reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tabletki anty

ghg

Ostatnio w piątek zazylam antykoncepcje kilka minut wcześniej albo później i mialam stosunek partner się nie zabezpieczył i miał wytrysk i wzięłam przez to w sobotę tabletke po czy mogę być i tak w ciazy ?

reklama
Ja od zawsze biorę +/- godzina. A nawet zdarzało się, że po 12h brałam zapomnianą tabletkę i nigdy w ciążę nie zaszłam. Także kilka minut na pewno nie sprawi, że tabletki przestaną działać.
Natomiast wzięcie tabletki PO, to moim zdaniem głupota i nie wiem co za lekarz ją przypisał. Teraz to dopiero nie wiadomo jak się organizm będzie zachowywać.

Ja od zawsze biorę +/- godzina. A nawet zdarzało się, że po 12h brałam zapomnianą tabletkę i nigdy w ciążę nie zaszłam. Także kilka minut na pewno nie sprawi, że tabletki przestaną działać.
Natomiast wzięcie tabletki PO, to moim zdaniem głupota i nie wiem co za lekarz ją przypisał. Teraz to dopiero nie wiadomo jak się organizm będzie zachowywać.
Dobrze wiedziec

Ostatnio w piątek zazylam antykoncepcje kilka minut wcześniej albo później i mialam stosunek partner się nie zabezpieczył i miał wytrysk i wzięłam przez to w sobotę tabletke po czy mogę być i tak w ciazy ?
jesli wcześniej brałaś regularnie tabletki i to nie była Twoja pierwsza tabletka antykoncepcyjna to nawet spóźnienie kilkugodzinne nie spowoduje że zajdziesz w ciążę. Co innego jeśli to był zupełnie niezabezpieczony stosunek albo wcześniej nie brałaś żadnych tabletek to wtedy jest sens przyjęcia tabletki PO

jesli wcześniej brałaś regularnie tabletki i to nie była Twoja pierwsza tabletka antykoncepcyjna to nawet spóźnienie kilkugodzinne nie spowoduje że zajdziesz w ciążę. Co innego jeśli to był zupełnie niezabezpieczony stosunek albo wcześniej nie brałaś żadnych tabletek to wtedy jest sens przyjęcia tabletki PO
Już je biorę 7 miesięcy

Więc jeśli regularnie brałaś to byłaś zabezpieczona, niepotrzebnie wziełaś awaryjną antykoncepcję bo tylko może trochę rozregulować niepotrzebnie poziom hormonów. A jakie tabletki masz?

reklama
O!! to ja o nich sporo dobrego słyszałam, podobno są bardzo dobrze tolerowane nie wpływaja na wagę, i mogą je brać nawet dziewczyny z cukrzycą, miałam nawet pytać o nie moją ginekolog

Do góry