reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tak to my!Staraczki! !:-)

To ja może zostanę przy tym ovarinie na razie. Szczerze mówiąc dużą nadzieję pokładam w tym wszystkim, bo 3 ostatnie cykle miałam negatywne testy owu, a w tym cyklu w 16dc test pozytywny wyszedł.. Niby na usg (akurat miałam robione w 15dc i 16dc) nie było widać pęcherzyka ale myślę że sam fakt że test wyszedł pozytywny już o czymś świadczy. Śluz też dużo lepszy :)
A z tarczycą właśnie nigdy nie miałam ale w styczniu mi wyszło tsh 3,54 i poszłam 15 lutego powtórzyć i już było 1,5. Więc szybko do endokrynologa z tym fantem, Pani zleciła kolejne badanie i 23.02 tsh 1,1. Powiedziała że to pierwsze to musiał być jakiś gorszy okres w hormonach, wróciłam z wakacji kilkunastodniowych z daleka i wszystko mi się wtedy rozregulowało.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Dołożylabym wit D :). Wpływa dobrze na pracę tarczycy, a poza tym w naszej strefie klimatycznej powinno się suplementować. Ja biorę D3 2000j :) i na wszelki wypadek powinnaś zrobić ft3 i ft4 one są wyznacznikiem prawidłowej pracy tarczycy. Czasami tsh jest w normie a tarczyca działa nieprawidłowo. Oczywiście nie życzę ale sama wiem po sobie, że długo borykałam się z objawami niedoczynności a endokrynolog wmawiał mi, że wymyślam sobie objawy bo tsh mam w normie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dołożylabym wit D :). Wpływa dobrze na pracę tarczycy, a poza tym w naszej strefie klimatycznej powinno się suplementować. Ja biorę D3 2000j :) i na wszelki wypadek powinnaś zrobić ft3 i ft4 one są wyznacznikiem prawidłowej pracy tarczycy. Czasami tsh jest w normie a tarczyca działa nieprawidłowo. Oczywiście nie życzę ale sama wiem po sobie, że długo borykałam się z objawami niedoczynności a endokrynolog wmawiał mi, że wymyślam sobie objawy bo tsh mam w normie

O widzisz, zapomniałam napisać że te ft3 i 4 też robiłam o było wszystko w porządku. Niemniej i moja babcia i moja mama mają problemy z tarczycą, więc temat będę monitorować.
I witaminę D3 włączę! :) dziękuję Ci bardzo :)
A Ty masz jakiś poważniejszy problem z tarczycą?

Niedoczynność, i jeszcze do niedawna myślałam że Hashimoto więc czytałam trochę o tym, dlatego teraz się tak "mądrze" [emoji16]. Ale na szczęście przez przypadek trafiłam do innego endo, zlecił mi zrobienie przeciwciał i okazało się, że u mnie nie występują więc to nie Hashimoto [emoji4]. Niestety moje tsh strasznie skacze :/

Witam dziewczyny[emoji5] mi Hasimoto wykryli na usg a dopiero później z badan, oprócz ft3 i ft4 robiłam atpo i atg.

Napisane na LG-M200 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny. Robiłam badanie tarczycy tsh 2.2 a lekarz zlecił tez anty tpo ft 3 ft 4 i jest w normie. Usg tez bez zarzutu. Jak wyjdzie dobry wynik ft i na usg nic nie widać to nie trzeba się martwić tarczyca. Mnie też skakał wynik raz miałam nawet 3.9 a potem już najwięcej 2.3

Dzięki Kasiu :)
Mam na imię Magda, w maju skończę 25 lat i w czerwcu 2017 odstawiłam antykoncepcję po 7 latach. Mniej więcej do grudnia miałam regularne cykle 37-38 dni. Potem coś się podziało, @ spóźniła się o tydzień i już myśleliśmy że się udało... Jednak to był fałszywy alarm. W międzyczasie wyszła mi prolaktyna dwukrotnie ponad normę i wprowadziłem bromergon na tydzień ale odstawiłam sama z powodu skutków ubocznych, potem ze skierowania endokrynolog powtarzałam prolaktyne, tsh i inne hormony dwukrotnie. Okazało się że problem jednak tkwi w bardzo niskim progesteronie w 2 fazie cyklu (0,02ng/ml). Od tego cyklu (dzisiaj 20dc) dostałam dupka od 16-26dc. W piątek mój M. idzie na badanie nasienia. Szczerze mówiąc lekko mnie to wszystko frustruje, bo myślałam że zajście w ciążę jest prostsze - w końcu skąd tyle wpadek :) i znalazłam to forum, czuję że grupa wsparcia będzie tu mocna :)

Ja też musiałam brać środki antykoncepcyjne. Po odstawieniu zaczęły się cyrki z hormonami plus nieregularne cykle i mega bolesne

Co do suplementów to stosuje miositogyn podobny do ovarin. Skład ma bardzo dobry. Do tego pregne plus witaminę D wit B6 100 mg i magnez. Czytałam że warto brać tez wit C poprawia przepływ krwi w cialku żółtym i reguluje progesteron

Hej Dziewczyny. Robiłam badanie tarczycy tsh 2.2 a lekarz zlecił tez anty tpo ft 3 ft 4 i jest w normie. Usg tez bez zarzutu. Jak wyjdzie dobry wynik ft i na usg nic nie widać to nie trzeba się martwić tarczyca. Mnie też skakał wynik raz miałam nawet 3.9 a potem już najwięcej 2.3
Tak jak mówisz, jeśli pozostałe wyniki są ok to nie ma powodów do zmartwień [emoji4] ja mam niestety maleńką, niewydolną tarczycę, więc muszę brać leki na stałe. I póki biorę to jedynym odchyleniem od normy jest jej wielkość na usg, pozostałe wyniki w normie. Ale był moment, że nie brałam leków i w ciągu 3 miesięcy z 1,5 tsh skoczyło do 9,8

Tak jak mówisz, jeśli pozostałe wyniki są ok to nie ma powodów do zmartwień [emoji4] ja mam niestety maleńką, niewydolną tarczycę, więc muszę brać leki na stałe. I póki biorę to jedynym odchyleniem od normy jest jej wielkość na usg, pozostałe wyniki w normie. Ale był moment, że nie brałam leków i w ciągu 3 miesięcy z 1,5 tsh skoczyło do 9,8

O kurczę, nieźle to tsh skoczylo. Całe szczęście że łatwo się to są doprowadzić do porządku :)

reklama
O nieee, dziewczyny - 21dc, 6 dzień z dupkiem. Dostałam jakieś dziwne plamienie :/ i brzuch mnie dość mocno boli.. Miała tak któraś?

Do góry