malaczarna82
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny. Mam 36 lat. Mój chłopak także. Nigdy nie starałam się o dziecko.. Poronilam w listopadzie 2017 w 7 tyg. Potem w styczniu znów byłam w ciąży ale była to ciąża biochemiczna.... Poszłam do kliniki leczenia Niepłodności miałam robione badania czystości pochwy., hormonów,, przeciwciał tarczycy,, witamin D i B. Miałam niedobór D. Homocysteina miałam 8. Hormony mam ok. Lekarka zakładała uszkodzenie genu MTHFR Zrobiłam więcej genów bo dostałam pakiet i się okazało że mam aż 3 uszkodzone Załączam je. Jestem załamana Biorę acard Metafolian Wit B i d oraz prenatal uno . Biorę od około miesiąca. Nie umiem zinterpretować tych wynikow co to hetero co to homozygota Próbowałam na szybko konsultacje z genetykiem znaleźć ale terminy są odległe. Koleżanka dała mi namiar nato forum Możecie mi jakoś doradzić pozdrawiam Agnieszka
PS. Lekarka zaleca mi jeszcze usg 3d to kolejny koszt i nie wiem co tym myśleć....
PSS. Czy b12 metylokobalamine się ssa czy polyka?
PS. Lekarka zaleca mi jeszcze usg 3d to kolejny koszt i nie wiem co tym myśleć....
PSS. Czy b12 metylokobalamine się ssa czy polyka?
Załączniki
Ostatnia edycja: