reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

reklama
Ciocia, weź go postrasz moim zdjęciem ,albo, że przyjadę, to zaraz przestanie kaszleć ;)
Z tego co wiem, to u dzieci, zwłaszcza tak małych, po infekcjach układu oddechowego, kaszel może się jeszcze ciągnąć i ciągnąć...
No oby nie było to nic nowego, nie może!!!

On jest taki, ze na każdego widok się uśmiecha, wiec straszenie zdjęciem nic nie da ;-). Kaszel robi się co raz bardziej męczący, do tego doszło kichanie...

oj Szymonku powiedz papa kaszelkowi i kichaniu i nie drażnij mamusi!!!wiolu mam nadzieje ze szybko sobie z infenkcja dacie rady. pzodrowionka

Witam Was serdecznie. Oj Szymuś co to znów za kaszel, daj mamie odpocząć! Mojej córci (ur kwiecień 2011r, 26tyd, 800g) ostatnio jak zaczynała kasłać lekarz kazał podawać syrop Sinecod 5 kropli w nocy 2 razy w odstępie 6 godz., smarowałam plecki i klatkę piersiową maścią rozgrzewającą Pulmex Baby, inhalacje z soli i przeszło. U nas z gaworzeniem też nie za bardzo, do raczków zbiera się powoli, ale jeszcze nie "siupie". Jest podobnie jak pisała jedna z Was najlepiej na rękach, rozpieściłam ją chyba za bardzo. Intelektualnie dużo dalej niż fizycznie. Waga 6300g stoi w miejscu od 3 tygodni..., chyba też zacznę częściej dawać nasze jedzenie bo takowe najlepiej jej smakuje.
Nie wiem czy znacie tą stronę, dla zainteresowanych może coś pomoże przy karmieniu naszych maleństw
Fundacja Świadomi Rodzice - artykuły - Niemowle karmione butelką - 6miesiąc

My od środy znów w szpitalu. Obturacyjne zapalenie oskrzeli, po raz drugi w tak krótkim czasie:-(. Ataki kaszlu straszne, saturacja zaraz spada. Od dziś widzę lekką poprawę i z saturacją lepiej. Może tym razem na dłużej unikniemy szpitala.

Wiolu, a czy lekarze ustawili wam po ostatnim zap oskrzeli jakies leki na stałe? Bo te obturacje to w przyszłości astma mogą skutkować.. Oczywiście nie jest to koniec swiata, wiele dzieci z dysplazja "tak kończy", ale może jeszcze nie jest na tyle źle, że udałoby sie astmy uniknąć. Porozmawiaj o tym z lekarzami może
I oczywiście zdróweczka dla Szymusia i siły dla Ciebie

reklama
Do góry