reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam przyjaciolki

mamcia10,razem i osobno-dziekuje za przyjecie do tego grona.Odp.na pyt.jak mi sie tu zyje,stwierdzam ze nie tak zle.Chociaz maz z ostatnim dniem maja traci po 5 latach prace i troche jest lipa.Ja pracowalam przed ciaza,ale teraz siedze w domu z malym i moje zycie kreci sie w temacie dziecka.Ciezko znalesc znajomych,na poziomie ktory by mi odpowiadal,ciezko znalesc jakich kolwiek znajomych...Moze ludzie w mlodszym wieku,chodzacy po pabach maja latwiej?Sama juz nie wiem...Moze to my jacys dziwni?

reklama
Witajcie dziewczyny.Przypadkiem weszlam w ten watek...i bardzo mi sie spodobal.Moze i ja tu odnajde przyjazna dusze?Na poczatek powinnam sie przedstawic,mam na imie Ewa,jestem mama Michala(19lat)i Macieja(7mc).Od 4,5lat mieszkam w Dublinie w Irlandii.Wczesniej mieszkalam w Berlinie.Pochodze z Gorzowa Wlkp.Mam kilka bardzo bliskich kolezanek,ale po latach doswiadczen nie moge zadnej nazwac taka prawdziwa przyjaciolka.To chyba tyle na dzien dobry.Przyjmiecie nowa?

witaj!!! my prawie sasiadki:-) ja jestem z tez z Irlandii,ale polnocnej-Belfast,do Dublina mam okolo 2 godz.autobusem.:tak:

witaj!!! my prawie sasiadki:-) ja jestem z tez z Irlandii,ale polnocnej-Belfast,do Dublina mam okolo 2 godz.autobusem.:tak:[/QUOTENo prosze!Widze,ze wiekszosc dziewczyn mieszka za granica.Moze to jest ten problem?Ciezko byc samemu na obczyznie...Bylas kiedys w Dublinie?Ja Bylam w Belfascie tylko przejazdem jadac na groble olbrzyma.

ewa72 niestety nie bylam,w Dublinie to ja jestem tylko na lotnisku,bo przewaznie z tamtad latamy...wybieramy sie i wybieramy,ale jakos nie mozemy sie wybrac.niby tyle czasu wolnego,ale ciagle cos wypada.i tak mija dzien za dniem.
niedobrze,ze maz straci prace,miejmy nadzieje,ze cos znajdzie..a w ogole planujesz dluzszy pobyt w Irlandii?czy chcesz wrazac do Polski?

ewa72 niestety nie bylam,w Dublinie to ja jestem tylko na lotnisku,bo przewaznie z tamtad latamy...wybieramy sie i wybieramy,ale jakos nie mozemy sie wybrac.niby tyle czasu wolnego,ale ciagle cos wypada.i tak mija dzien za dniem.
niedobrze,ze maz straci prace,miejmy nadzieje,ze cos znajdzie..a w ogole planujesz dluzszy pobyt w Irlandii?czy chcesz wrazac do Polski?
madlen79-wiem jak to jest,ciagle brakuje czasu...My tez mamy w planach zwiedzic Belfast,ale jakos nigdy nie wychodzi.A do tego irlandczycy straszyli nas,ze jadac na Dublinskich blachach bedzie to nie bezpieczne.Jakos co do meza,nie mam wielkich obaw.Jest super kierowca z duzym doswiadczeniem i mysle,ze szybko cos znajdzie.Nie,nie chcemy wracac do Polski,bo to najlatwiejsze rozwiazanie.Tu jest nasz dom,Maciej jest pol na pol Polakiem i Irlandczykiem.Michal na dniach zaczyna matury a potym studia na grafice komputerowej.Nasze plany sa zwiazane z pobytem tutaj.A Wy?Jak dlugo jestescie,jak Wam sie tam zyje?No nic,tyle na dzisiaj.Dobranoc wszystkim.

Ostatnia edycja:
ewa72 rozne rzeczy ludzie mowia o belfascie,ale to nie jest tak do konca,duzo samochodow widze z rejestracja republiki i nic zlego sie nei dzieje..wkoncu to ich kraj,tylko jakos tak podzielony i podlaczony pod wladze krolowej.w polnocnej mieszka duzo typowych irlandczykow i jest o k..to zalezy gdzie i na kogo sie trafi.:)
dobrze,ze masz zaradnego meza..masz racje,wrocic do kraju to ostatecznosc,no i w pewnym sensie poddanie sie,nie walczenie o swoje!!!my tez nie planujemy wracac,ale jak to bedzie to czas pokaze ;) na razie jestesmy tutaj i jest dobrze,tylko jeszcze ten jezyk,a raczej belkot,ale jakos trza sobie radzic.moje dzieciaczki chodza tutaj do szkoly i tez nie chca wracac,,ich domem jest belfast,,dobrze im tutaj.mi chyba tez ,czasami jest ciezko,ale jak porownam sobie zycie w Polsce a w Irlandii,to juz mi nie jest ciezko :))

milej nocki babeczki,do zobaczenia jutro,przy porannej wirtualnej kawce.:)

Ja juz na nogach od 6.Witam sie z wszystkimi.
Ja juz na nogach od 5:30 :) witajcie :). Co do powrotow to my tez nie planujemy wracac, choc ja teraz odkad zaszlam w ciaze to strasznie tesknie za rodzinka :) ale wracac nie ma do czego :(. Teraz jade na 2 tyg. z synkiem do pl,.

mamcia10,nie zauwazylam ze jestes w ciazy.Spoznione gratulacje.Dobrze sie czujesz?Wizyty w Pl sa mile,ale bedac tam zawsze jestem zalatana,z zegarkiem i kalendarzem w reku.Jeszcze nigdy tam nie wypoczelam.Zawsze jest cos do zalatwienia.Tesknie jak dlugo nie jedziemy,ale potem bedac juz tam,chce jak najszybciej tutaj wracac.Jakie to wszystko skaplikowane...

reklama
mamcia10,nie zauwazylam ze jestes w ciazy.Spoznione gratulacje.Dobrze sie czujesz?Wizyty w Pl sa mile,ale bedac tam zawsze jestem zalatana,z zegarkiem i kalendarzem w reku.Jeszcze nigdy tam nie wypoczelam.Zawsze jest cos do zalatwienia.Tesknie jak dlugo nie jedziemy,ale potem bedac juz tam,chce jak najszybciej tutaj wracac.Jakie to wszystko skaplikowane...
Tez tak mam i mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie ze juz bede chciala wracac :) Kacper bardzo teskni za dziadkami...Ogolnie to pojade do pl na sam porod mojej siostry :)

Do góry