reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

tabletki na podtrzymanie ciazy :(

reklama
Mogę z dumą powiedzieć ze dotrwałam z tą nienormlaną macicą do 37 -38 tygodnia:)A wróżyl mi poronienie albo bardzo skrajne wczesniactwo :) dało się z tymi popier.. skurczami,ale 2 ciaze juz miec nie będę.To będzie to samo bo taka macica nadreaktywna;/już mam dosć przezyć ,wystarczy

pokaże Ci 2 zdjęcia z ktg jedno z 30 tyg drugie 27 tygodnia.Odrazu Uwierzysz że donosisz.

http://yfrog.com/mvzdjcie0274gj

http://img837.imageshack.us/i/zdjcie0000.jpg/

i z taką pojeb---- macicą też mozna donosić. Fakt że na drugie dziecko się nie godze bo myślałam że się pochlastam z bólu(po cesarce nawet rana nie bolała taki bół byl cała ciąze) kazdy ruch powodował ze robiłam sie cała czerwona i wstrzymywałam oddech(chociaz powinnam wasnie oddychać głęboko)Pewnie uratowało mnie to ze mam zwęrzone wymiary miednicy i to byl w moim przypadku plkus bo pewnie urodziłabym w 22 tyg;/

Ostatnia edycja:
One mają być na zero,górwna linia na samym dole a zwróć uwage że skacza na 80;/ Takie trójkąty to piszą się jak stawia się brzuch ja miałam taka serią jak widac,jeden za drugim.A te kwadraty z ząbkami to będziesz m ieć jak bedą skurcze porodowe ja niestety mialam je caly czas i musieli je szybko likwidowac albo wysylac tam gdzie opiekuja sie wczesniakami.Naszczescie zawsze udawało się je zl;ilkwidować ale tokalizą która zlatywala w ciągu 20 minut inaczej sie nie dało a powinna leciec przez cały dzień bo fenoterol jest silny.

reklama
No moje KTG przy porodzie tak wyglądało więc nie badzo wierzę, że można mieć takie skurcze w połowie ciąży. No ale są różne przypadki.

tak myslalam.Od 25 -27 bedziesz już miała tokalize(już nospa nie działa).Prawdopodobnie fenoterol dostaniesz ale od tych tygodni ,bo dopiero wtedy dziala.

Ja całą poprzednią ciążę miałam twardnienie brzucha i brałam no-spę i luteinę i obeszło się bez innych leków i też mogę się pochwalić, że dotrwałam do 39 tc i miałam poród wywoływany, bo maluchowi ewidentnie nie śpieszyło się na świat, szyjka była krótka całą ciążę i do porodu taka została, dopiero po masażu się zaczęła powoli rozwierać! Maluszek zdrowy jak ryba, waga 3700 g i 56 cm długi, dostał 10 pkt i po dwóch dniach wyszliśmy do domu, bo wszystko było w jak najlepszym porządku!!!!!!

Do góry