reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

No Rybciu, gratulacje takiej dzielnej dziewczynki. My wczoraj wypowiedziałyśmy wojnę pieluchom. Zakładamy tylko do spania i na spacer. A w dzień to już od mojego refleksu zależy. Chociaż wczoraj Klaudia jak zrobiła raz siusiu na podlogę to za drugim dorwała nocnik i siadła w rajstopkach i nasikała do środka. Bidula za późno się zorientowała żeby mamę zawołać. Ale podloga w każdym razie pozostała sucha.

reklama
Dori Kochaniutka moja Dominika już od miesiąca chodzi bez pieluchy w domu.A jeszcze nam się zdarza zrobić siusiu w majteczki.A z siusiu na nocniczek w rajstopkach to też Domini mi tak zrobiła grunt że podłoga sucha.A jeszcze lepszy mi numer zrobiła wczoraj siedziała na nocniku a koło siebie miała wiaderko do piasku i usiała na wiaderko i zrobiła kupkę.

Hehe dobre to mi sie podoba.My dzis mamy pierwszy dzien za soba no i tylko raz siusiu do nocnika a tak to podloga i majtki:-)zobaczymy jak dalej bedzie jak nic sie nie zmieni to odstawimy nauke na przyszly rok.Victor pokazuje jak juz majtuchy mokre a jak go sadzam to po wstaniu dopiero robi:-) niezly agent z niego.

vici nie poddawaj się.
Ja też na początku Dominikę sadzałam nawet co 30 minut i skutki takie były że podłoga mokra i majtki a nocnik suchy.Dziś jest równy miesiąc nauki i powiem że jeszcze jej się zdarzy zrobić siusiu w majtasy.Ale powiedziałam że nie odpuszczę.

U nas nauka trwa od niedzieli i jest nieźle:tak:. Oczywiście nie zawsze zdąży zawołać - często pierwsze siknięcie jest w majty i woła jak już troszkę zmoczy ale widać, że akceptuje siusianie na nocnik i nie ma żadnych oporów:tak:

U Julka totalnie różnie, raz na nocnik, raz w pieluchę. Przy czym to na nocnik jest wtedy gdy go posadzimy my, bo on woła w 99% po fakcie. No ale dwa ostatnie dni całe w pampersach, bo jak pisałam na innym wątku opiekowały się nim na zmianę moje niewprawione koleżanki i oszczędziłam im trudu latania ze szmatką. I tak miały chrzest bojowy.
Ale od jutra wracają majtalasy.

Magdalena to niezłą szkołę wytrwania dałaś niewprawionym koleżanką.
Moja Domini od dziś robi siusiu na wc kupiłam jej najzwyklejszą nakladkę i teraz tylko na Wc chcę robić siusiu i kupkę.
A muszę ją jeszcze pochwalić jak byłam z nią w Realu i jak wróciliśmy to pampek był suchy.Dopiero w domu zrobiła siusiu i kupkę na wc.

reklama
A ja sobie narobiłam :wściekła/y:, źle mi było z pieluchą to teraz mam - siusianie WYŁĄCZNIE na sedes i to co 3 minuty:wściekła/y:. Bo niuni się podoba szczególnie spuszczanie wody:szok:. Dodam, że mam szambo:wściekła/y:

Ale już w ogóle nie robi w majty - tylko przez sen w pieluszkę:tak:

Do góry