reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

W Pl krolowal pampers jakos nikt glowy nie mial niestety do nocnika.Tylko na dzialce latal bez ale za to Victor sikal wszedzie i sie cieszyl z tego.Teraz w domku od jutra znow dzien bez pieluchy bo dzis mialam urwanie glowy

reklama
joaska sama widzisz ze u nas tez nie jest rozowo ... ale jakos to bedzie ... jak Jagoda protestuje to jej odpusc ... cale lato przed wami :)

beti77 witaj w naszym gronie :)

Joaska nie stresuj sie. Daj spokoj, ja to ostro sie za Majcika wzielam bo jak ma isc od wrzesnia do przedszkola to musi pozbyc sie pampersow. A Jagodka bedzie jeszcze smigac do zlobka (i jak bym sie dokladnie dowiedziala czy ona rzeczywiscie siada na ten nocnik w zlobku i czy czasem jej na sile nie sadzaja).
Cale lato przed wami, a probowalas juz ja na dwor brac bez pampa?

Ja to właściwie odpuściłam. Chodziło mi o sytuację, że przed kąpielą już jej nie zakładam pieluchy i jak jej się zachce siku (a wie już, że jej się chce), to zaczyna płakać. Ani nocnik, ani ubikacja, ani nawet do wanny nie nasika. MUSI być do pieluchy. Już bym wolała, jakby sie posikała niż to.

Ale dzięki za pocieszenie. Jak tak człowieka z zewnątrz uspokoją to od razu lepiej :)

Ja to właściwie odpuściłam. Chodziło mi o sytuację, że przed kąpielą już jej nie zakładam pieluchy i jak jej się zachce siku (a wie już, że jej się chce), to zaczyna płakać. Ani nocnik, ani ubikacja, ani nawet do wanny nie nasika. MUSI być do pieluchy. Już bym wolała, jakby sie posikała niż to.

Ale dzięki za pocieszenie. Jak tak człowieka z zewnątrz uspokoją to od razu lepiej :)

Joaśka a jakbyś ją tak zabrała na spacer i wytłumaczyła wczesniej, że nie zakładamy pieluchy, bo nie ma itp. Żeby najpierw odważyła się choćby po nogach sobie posikać. Pogoda taka, że można sobie na to pozwolić. Albo w domu ostentacyjnie tą pieluchę przed kąpielą razem wyrzucicie i jej powiesz, że nie ma pieluszki? Zadziałałoby?

U nas Julek wreszcie bez oporów sika na dworze i nawet dzieciom chce pokazywać gdzie nasiusiał. Oczywiście wpadki są jak się zapomni. No a w nocy grubo pościelowe łóżko różnymi łapaczami wilgoci (wełniany koc, ręcznik). Wysadzamy w nocy, ale czasami niestety jest wpadka. Już nawet jego kołdrę piorę w poszewce i razem suszę, żeby sobie oszczędzić pracy ubierania :-D

U nas już wpadek nie ma - czasem tylko sobie obsiusia majteczki jak sama robi na trawkę - albo zapomni w ogóle zdjąć albo jakoś źle kucnie:-)

A trzy dni temu nauczyłam ją, żeby sama ściągała sobie majteczki i siusiała. Teraz jak chce siusiu to musi pójść do łazienki po nocnik, zdjąć majteczki, usiąść, zrobić a potem wynieść nocnik i wylać siusiu do kibelka:tak:. Tylko podciąganie majteczek jeszcze jej nie wychodzi bo się rolują i to zostawia mamusi:-)

Masio nie chce siusiać na stojąco, bo raz sobie troszkę spodenki osiusiał, i awantura na całego była w jego wykonaniu:) Mój synek to czyscioch i pedant, ostatnio jak upadł i rozwalił łokieć to nie płakał ze go boli tylko ze krew mu na spodenki poleciała:)Ja go wysadzam na dworzu, jak chce siusiu to przybiega i łapie się za siuraczka.

reklama
Asiun nieźle sobie radzi Ingunia
Moja Dominika nawet na dworze ściągnie sobie sama majteczki i siusia na trawkę
A wczoraj byliśmy pierwszy raz w tym roku nad wodą i Domini nie wiedziała jak ma siusiu zrobić nad wodą.Zaciągnęła mnie w krzaczki i dopiero tam zrobiła siusiu.Nie chciała nigdzie z boku na plaży zrobić siusiu.
A majteczki sobie sama cały czas zakłada i nie wadzi jej to ze się zrolują daje rade je naciągnąć na dupkę.
A co do wpadki w nocy t miałyśmy 2 dni temu osiusiała siebie i mnie he he .

Do góry