reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

No to super,ze pampki odchodza w zapomnienie :-) Gratulacje.
U nas na noc i drzemki(jesli spi w dzien) to pampek jest ale nieraz sie budzi na siku :-)

reklama
Temat ucichl:-) Czyli juz wszyscy bezpieluchowi jak sie domyslam:confused:
Ja musze przyznac,ze w nocy pampek jeszcze jest i to rano jest co sciagac :-/ Nawet przy ograniczeniu picia malemu nic nie daje.I tu moje pytanie czy wyscie wstawaly w nocy do dzieciakow,wysadzalyscie maluchy czy jak??Chcialabym sie pozbyc tych pieluch ale...mam stracha nocnego niewyspania:-(

Vici profilaktycznie i my nakładamy na noc pampka, co prawda ściągamy rano suchego ale dla świetego spkoju nakłądam bo niestety zdaża sie od czasu do czasu mu posikać;-) zwykle budzi sie w nocy na siusiu i prosi ale ja jakos sie jeszcze całkwicie nie przełamałam do całkwitego odstawienia.

U nas wlasnie spi i nawet jak cos przecieknie to mu nie wadzi :-(Budzi sie tylko jak mu zimno i koldra sie zwinie i krzyczy na caly dom"mama zimno,mama zimno"

Elwira ja przy obu jak sciaglam pampa, to zakladalam pod przescieradlo taka cerate. Ale nie dla dzieci tylko kupilam taka wieksza dla starszych osob w aptece. Powiem tak Maks prawie 6 latek zdaza sie ze poposci jak spi glebokim snem, po jakims ciezkim dniu. A Maja jak dotad raz mi sie w nocy zesikala odkad nie mamy juz w nocy pampa.

W dzień raczej nie zakładam jej pampka do spania. Chyba, że śpi u kogoś, lub się uprze i nie wysika przed snem, a jak pisałam potrafi przespać 3h.
W nocy nadal pampek założony i zazwyczaj mokry.

Gorzej, że z kupami niewielka tylko poprawa :(
I kupsko nadal ląduje w pieluszce. Jest o tyle lepiej, że teraz przynajmniej przy pampku nie płacze i na raty, ale jakoś robi.

U nas na noc też jest jeszcze pampek zakładany.
Mało kiedy jest mokry ale zakładam jej bo czasem się budzi z mokrym.
A nie chcę aby przesiusiała łóżka bo to nie nasze.
Wynajmujemy mieszkanie umeblowane.

reklama
Hmmm nie sadzilam,ze jeszcze tyle maluchow w pampkach spi:yes: Ja mam obawy bo oboje z Jackiem mielismy problemy z moczeniem nocnym.A tu widzialam specjalne nakladki na materace(nawet na loze malzenskie)nie przepuszczajace wilgoci na materac i wydaje mi sie to lepsze jak ceratki.Ja tym nie zabardzo sie przejmuje bo w koncu kazde dziecko w innym wieku dorasta do pewnych rzeczy no ale powaznie myslalam,ze my z tych nielicznych.Normalnie mnie uspokoilyscie i juz nad tym myslec narazie nie bede :-)

Joasia jak jest poprawa to dobrze,mala bo mala ale zawsze cos:yes: A byliscie u psychologa czy innego lekarza??Pamietam,ze myslalas nad tym ale nie wiem na czym stanelo.

Do góry