reklama
Aniaa_87
Fanka BB :)
Odebrałam dzisiaj wynik TSH, jest trochę niższy niż poprzednio 3.4, ale i tak czeka mnie wizyta u endo :-( Mam nadzieję, że do października wszystko się unormuje..
Ani@k
Nie wiedziałam tego co napisała Kok.o
Jeżeli u niej 2,56 było nieco za dużo - u Ciebie pewnie ten poziom będzie obniżany. U endo. wszystko się wyjaśni - dostaniesz szczegółowe instrukcje! Kiedy masz wizytę?
Będzie dobrze! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Jeżeli u niej 2,56 było nieco za dużo - u Ciebie pewnie ten poziom będzie obniżany. U endo. wszystko się wyjaśni - dostaniesz szczegółowe instrukcje! Kiedy masz wizytę?
Będzie dobrze! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Aniaa_87
Jeszcze się nie zapisałam do lekarza. Ale chyba pójdę prywatnie (jeśli takiego znajdę w Brzesku ), bo na NFZ musiałabym czekać kilka miesięcy
Aniaa_87
Odebrałam wynik ft4 (jutro odbiorę ft3). Jest przy dolnej granicy: 13.6, a norma to 12-22. Nie wiem czy to dobrze.. Wizytę u endo mam na przyszły wtorek.
kok.o
Aniaa masz za mało ft4. To + wysokie tsh wygląda mi na niedoczynność tarczycy. Ale endo wszystko Ci wyjasni, pewnie zleci badania przeciwciał zeby wykluczyc np Hasimoto.
Ale nie martw sie, jak dziewczyny pisały, to jest do w miare szybkiego wyregulowania
Ale nie martw sie, jak dziewczyny pisały, to jest do w miare szybkiego wyregulowania
Cześć dziewczyny, mam pytanie co oznacza wynik TRAb? bo u mnie jest nieco podwyższony 2,21 przy normie do 1,22. Czytałam że wysokie miano TRAb świadczy o chorobie Gravesa Basedowa ale na forach dziewczyny mają poziom w granicach 40-50. Kurcze, myślałam że tarczycę mam już z głowy bo ft3, ft 4 bardzo ładne, tsh też wraca do normy a tu znowu jakiś klops. Co prawda w sierpniu ubiegłego roku miałam TRAb 4,15 więc spada ale i tak się niepokoję.
Aniaa_87
Wróciłam dziś od endo, mam subkliniczną niedoczynność tarczycy, usg mam w normie. Lekarka przepisała mi Euthyrox N25. Jak skończę opak, mam powtórzyć TSH i zrobić jeszcze anty-TPO i anty-TG. Jeśli wyjdą wyniki podwyższone, to mam prawdopodobnie Hashimoto Muszę teraz cierpliwie czekać i przestać się tak martwić..
reklama
martussia2203
Jestem MAMĄ!!♥
Hej, u mnie znów powtórka z rozrywki. Po utraconej ciąży moje tsh wynosiło 1,55 teraz znów skoczyło do 2,83 a ft4 do 1,57 ;( Ja się normalnie załamię!!;/
Podziel się: