reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam pomocy jestem w ciazy

Dam sobie radę a to chyba nie Pani sprawa będę chciała wrocic do pracy

Skoro tak drastycznie tu zostalo wypisywane a ofert pomocy multum to ciekawi z pewnością również inne formuowiczki jaki pomysł ma Pani na siebie. Samotna matka ma ciężko z jednym dzieckiem, a gdzie tu wiecej w dodatku chore. Sytuacja musiała ulec zmianie diametralnie.

reklama
Bo taka jest prawda. Bardzo współczuję sytuacji, bo rozumiem dlaczego nie pracujesz i wiem jak maly jest zasiłek pielęgnacyjny. Ale odpowiedzialna osoba w tak ciężkiej sytuacji nie dopuściłaby do ciąży.
Nie pracuje bo jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym rezygnacja z pracy na rzecz chorego dziecka nie mogę pracowac

No to skoro nie od dziś - to chyba powinna wiedzieć, gdzie ma się udać. Ale z jakiegoś względu uważa, że jak napisze post, to jej manna z nieba spadnie i nic robić nie będzie musiała 🤷‍♀️
Najlepiej kogoś oceniać a cxy ja proszę o jakieś pieniądze nie Ciekawe co by Pani zrobila jakby Pani przeszła to co ja przemoc w rodzinie chorobę dziecka bez pomocy nikogo co się z tym wiąże brak pieniędzy Najlepiej kogoś oceniać

Najlepiej kogoś oceniać a cxy ja proszę o jakieś pieniądze nie Ciekawe co by Pani zrobila jakby Pani przeszła to co ja przemoc w rodzinie chorobę dziecka bez pomocy nikogo co się z tym wiąże brak pieniędzy Najlepiej kogoś oceniać

Strzelam, że by po tych doświadczeniach zabezpieczyła się. Bądź skorzystała z oferowanych pomocy, które dostała Pani na samym początku. Ja bym skorzystała. O ile bym znalazła sie w Pani sytuacji, ale nie sądzę, bo nigdy nie dałabym się uderzyć przez mężczyznę.

Strzelam, że by po tych doświadczeniach zabezpieczyła się. Bądź skorzystała z oferowanych pomocy, które dostała Pani na samym początku. Ja bym skorzystała. O ile bym znalazła sie w Pani sytuacji, ale nie sądzę, bo nigdy nie dałabym się uderzyć przez mężczyznę.
Dobrze się Pani mowi bo nie była Pani w danej sytuacji

Od 01.01.2024 podczas pobierania świadczenia będzie można pracować. Znalazła Pani sobie już coś?
Nie bo to są inne zasady muszę całkiem zrezygnować z tego swiadczenia i wtedy córka staje na komisję i oni przyznają nowe swiadcxenie ja w tym momencie pozostaje bez środków do życia a jestem na wynajmie mieszkania to nie jest korzystne dla większości opiekunów tumbardziej że niewiadomo kiedy bym otrzymała nowe swiadcxenie muszę też mieć opiekę nad córka niepelnosprawna dla mnie to jest niekorzystne tymbardziej że jestem sama żeby to było na tym samym świadczeniu to inna historia.Rezygnuje że swiadcxenia żeby wejść na swiadcxenie wspierające i wtedy się czeka na komisję i z dniem 1 stycznia 2024 nie otrzymuje swiadcxenia które pobieram i zostaje w tym momencie bez niczego.Jestem tera, w 5 miesiącu ciazy wątpię żeby ktoś mnie przyjol na ten czas a sama nie czuję się na siłach aby w ciazy podjąć pracę

Nie bo to są inne zasady muszę całkiem zrezygnować z tego swiadczenia i wtedy córka staje na komisję i oni przyznają nowe swiadcxenie ja w tym momencie pozostaje bez środków do życia a jestem na wynajmie mieszkania to nie jest korzystne dla większości opiekunów tumbardziej że niewiadomo kiedy bym otrzymała nowe swiadcxenie muszę też mieć opiekę nad córka niepelnosprawna dla mnie to jest niekorzystne tymbardziej że jestem sama żeby to było na tym samym świadczeniu to inna historia.Rezygnuje że swiadcxenia żeby wejść na swiadcxenie wspierające i wtedy się czeka na komisję i z dniem 1 stycznia 2024 nie otrzymuje swiadcxenia które pobieram i zostaje w tym momencie bez niczego.Jestem tera, w 5 miesiącu ciazy wątpię żeby ktoś mnie przyjol na ten czas a sama nie czuję się na siłach aby w ciazy podjąć pracę

reklama
Niewiem z czego bym opłaciła mieszkanie i za co bym żyła jakbym teraz zrezygnowała że swiadczenia z czego bym opłaciła rachunki to nie jest takie proste jak się większości wydaje.Rodzice zostają bez nic ego czas na komisję to okolo3 miesiące czyli na okolo4 miesiące zostaje bez swiadczenia

Do góry