reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarczyca a ciąża

aina83 witam Cię! fajnie, że wątek tarczycowy znów zaczyna żyć. :-) Wysokie mialaś TSH, ja po pierwszych badaniach mialam nieco ponad 5. Jakie badania jeszcze robiłaś aby zdiagnozować chorobę?

reklama
To i ja sie zamelduje.:-)
Niedoczynnosc tarczycy zostala u mnie zdiagnozowana przy okazji szukania przyczyny nieplodnosci. Do tego oczywiscie hyperprolaktynemia czynnościowa.
Teraz jest juz oki.
Jesli chodzi o leki to lykam 1 bromergon, euthyrox 75 i do tego witaminki: magnez, selen, wit b (vigantoletten). :tak:

Hej dziewczyny.
Muszę Wam powiedzieć, że odebrałam dziś wynik prolaktyny. Z poziomu 40,93 nh/ml na początku lutego, spadł do poziomu 31,16 ng/ml. I to po dwóch tygodniach stosowania Castagnusa. Gin zadowolony, ja oczywiście również bo to daje nową nadzieję na fasolinkę :))

hej dziewczyny.:-)
Widze,ze jest szansa,ze watek odzyje.
Moje TSH wynosi ok 5. Ja biore L-Thyroxin 50.
a prolaktyna 15.....chyba dobry wynik.I mam nadzieje,ze nie wzrosnie.
Ja o dzidzie bede starac sie dopiero w kwietniu,i mysle ze do tego czasu moje TSH spadnie:tak:

Moje ostatnie TSH to 5,903 ale teraz nie biorę zadnych leków bo będę mieć w czwartek scyntygrafię i tyroxyna mogłaby zamazać wynik. Od piątku zacznę brać i za tydzień w piątek mam kontrolę u Endo więc umyśliłam sobie, ze w czwartek zrobię badanie TSH i zobacze jak się ma.

Podobnie jak u Ciebie Maćku, niedoczynność wykryto mi przy szukaniu przyczyn niepłodność, a raczej hiper dlugich cykli, i całkowitemu brakowi owulacji. Ginka zrobiła mi badanie na wszystkie możliwe hormony. Wtedy jeszcze prolaktynę w drugiej połowie cyklu miałam na poziomie 33. Teraz jadę na duphasthonie. Plan mojej ginki wygląda następująco: teraz znów wywołuje mi @, w następnym cyklu od 16-26 dc znów biorę dupka, a w jeszcze następnym cyklu od 2-7 dc CLO + monitoring i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Miałam jeszcze robione anty-TPO, ale wyszło dobrze (choć nie pamiętam na jakim poziomie).
Najgorsze jest to że w czerwcu miałam robione TSH, ale wyszło bardzo dobrze, a 6 msc później kanał totalny :confused: chociaż, jeśli chodzi o mój organizm to juz nic mnie nie zdziwi.

Moje ostatnie TSH to 5,903 ale teraz nie biorę zadnych leków bo będę mieć w czwartek scyntygrafię i tyroxyna mogłaby zamazać wynik.
Co to za badanie?
Podobnie jak u Ciebie Maćku, niedoczynność wykryto mi przy szukaniu przyczyn niepłodność, a raczej hiper dlugich cykli, i całkowitemu brakowi owulacji. Ginka zrobiła mi badanie na wszystkie możliwe hormony.
Ja nie mialam zadnych objawow wysokiej prl i cykle prawie jak w zegarku...

reklama
Szczęściara z ciebie... mój rekord to 56 dniowy cykl, myślałam że oszaleję. Na dodatek tarczyca wtedy szalała, i rozważałam branie jakiś leków na depresję ;/
Na szczęście zmiana ginki w zupełności wystarczyła :-)

Do góry