reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

reklama
widze wszedzie postepy :)
u nas mala kupe robi na nocnik odkad zaczely sie postepy bezpieluchowe - nawet sama mowi ze chce ...
a wieczorem mala jak nie chce spac to co chwila wola siku ... wyczula mnie :) wtedy ide ze nia jeden raz na nocnik a jak widze ze symuluje to za kolejnym razem mowie ze ma pampersa, chwale ze zawolala ale ma zrobic w pampersa ... nie wiem czy to wychowawcze ale nie bede jej rozbierac co 5 minut zeby sobie na nocniku siedziala i sie smiala do mnie (lub jak kto woli - ze mnie :-) )

Idzia - u mnie było dokładnie to samo. Ale teraz postawiłam jej nocnik koło łóżeczka - w domu śpi z gołą pupką, więc nawet nie musi się rozbierać - i każę jej samej wstawać i robić. Picie też stoi obok łózeczka, żebym nie musiała do niej latać co dwie minuty, jak jej się nie chce spać.
No i działa - jak naprawdę chce to zrobi i dopiero potem woła, zeby wylać:tak:

Mój Syn dorósł;-) Prosi sam jak chce siku i kupke, siada na sedesie, nocnik niepotzrebny;-) bez pampersów chodzi, na noc zakąłdam:tak: bo duzo siusia. ale ta jego chec wyszła tak z w przeciagu kilku dni;-) a ze ja cierpliwa mamuska jestem wiec sie doczekałam:-)

To szybciusio poszlo :yes::yes: i gratki zdolniaszki.Ja tam zmieniam majtalaski i tyle :-/ nieraz zrobi nieraz nie ale co tam cieplo jest to leje sobie po nogach.Lepiej prac jak pampki zmieniac :-D

No przechwalać go nie bede bo zdaza sie, ze zrobi w majteczki jak się zapomni:-):-) ALE JESTESMY NA DOBREJ RODZE.

reklama
Do góry