Podobne tematy
- guest-1715687626
- Staramy się
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dobrze wiedziecJa od zawsze biorę +/- godzina. A nawet zdarzało się, że po 12h brałam zapomnianą tabletkę i nigdy w ciążę nie zaszłam. Także kilka minut na pewno nie sprawi, że tabletki przestaną działać.
Natomiast wzięcie tabletki PO, to moim zdaniem głupota i nie wiem co za lekarz ją przypisał. Teraz to dopiero nie wiadomo jak się organizm będzie zachowywać.
jesli wcześniej brałaś regularnie tabletki i to nie była Twoja pierwsza tabletka antykoncepcyjna to nawet spóźnienie kilkugodzinne nie spowoduje że zajdziesz w ciążę. Co innego jeśli to był zupełnie niezabezpieczony stosunek albo wcześniej nie brałaś żadnych tabletek to wtedy jest sens przyjęcia tabletki POOstatnio w piątek zazylam antykoncepcje kilka minut wcześniej albo później i mialam stosunek partner się nie zabezpieczył i miał wytrysk i wzięłam przez to w sobotę tabletke po czy mogę być i tak w ciazy ?
Już je biorę 7 miesięcyjesli wcześniej brałaś regularnie tabletki i to nie była Twoja pierwsza tabletka antykoncepcyjna to nawet spóźnienie kilkugodzinne nie spowoduje że zajdziesz w ciążę. Co innego jeśli to był zupełnie niezabezpieczony stosunek albo wcześniej nie brałaś żadnych tabletek to wtedy jest sens przyjęcia tabletki PO
DrovelisWięc jeśli regularnie brałaś to byłaś zabezpieczona, niepotrzebnie wziełaś awaryjną antykoncepcję bo tylko może trochę rozregulować niepotrzebnie poziom hormonów. A jakie tabletki masz?