Dołożylabym wit D . Wpływa dobrze na pracę tarczycy, a poza tym w naszej strefie klimatycznej powinno się suplementować. Ja biorę D3 2000j i na wszelki wypadek powinnaś zrobić ft3 i ft4 one są wyznacznikiem prawidłowej pracy tarczycy. Czasami tsh jest w normie a tarczyca działa nieprawidłowo. Oczywiście nie życzę ale sama wiem po sobie, że długo borykałam się z objawami niedoczynności a endokrynolog wmawiał mi, że wymyślam sobie objawy bo tsh mam w normieTo ja może zostanę przy tym ovarinie na razie. Szczerze mówiąc dużą nadzieję pokładam w tym wszystkim, bo 3 ostatnie cykle miałam negatywne testy owu, a w tym cyklu w 16dc test pozytywny wyszedł.. Niby na usg (akurat miałam robione w 15dc i 16dc) nie było widać pęcherzyka ale myślę że sam fakt że test wyszedł pozytywny już o czymś świadczy. Śluz też dużo lepszy
A z tarczycą właśnie nigdy nie miałam ale w styczniu mi wyszło tsh 3,54 i poszłam 15 lutego powtórzyć i już było 1,5. Więc szybko do endokrynologa z tym fantem, Pani zleciła kolejne badanie i 23.02 tsh 1,1. Powiedziała że to pierwsze to musiał być jakiś gorszy okres w hormonach, wróciłam z wakacji kilkunastodniowych z daleka i wszystko mi się wtedy rozregulowało.
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom