reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

reklama
U nas też nie ma pampersów, ale za to zasikany cały zestaw rajstop!
Niestety Julek jak już wrócę z pracy nie chce tracić czasu na nocniku. Sporadyczne są przypadki, że oznajmi wcześniej lub akurat trafimy w moment z nocnikiem, ale się nie poddaję. Mam zamiar prać dopóki się nie nauczy!

Magdalena to jest właśnie ważne aby się nie poddawać.Moja Dominika przez chorobę zaczęła robić siusiu w majtki.Ale jej nie odpuszczam i trenujemy dalej robienie siusiu do nocniczka.

Wczoraj zdjęłam Inguni pampersa od rana:tak:. I szybciutko nauczyła się wołać:-). Co prawda kilka par rajstop poszło do prania ale najważniejsze jest to, że woła (czasami ciut za późno:-)) i chetnie siada na nocniczek. A jak jest dumna jak zrobi - lata z tym nocnikiem i wszystkim pokazuje:-D.

Rano dziś też zawołała i zrobiła w nocniczek pomimo, że miała pampersa.

Zobaczymy jak bedzie dzisiaj u babci (ach te dywany:-D).

Asiun nie przejmuj się dywanami u babci.Moja Domini też jeszcze czasem zrobi siusiu w majteczki.Bo akurat się czymś zajęła i zapomniała zawołać.Albo jak się za dużo napije herbatki.

U nas z nocnikiem różnie bywa. Czasami sama zawoła ale zdarza się, że zawoła a nic nie zrobi do środka. Staram się ją pilnować i regularnie sadzać ale też nie zawsze upilnuję odpowiedniego momentu. Generalnie jest tak, że wie do czego nocnik służy i cieszy się jak zrobi siusiu czy kupkę ale nie potrafi jeszcze sama ocenić kiedy jej się chce. W każdym razie jak już zrobi to przychodzi i mowi, że coś jest w pieluszce więc to dobry znak, bo już zaczyna jej to przeszkadzać.

reklama
Muszę pochwalić Dominikę że sama ściąga majteczki i rajstopki jak chę siusiui siada na nocniczek.
A największą dziś radość miałam jak posadziłam Domini na WC i zrobiła siuisu,
Myślałam pierw że się wystraszy i będzie płakała,ale obeszło się bez płaczu niunia nawet sama się ucieszyła ze siusiu zrobiła.
Więc chyba czas na jakąś nakładkę na WC.

Do góry