reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

reklama
vici Kochana zawsze to może pozostaje.
Mojej Dominice jeszcze czasem się zdarzy zrobić siusiu na podłogę.
Ale to juz wynika z tego ze w ostatniej sekundzie woła siusiu i ściąga majteczki

Chcialam tylko napisac.ze popoludniu wczoraj wsio na podloge bylo:-( Porazka jakas normalnie.I jeszcze skubaniec sie cieszyl i jak stal to tuptal nogani jak w kaluzy:-:)-( Tak zle to chyba nie bylo jeszcze

U nas dzis 3 razy na dworze siku pod drzewkiem i raz na chodnik az sie zdziwilam ze nie zawolala, ale chyba byla przejeta ze juz idziemy do domu i zbierala zabawki. Zawolala swoja kolezanke i jej pokazala ze sie zesikala :tak::tak::tak:
No ale cofamy sie z kupka wczoraj 2 razy w majtki, tylko ze znow ma zaparcia (dalej jedziemy z zelazem) no ale pampersa juz wcale w dzien nie nosimy. W ogole jest tez problem zeby jej do spania zalozyc.

Zrobiło się ciepło, więc zabrałam się za walkę z pieluchami.
Niestety u nas to chyba będzie walka :(
Co prawda ściągam pampka pod wieczór jakiś czas przed kąpielą.
No i wczoraj już wiedziała, że chce siku, trzymała się za brzuszek, kucała, ale za nic nie chciała usiąść ani na nocniku, ani na ubikacji.
A czasami siada, ale tylko w ubraniu. Popłakała się strasznie.
Oczywiście było tłumaczenie, że nic złego nie zrobiła, że ubranie i buty (ooo bardzo ważne są buty=kapcie na nogach!!!) wyschną. I inne takie.
No i niestety nie było to pierwszy raz.

A już mi kiedyś w trakcie kąpieli sikała do ubikacji. Mówiła, że siku i ją sadzałam i sikała.
Ona ma jakieś etapy tolerancji i jej braku dla nocników i ubikacji.

joaska chyba tylko cierpliwosc tu pomoze ... trzymam kciuki ...

nasza mala wieczorami i rano lata bez pampka ... i wcale jej to nie przeszkadza ... sika po nogach ... a po fakcie zawola "siku" i chce byc natychmiast rozebrana z tych mokrych rzeczy ...
posadzonan na nocnik juz wiele razy nasikala tylko raz ... i to jakies pol roku temu ...

reklama
Do góry