH nie zejdę poniżej 2 to nie ma mowy o działąniu

Hmm mój ginekolog mówi że najlepiej by było tak poniżej 2,5.
Powiem tak, podchodząc do sprawy w ten sposób to można by swój organizm próbować doprowadzić
do totalnego ideału. Oprócz idealnego TSH mieć idealną całą resztę hormonów i resztę badań.
Tylko ja się pytam gdzie są takie kobiety? Szczególnie po 30-tce i w tych czasach.
o tak jak z ciśnieniem, jak ktoś ma 130/90 to nic takiego ale wiadomo, LEPIEJ BY BYŁO jakby
miał 120/80.
Oczywiście powinnyśmy starać się doprowadzać swoje organizmy do perfekcji
starając się zajść w ciążę, ale nie doprowadzajmy do skrajności, bo skupione na tych cyferkach
zaczniemy od zmysłów odchodzić i nic z tego nie będzie.

reklama
Do góry