reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarczyca a ciąża

cześć dziewczyny

podczytuję Was od jakiegoś czasu ,mam prośbę czy uważacie ,że wyniki są w porządku ?

P/c antytyreoglobulinowe (ATG) < 15,0U/ml < 60
P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) 29,0U/ml < 60,0
Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji 3,191 μIU/ml 0,550 — 4,780 A
Wolna trijodotyronina (FT3) 3,72 pg/ml 2,30 — 4,20
Wolna tyroksyna (FT4) 1,22 ng/dl 0,89 — 1,76

reklama
Hej Zuzanka :) - przeciwciała masz ok.

TSH - jak na starania za duże - z resztą wg mojej endo nie tylko do starań, W ogóle powinno TSH nie przekraczać 2,5. A do starań najlepiej mieć pomiędzy 1-2. Wyższe grozi poronieniem.

Wiadomo, że najlepiej gdybyś skontaktowała się z endokrynologiem - ale ja bym poszła pomimo, że TSH w tej "niby" normie - która jak widać powinna tak naprawdę być inna.

Pozdrowionka :)

Hej dziewczyny!

Zuzanka tak jak pisze Anulaaa, mogłabyś nieco zbić to TSH.

Anula dołączyłam do Ciebie tak jak przewidywałam z nowym cyklem :) Wczoraj @ przyszła. Tak sobie analizuję, że chyba jednak miałam owu w sobotę. Jutro zamawiam testy owulacyjne na allegro co by w tym cyklu podejść do sprawy profesjonalnie. W nadchodzącym tygodniu chwila prawdy czyli badanie TSH. Mam nadzieję że w końcu będzie jakaś poprawa zadowalająca, bo ile można czekać i czekać. No i zobaczymy jak prolaktyna i mam nadzieję że w czwartek uda mi się już z wynikami pójść do endo. Heh i tak jak większość z nas mam nadzieję na najpiękniejszy prezent gwiazdkowy. Pewnie niektórym z nas się uda. Moja szwagierka zaszła w grudniu 3 lata temu. Mówiła że zafasolkowała 6.12 a test wyszedł pozytywny jakoś na dwa dni przed wigilią :)

Dzień doberek :-D witam się po weekendzie! dziewczyny następny cykl należy do nas :-D Trzymam kciuki && za nas wszystkie starające się! Do nas w piątek przyjechało długo wyczekiwane łóżko :-D cieszyłam się jak dzieciak :) Moje ostatnie TSH wynosiło 1,91 ale teraz zamierzam przed wizytą zrobić świeższy wynik bo tamten ma z 3 miesiące. Wczoraj przeżywałam katusze bo strasznie bolały mnie piersi :( masakra, chyba mi hormony robią psikusy

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki :)

Jak tam po weekendzie nastroje?
Tygryseczek czy Ty dostałaś w końcu jakieś leki na tarczycę?
Anulaa jak tam u Ciebie? Codziennie śledzę Twój wykres :)
Butterfly jak łóżeczko? :)

Jeśli chodzi o mnie to w tym tygodniu dowiem się jak moja tarczyca.
Teraz już po 3 miesiącach brania euthyroxu naprawdę mam nadzieję na jakiś
dobry wynik, bo ile można czekać. W czwartek idę do laboratorium
robić TSH i prolaktynę. W piątek będą wyniki.
Do endo zaś wybiorę się we wtorek 4 grudnia, prosto z pracy bo mam bliżej.

Do tego zaopatrzyłam się w porządny sprzęt na ten cykl. Otóż zamówiłam
termometr owulacyjny (mooooże jednak mi się uda konsekwentnie mierzyć temp.)
oraz testy owulacyjne :) Jak już prowadzić wykres to porządnie. Zobaczymy jak mi pójdzie.

Widziałam że już jest wątek z terminem "sierpień 2013" i kolejne dziewczyny
chwalą się dwiema kreseczkami. Nie powiem...jest to bardzo pozytywne i nastraja optymistycznie
biggrin.gif

Anulka-szn witaj :)

Łóżko było już przetestowane i jestem pozytywnie zaskoczona :-D ogólnie zmieszczą się na nim 4 osoby! trzymam kciuki za Twoje TSH, mi po miesiacu brania euthyroxu n 50 spadło do 1,91 -> ale jak pisałam to wynik sprzed ok 3 mcy.

Testy owu także miałam i pomimo ich II kreseczek i działań w wiadomym zakresie i tak nie wychodziło, aż w koncu się zdenerwowałam i wszystkie jakie miałam wyrzuciłam

Ostatnia edycja:
reklama
Butterfly Mi po miesiącu n25 nie spadło w ogóle. Po kolejnym miesiącu ale już n50 spadło z 5,2 na 3,45. Teraz jestem po kolejnym miesiącu dawki 62,5 i zobaczymy jak poszło :)

Długo się już staracie?

Do góry