Młoda Mama28
Zaciekawiona BB
Mój lekarz prowadzący powiedział, że dostaje ciągle SMSy od pacjentek z prośbą o kolejną receptę Xonvea i chyba według niego kobiety w ciąży nie potrafią odstawić tego leku, a według jego ocenie szkodzi nie tyle dziecku, co ciężarnym Na samym początku brałam 2 tabletki przed snem i 1 rano, następnie po miesiącu zaczęłam tylko przed snem pić 2. Od sierpnia piję 1 przed snem. A obecnie co drugi dzień 1 tabletkę przed snem. Myślałam jeszcze spróbować pić co 3 dzień.A na jakiej zasadzie uzależniają? Że samo odstawienie powoduje nawrót wymiotów? Czy że człowiek ma przymus je brać nawet po porodzie (to by był hit...) Mi lekarz bez problemu przedłużył receptę o jeszcze jedno opakowanie, powiedział że nie ma ograniczeń. Jaką dawkę brałaś i jak odstawiałaś? Ja odstawiam od kilku dni, jestem na jednej tabletce. Zmniejszyłam dawkę jak poczułam, że jest coraz lepiej. Teraz też dam sobie trochę czasu zanim zejdę do 0, myślę że co najmniej tydzień.
Jak lekarz robi problemy z wypisywaniem recepty to będę musiała znaleźć jakiś sposób żeby nie wymiotować bez tych leków
Ostatnio przy odstawieniu przeleżałam 3 dni w łóżku, nic nie jadłam a i tak wymiotowałam żółcią