reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

U nas wpadki w dzien sie zdarzaja juz bardzo rzadko ale w domu.Na spacery dluzsze jeszcze ma pampka i do spania tez.Choc na spacerach juz zaczyna wolac i nieraz nic nie zrobi w pieluche a nieraz na zmiane :-DW zaleznosci czym sie zajmie na tym spacerze:yes:
A dzis w nocy takie mial sikanie,ze przesikal sie na wylot:szok:dawno nie bylo tak wielkiego pampka po nocy.A na zjezdzie ...no coz jak zajmie sie zabawa to czy bedzie wolac:confused:

reklama
Dzis podczas 2 godzinnej wizyty w przedszkolu chyba z 4 razy chodzila do wc, Normalnie boje sie ze zostanie babcia klozetowa, bo tak uwielbia zwiedzac kibelki :-)
No i oczywiscie zachcialo jej sie kupku i wygonila Darka z lazienki i powiedziala ze ma jej nie przeszkadzac. Zamkla glowne drzwi, chociaz kazdy kibelek jest dodatkowo zamykany drzwiami jak w saloonie kowbojskim:-)

To jest baaardzo trudna dziedzina nauki :cool2:
Ja tam po kibelku poznaję, czy się z ludźmi zadawać, czy nie.
No normalnie mnie odrzuca od ludzi, którzy w domach mają syf w łazienkach, ubikacjach.
Przy czym nie chodzi mi o codziennie, z uporem maniaka, pucowanie podłóg, fug, ubikacji...

Trzeba mieć jakieś zboczenie :o)

Oj rozumiem doskonale:yes: co jak co ale wc i lazienka ma byc czysta:-)
Victor zaczyna powoli wracac z kupkami na nocnik,a do siusiu wybiera na zmiane raz wc raz nocnik :-D Ta zaleznosc jest chyba od tego gdzie siedzimy.Z jadalni,kuchni czy sypialni wc jest blizej.Nocnik jest w duzym pokoju obok jego pokoju no i tam jest tv z ukochanymi bajami.Jak ogladamy czy sie bawimy to zawsze nocnik.

Kupki zaczely ladowac tam gdzie powinny :yes: A jak bylismy w centrum handlowym w piatek i sobote to mimo pampka Victor wolal pieknie siku.Przed wyjsciem mu powiedzialam,aby mowil jak bedzie chcial i rzeczywiscie mowil :-) Spacery juz calkiem bez pieluchy tylko co bedzie zima??Przeraza mnie to troche:-(

reklama
Spacery juz calkiem bez pieluchy tylko co bedzie zima??Przeraza mnie to troche:-(
Rozumiem cię w zupełności - ja dziś na spacerze 3 razy wysadzałam Julka i tylko się cieszyłam, że nie jest dziewczynką, bo temperatura taka, że brrr... A przecież mu nie nakażę trzymania moczu jak mu się mocno chce.
Zresztą na rejsie mieliśmy taką sytuację, że mocno bujało. Robiliśmy mimo wszystko dłuższy przelot, by uciec przed silniejszymi wiatrami. Większość przeskoku dzieci przespały, bo wyszliśmy z portu bardzo wcześnie rano. Potem Julek sam czuł, że najlepiej z koi nie wychodzić i sobie dalej leżeliśmy. Do czasu gdy padło sakramentalne "siku!!!" A miał na sobie pieluszkę (zakładałam mu na sen na wszelki wypadek, bo wpadki się zdarzają, a wolałam nie moczyć materaca na jachcie) i nie chciał posłuchać, żeby zrobić w pieluszkę. W ogóle na mnie patrzył jak na dziwoląga - co? kto? mama każe sikać do pieluchy?!?!?
Więc zimą też czegoś takiego nie zastosuję. Może to i dobrze.

Do góry