reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam pomocy jestem w ciazy

Ta kobieta jest w trudnej sytuacji. Zaraz będzie sama z .... trójką dzieci. Jedno dziecko ma problemy zdrowotne. Była w przemocowym związku. Jak najbardziej powinna starać się o mieszkanie dla siebie i pociech. A ona to co? Gorsza jakaś?
Tak działa prawo w Polsce że budżet gminy jest konstruowany z podatków osób, które zamieszkują na jej terenie i przedsiębiorców, którzy na tym terenie działają. Więc to dla tych osób są przewidziane różne "benefity" ze strony gminy.
A ta kobieta jest jak widać w trudnej sytuacji nie od dziś...

reklama
Niewiem co mam zrobić zaszłam w niechciana ciążę aktualnie mam pod opieką dwie córki w tym jedna niepelnosprawna jestem w bardzo trudnej sytuacji. Jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym wynajmuje mieszkanie .Moja sytuacja jest bardzo ciężka finansowo_Od kilku lat jestem po rozwodzie. Nie mam n8kogo do logo mogę się zwrócić o pomoc rodzina która miała się okazać wsparciem niestety odwróciła się jeszcze wówczas jak odeszłam od męża.Od pewnego czasu sporykalam się z kimś okazał się oszustem teraz udaje że nie ma problemu a ja zaszłam w ciążę i zostałam z tym sama.Ani pod względem finansowym ani pod innym nie jestem w stanie i niewyobrazam sobie funkcjonować z kolejnym dzieckiem niewiem co mam zrobić .Do kogo sie zwrócić o pomoc.Jestem zalamana .Na wynajem już teraz mnie niestac n8ewiem gdzie nam iść jedna córka ma 11 lat jest nieoelnosprawna druga prawie 18 uczy się.Nie nam wsparcia od nikogo.Facet się ulotnił jak mu powiedziałam o ciazy mówi że sobie ja wymyśliłam i że to nie możliwe a jednak mam skończone 41 lat.Prosze o pomoc na opiekunkę mnie nie stać pisze o tym bo się nierozdwoje jak urodzę to dziecko kto się zajmie chora córka i jej leczeniem jestem zalamana.Nie mogę zwrócić się o pomoc do nikogo bawet nie mam zadnej kolezanki nikogo.Z urzędu miasta odmówili mi mieszkania bo mi metraż przekroczył jestem zagrożona bezdomnością teraz zostałam wymeldowana z miejsca gdxue mieszkałam bo byka szwagierka mnie i moje dzieci wymeldowała pozostaje bez meldunku.Ze względu va przemoc jestem po rozwodzie.Co mam zrobić w moheb sytuacji jestem zalamana
Witaj :) czy twoja sytuacja sie unormowala ? Jak sobie poradzilas ?

Tylko ciężko jest pomóc nie mając podstawowych danych.

Ale nie wiemy - w jakiej wysokości świadczenia pobiera, czy ich pobieranie uniemożliwia podjęcie jakiejkolwiek pracy, w jakim wieku jest niepełnosprawna córka i jak bardzo jest niepełnosprawna, nawet nie wiemy czy mieszka na wsi czy w większym mieście.

Wiemy jedynie, że jest w ciąży, ma niepełnosprawną córkę i córkę powyżej 18rż. oraz że dużo przeszła (cokolwiek to ma znaczyć) i że straciła jedno dziecko. I że ma założone konto w fundacji - ale żeby z niego skorzystać, to muszą się na nim wpłaty pojawić (to może by tak udostępnić, gdzie można i na jakie dane pieniądze wpłacać - bo jak ukrywa to przed światem, to raczej wpłaty się nie pojawią).

Usunąć ciążę ->nie, oddać dziecko po porodzie -> nie, - i to jeszcze jestem w stanie zrozumieć
Ale - założyć zrzutkę -> nie, pójść do MOPSu -> nie, do innej organizacji/fundacji -> nie, pójść do pracy -> to nawet nie odpowiedziała.

To niby pieniądze z nieba mają spaść?
Skąd Pani ma informacje ze bylam w zadnej fundacji ze nie bylam w mopsie żadna pomoc .i się nie należy.Ze względu na dochody.Pracowac nie mogę zresztą w ciazy jestem jestem na świadczeniu pielegnacyjnym.Moja córka należy do fundacji i sama też założyłam zbiórkę córki.Podaje tu mój meil mistakdorota@gmail.com jeśli ktoś chciałby się ze mna skontaktować

Skąd Pani ma informacje ze bylam w zadnej fundacji ze nie bylam w mopsie żadna pomoc .i się nie należy.Ze względu na dochody.Pracowac nie mogę zresztą w ciazy jestem jestem na świadczeniu pielegnacyjnym.Moja córka należy do fundacji i sama też założyłam zbiórkę córki.Podaje tu mój meil mistakdorota@gmail.com jeśli ktoś chciałby się ze mna skontaktować

I z czego utrzymasz kolejne dziecko?

To dlatego, że była wychowana w kulturze pracy. Jak ktoś jest wychowany w kulturze zasiłku to oczekiwanie, że jego pierwszym odruchem będzie szukanie pracy jest trochę jak oczekiwanie, że niewidome dziecko zostanie malarzem.

Wiem, to jest niesprawiedliwe i to bardzo. Ale nie mamy na to żadnego wpływu.
Bez komentarza nie żyje że zasilkow nie pobieram żadnych.Wcxesniej też pracowałam jak i ni .Nie mogę iść do pracy bo jestem na swiadczeniu.
I z czego utrzymasz kolejne dziecko?

reklama
Do góry