reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tabletki xonvea

Dziewczyny czy u którejś z was po odstawieniu leku pojawiły się problemy ze snem? To jest lek generalnie stosowany też w bezsenności (akurat w preparacie Noctis) i zastanawiam się, czy to minie czy jestem już skazana do końca ciąży na nieprzespane noce 😭 w poprzedniej spałam normalnie, a teraz te wybudzenia się bardzo zbiegły w czasie z odstawieniem☹️
Bezsenność to normalny objaw w trakcie ciąży, a nie żaden efekt odstawienia. Po prostu nie bierzesz leku, który może powodować senność i masz normalne objawy ciążowej :)

reklama
Bezsenność to normalny objaw w trakcie ciąży, a nie żaden efekt odstawienia. Po prostu nie bierzesz leku, który może powodować senność i masz normalne objawy ciążowej :)
No niestety chodzę jeszcze do pracy, dlatego szukam pozytywnych historii o tym, że to minie po kilku dniach od odstawienia. Jak wracam o 15 do domu to zasypiam za kółkiem, a popołudniu drugi etat ze starszym synem :( więc się odechciewa wszystkiego😭
Szczególnie że w pierwszej ciąży nie miałam takich problemów, a na pewno byłam mniej zmęczona niż teraz;(

No niestety chodzę jeszcze do pracy, dlatego szukam pozytywnych historii o tym, że to minie po kilku dniach od odstawienia. Jak wracam o 15 do domu to zasypiam za kółkiem, a popołudniu drugi etat ze starszym synem :( więc się odechciewa wszystkiego😭
Szczególnie że w pierwszej ciąży nie miałam takich problemów, a na pewno byłam mniej zmęczona niż teraz;(
Dolegliwości te mogą minąć. Nie ma reguły. Ja niestety jestem tym przypadkiem, który w ciąży ma problemy ze snem od początku. Najpierw z powodu mdłości, a teraz po prostu ciężko mi zasnąć i budzę się dość szybko. Bywają dni kiedy śpię może z 3, 4 godziny, ale nie czuję się przez to bardziej zmęczona. Po prostu widocznie mój organizm nie potrzebuje więcej snu. Natomiast jeżeli bezsenność nie pozwala Ci normalnie funkcjonować to powiedz o tym swojemu, być może jest jakiś środek na bezsenność, który można brać w ciąży.

Wzięłam wczoraj pierwszą dawkę Xonvea i dzisiaj jestem jakby ktoś mi mózg wyłączył. Ale nudności ustały. Czy ten stan otępienia mija jak się trochę organizm przyzwyczai do leku?

Wzięłam wczoraj pierwszą dawkę Xonvea i dzisiaj jestem jakby ktoś mi mózg wyłączył. Ale nudności ustały. Czy ten stan otępienia mija jak się trochę organizm przyzwyczai do leku?
Czytałam, że niektóre dziewczyny z tego właśnie powodu rezygnowały z tabletek, bo nie były w stanie funkcjonować, także nie wiem czy to mija. Na mnie w ten sposób nie działały te tabletki, więc ja nie miałam tego problemu, ale niektórych niestety one zamulają.

ja nie miałam takiego problemu. Conajwyżej na początku miałam wzmożone mdłości, ale minęło z biegiem dni.

Ja brałam 4 tabletki dziennie i nie miałam takiego objawu. Bardzo mi pomogły, bo bez nich wymiotowałam nawet po wodzie.

reklama
reklama
Do góry