reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

reklama
Joaśka masz rację.Ja w nocy do Dominiki nie wstaję bo śpi w pokoju obok a do toalety za daleko aby lunatykować z dzieckiem.
W sumie to Dominika nawet na siusiu się nie przebudza.Jeśli akurat się zsiusia.

No widze jakie leniuchy tu siedza :-):-):-)
U nas Maksik tez byl z tych co jak sie posikal w nocy to nawet sie nie przebudzil. No ale jakos to minelo, teraz rzadko mu sie zdaza ze troszke poposci, pare kropelek, to zaraz sie budzi.
Za to Majcik sie budzi i marudzi i najczesciej chce wtedy siku, zrobi do nocnika i idzie spac dalej. :-)
Ja to nadgorliwa jestem i zanim pojda spac dwa razy sikaja. Najpierw przed pojsciem do lozka, a potem jeszcze po czytaniu bajek ;-)
U Majcika wrocilismy tylko do pampersa na noc, jak miala rotawirusa i byla w szpitalu :zawstydzona/y: no ale teraz juz poszly w zapomnienie.

A ja się chyba zmotywuję i leniuchem nie będę;-) I tak teraz sama odwiedzam toaletę kilka razy w nocy więc i z Antkiem moge pochdzić;-);-) On w sumie sam chodi tylko światło mu trzeba zapalić:tak: jakiś stołecezk podstawię przy drzwiach do łazienki:-)

nasz mala spi bez pampka od wrzesnia ... od tego czasu posikala sie do lozka 2-3 razy ... i to we wczesnym okresie bezpieluchowym-nocnym :)
teraz czasami (a nawet prawie codziennie) budzi sie raz w nocy i wysadzam ja na nocnik ... od razu sie uspakaja i idzie grzecznie spac - pewnie podobnie jak Majka u woloszki
Michal tez budzi sie na siku w nocy ale on chodzi juz sam ...

Marta polecam takie lampeczki wkladane do kontaktu.Mozesz takie wlozyc do przedpokoju, a ja swojego czasu Maksowi wsadzilam do lazienki lampke stojaca. Nie dosiegal jeszcze wiec tak to rozwiazalismy. :-)

Mam takie lampki:tak: jedna w przedpkoju, druga u Antka ale w łazience nie zdała egzaminu, bo on musi mieć bardzo jasne światło;-)

reklama
No to wstaw taka stojaca lampke do lazienki, co sie wlancza pstryczkiem elektryczkiem. Samo sobie bedzie mogl zapalic ;-);-)U nas maksik byl zachwycony.

Do góry