reklama
To i ja sie zamelduje.:-)
Niedoczynnosc tarczycy zostala u mnie zdiagnozowana przy okazji szukania przyczyny nieplodnosci. Do tego oczywiscie hyperprolaktynemia czynnościowa.
Teraz jest juz oki.
Jesli chodzi o leki to lykam 1 bromergon, euthyrox 75 i do tego witaminki: magnez, selen, wit b (vigantoletten).
Niedoczynnosc tarczycy zostala u mnie zdiagnozowana przy okazji szukania przyczyny nieplodnosci. Do tego oczywiscie hyperprolaktynemia czynnościowa.
Teraz jest juz oki.
Jesli chodzi o leki to lykam 1 bromergon, euthyrox 75 i do tego witaminki: magnez, selen, wit b (vigantoletten).
Hej dziewczyny.
Muszę Wam powiedzieć, że odebrałam dziś wynik prolaktyny. Z poziomu 40,93 nh/ml na początku lutego, spadł do poziomu 31,16 ng/ml. I to po dwóch tygodniach stosowania Castagnusa. Gin zadowolony, ja oczywiście również bo to daje nową nadzieję na fasolinkę )
Muszę Wam powiedzieć, że odebrałam dziś wynik prolaktyny. Z poziomu 40,93 nh/ml na początku lutego, spadł do poziomu 31,16 ng/ml. I to po dwóch tygodniach stosowania Castagnusa. Gin zadowolony, ja oczywiście również bo to daje nową nadzieję na fasolinkę )
hej dziewczyny.:-)
Widze,ze jest szansa,ze watek odzyje.
Moje TSH wynosi ok 5. Ja biore L-Thyroxin 50.
a prolaktyna 15.....chyba dobry wynik.I mam nadzieje,ze nie wzrosnie.
Ja o dzidzie bede starac sie dopiero w kwietniu,i mysle ze do tego czasu moje TSH spadnie
Widze,ze jest szansa,ze watek odzyje.
Moje TSH wynosi ok 5. Ja biore L-Thyroxin 50.
a prolaktyna 15.....chyba dobry wynik.I mam nadzieje,ze nie wzrosnie.
Ja o dzidzie bede starac sie dopiero w kwietniu,i mysle ze do tego czasu moje TSH spadnie
Moje ostatnie TSH to 5,903 ale teraz nie biorę zadnych leków bo będę mieć w czwartek scyntygrafię i tyroxyna mogłaby zamazać wynik. Od piątku zacznę brać i za tydzień w piątek mam kontrolę u Endo więc umyśliłam sobie, ze w czwartek zrobię badanie TSH i zobacze jak się ma.
To dobry wynik mój Gin mówi że do takiego mam dążyć ) Wg mojego laboratorium norma to 5-35 ng/ml.a prolaktyna 15.....chyba dobry wynik.
Podobnie jak u Ciebie Maćku, niedoczynność wykryto mi przy szukaniu przyczyn niepłodność, a raczej hiper dlugich cykli, i całkowitemu brakowi owulacji. Ginka zrobiła mi badanie na wszystkie możliwe hormony. Wtedy jeszcze prolaktynę w drugiej połowie cyklu miałam na poziomie 33. Teraz jadę na duphasthonie. Plan mojej ginki wygląda następująco: teraz znów wywołuje mi @, w następnym cyklu od 16-26 dc znów biorę dupka, a w jeszcze następnym cyklu od 2-7 dc CLO + monitoring i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Miałam jeszcze robione anty-TPO, ale wyszło dobrze (choć nie pamiętam na jakim poziomie).
Najgorsze jest to że w czerwcu miałam robione TSH, ale wyszło bardzo dobrze, a 6 msc później kanał totalny chociaż, jeśli chodzi o mój organizm to juz nic mnie nie zdziwi.
Najgorsze jest to że w czerwcu miałam robione TSH, ale wyszło bardzo dobrze, a 6 msc później kanał totalny chociaż, jeśli chodzi o mój organizm to juz nic mnie nie zdziwi.
Co to za badanie?Moje ostatnie TSH to 5,903 ale teraz nie biorę zadnych leków bo będę mieć w czwartek scyntygrafię i tyroxyna mogłaby zamazać wynik.
Ja nie mialam zadnych objawow wysokiej prl i cykle prawie jak w zegarku...Podobnie jak u Ciebie Maćku, niedoczynność wykryto mi przy szukaniu przyczyn niepłodność, a raczej hiper dlugich cykli, i całkowitemu brakowi owulacji. Ginka zrobiła mi badanie na wszystkie możliwe hormony.
reklama
Podziel się: