reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

Zrobiło się ciepło, więc zabrałam się za walkę z pieluchami.
Niestety u nas to chyba będzie walka :(
Co prawda ściągam pampka pod wieczór jakiś czas przed kąpielą.
No i wczoraj już wiedziała, że chce siku, trzymała się za brzuszek, kucała, ale za nic nie chciała usiąść ani na nocniku, ani na ubikacji.
A czasami siada, ale tylko w ubraniu. Popłakała się strasznie.
Oczywiście było tłumaczenie, że nic złego nie zrobiła, że ubranie i buty (ooo bardzo ważne są buty=kapcie na nogach!!!) wyschną. I inne takie.
No i niestety nie było to pierwszy raz.

A już mi kiedyś w trakcie kąpieli sikała do ubikacji. Mówiła, że siku i ją sadzałam i sikała.
Ona ma jakieś etapy tolerancji i jej braku dla nocników i ubikacji.

Ja bym sobie darowala jak ona az tak zle reaguje. Lepiej zeby sie nie zrazila. Przyjdzie lato to niech lata bez pampa na dworze, ja wtedy omijalam place zabaw co by nie nasikala do piaskownicy :-pW plecaku nosilam nawet buty na zmiane.

reklama
Wczoraj Jagoda poganiała bez majtek. Ale niestety załatwiła się do pieluchy. Płakała już. Chciało jej się kupę, ale powstrzymywała jak mogła. Normalnie aż żal było patrzeć. W końcu założyłam jej pieluchę, ale i tak kupę zrobiła z duuuużym wysiłkiem. Trochę potrzebowała czasu, żeby się uspokoić.
Chyba dam na wstrzymanie. Tzn puszczać bez pieluch ja będę, ale nic na siłę.
A w żłobku jeszcze się wczoraj babcia pytała, czy Jagoda siada na nocnik i pani stwierdziła, że bez najmniejszego problemu.

A w weekend Jagoda sama chciała usiąść na nocniku wujka. I jeszcze mnie wyganiała z łazienki. Siedziała chyba z 15 min, tyle że nic nie zrobiła.

A nocnik taki jak na linkach poniżej. Mam w planach kupić, tylko może Wy mi powiecie, czym one się różnią oprócz ceny. Z tego co wiem, to Antoś ma ten droższy. Może Jagoda ma królewski tyłek i na tanich nie siada?

Nowość! Potty INFANT nocnik dla HARLEYOWCA nowy (368667540) - Aukcje internetowe Allegro

NOCNIK SPIDY z grzechotka OK BABY NOCNICZEK OKBABY (370894822) - Aukcje internetowe Allegro

nasza mala tez w miare mozliwosci biega tylko w majtach ... wczoraj 2 razy zlala sie po nogach ... a do nocnika ani razu ...
te nocniki jak na moj gust roznia sie tylko firma ... ten pierwszy nie ma z przodu na tej okraglej naklejce zadnego napisu a ten drugi ma ...

też tylko tego napisu sie dopatrzyłam.

Chyba kupię ten tańszy, będzie mniejsza strata. Szkoda, że nie mają jeszcze nakładek na kibelek, bym od razu kupiła.

Hmmm jak dla mnie te nocniki sa wymyslne. My mamy zwykly nocnik z kaczuszka. W sklepie kiedys widziala z teletubisiami i odrazu chciala majtki sciagnac i sikac. Wiec poszlam na latwizne i kupilam jej naklejki teletubisiow.
Ja tylko tak sobie mysle Joaska ze jak jej taki kupisz no i jak bedzie chciala do niego robic to co pozniej zrobisz jak w zlobku nie bedzie chciala usiasc na normalny nocnik?

No i bym na twoim miejscu dala sobie spokoj jak byla taka syutuacja ze sie zdenerwowala, lepiej przystopuj bo jeszcze gorzej pozniej bedzie.

Mówisz?

Kurczę - zwykłe właśnie ma w domu (2) i nie chce siedzieć.
A dokładnie na taki usiadła, dlatego o nim pomyślałam.
Coraz bardziej mi się wydaje, że Jagoda pominie etap nocnikowania w domu i od razu, za jakiś czas zacznie sikać do ubikacji.

Może tez jakiś naklejek nakupię. A co.

No po prostu załamka z tą moją małą.
Się dziwię, że przy jej rykach jeszcze policja nie zastukała do nas.

No to moze lepiej zainwestowac w nakladke na kibelek?
ja mam tez taka zwykla plastikowa jednokolorowa. Ale widzialam takie miekkie, kolorwe we wrorki albo z Kubusiem Puchatkiem. Tylko zmierz deske bo roznie bywa my pierwsza mieslimy za mala :-):-)

Naklejki to tez fajna sprawa niech sama sobie wybierze i sama na nocnik czy ubikacje naklei. Trzeba ja troszeczke zachecic.
A masz moze lalke z nocnikiem? Ja napoczatku sadzalem majcika i lalke. Lalce nalewalam troszeczke wody do srodka, pokazywalam mai ona jej bila brawo i sama robila do swojego. Pozniej ja bralam jej nocnik a ona lalki i szlysmy wylac do kibelka.
Ostatnio skubana znalazla nocnik lalki i wziela krzeslo i poszla do zlewu i nalala do niego sama wody posadzila lale i wolala nas ze lalka zrobila siku.

lalki nie można posadzić na nocniku, bo Jagoda płacze. Tak samo nie można lalki wykąpać.

Dzięki za rady.

Spryciulę masz :)

reklama
No to ewidentnie sie czegos boi :-:)-:)-(
Sprobuje moze zobaczyc ta nakladke. A chce siadac na kibelek?
NIe ma za co dziekowac. :-p:-p:-p

Aha poinformowalam Darka ze bedziemy mieli gosci w czerwcu, wiec teraz nie masz juz wyjscia. :-p:-p:-p

Do góry