reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tabela z Wymiarami dzidzi

reklama
Moje maleństwo w 21tyg waży 350 gram, więc prawie zgadza się z tabelką. Długości niestety nie znam.

długości nie znasz, bo już się w tym tygodniu długości raczej nie mierzy, tylko poszczególne części ciała, ale myślę, że skoro waga w tej tabelce prawie zgadza się z wagą maluszka to długość powinna być adekwatna

na ostatnim usg w 16 tyg moja dzidzia miala 12.5cm, wagi niestety nie wiem. 5 sierpnia ide wiec sie dowiem wszystkiego :-)

usg wagowo to dosc orientacyjne jest, Rozalka mialabyc ciezsza, urodzila sie 3200g i 58cm, nie mala ale usg przewidywalo wiecej. proporcje pozostaly jej do dzis, jest wysoka i chuda.

Dziewczyny znalazłąm tabele z wymiarami dzidzi. Tabele lepiej traktowac z przymruzeniem oka gdyz nalezy pamietac ze kazda ciaza rozwija sie inaczej :) Ale wydaje mi sie ze zerknac warto :)

OD 8 TYGODNIA do 20 TYGODNIA

OD 20 TYGODNIA DO KONCA :)
https://www.babyboom.pl/forum/[URL=...ck.us/img54/2353/2043semanas.jpg[/IMG][/URL]
Pamiętacie tą tabele, jak często porównywałyśmy nasze fasolki z tą tabelką. A tu rachu ciachu i założycielka tego wątku tuli już swoją fasolkę w ramionach.
Jak ten czas szybko mija, ekh

reklama
patrząc na tę tabelkę i porównując wymiary z wymiarami mojego brzdąca w 33 tygodniu, stwierdzam, że Danielek ma już jakieś 2800 g :tak:

Do góry