reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

Wystraszyłam się z tym Luminalem, nie miałam pojęcia, że robi taką złą robotę. Jutro będzie prowadząca Szymka to dopytam dokładnie jak to jest u niego. Szymonek jest stabilny lecz nadal dziś nie było kupy :-(, brzuch miękki i czekamy. Mleka nadal nie dostaje, może jutro lub w niedzielę. I oczywiście spada z wagi. Eh Boże...daj mi siłę...

reklama
Zejdziecie z luminalu, dajcie sobie czas, a dowiedzieć się-nigdy nie zawadzi:) Co do kupy, naprawdę w to wierzę, że będzie już wkróce, musi być i już:)
Z tą wagą to tak już jest, jeszcze troszkę a wszystko będzie jak trzeba. Dużo zdrówka dla Maluszka i siły dla Mamy, powodzenia:)

Porozmawiaj Wioluniu na spokojnie i wypytaj o wszystko.

Szymonku kochany, zrób piekną kupkę, żeby mamusie przestała się wreszcie martwić..
Zdrowiej szybko, krasnalku kochany.

Siły Wioluniu..

Dziewczyny słuchajcie! Wczoraj była pierwsza kupa!!!!!!!!!! Radość ogromna!!!!!!!!!! Nie była duża, no bo z czego jak on nie je, ale była tzn. że jelitka pracują. W poniedziałek chirurg ściągnie szwy i będzie pierwsze jedzonko, na początek 2ml. mleczka ale powolutku, aż będzie pochłaniał całą butlę :-D. Dostaje furosemid, bo jest trochę obrzęknięty po operacji, z luminalem niewiem bo nie było jego prowadzącej, a miała być :( Więc może dziś się dowiem. Ach...normalnie skrzydeł dostałam, od wczoraj baban na buzi nieustający. Uciekam, bo Gracek o śniadanie się domaga :)

Przeczytałam calutki wątek o walce Szymonka. Dzielny z niego chłopczyk...teraz może być już tylko lepiej:-) Pozdrawiam Mamunię i Synusia. Będę trzymać kciuki za szybki wyjście do domku.

A więc tak : Luminal odstawiony całkowicie od przedwczoraj, dostawał go krótko i w małych dawkach, wczoraj chciał rozwalić inkubator :) taaaki żywy był! Nie spał przy mnie 3,5h, oczy jak 5zł i słuchał co mówię do niego, domagał się uwagi co okazywał płaczem jak tylko próbowałam odejśc od inkubatora. Usg główki wykazało, że ten wylew I st. co miał odchodzi w zapomnienie :)Waga 2250g. więc nie jest tak źle jak myślałam, że będzie. Dostaje jeszcze jeden lek przeciwbólowy i uspokajający (domagaral czy domagarol?????możliwe, że coś pokręciłam z tą nazwą)ale od dziś ma mieć go odstawiony, by w całości wrócić do rzeczywistości. Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa i za kciuki. pozdrawiam.

reklama
Do góry