reklama
0202oliwcia
Fanka BB :)
Odpukać wszystko ok.@ni_kusia jak się dziś czujesz???
Boli podbrzusze delikatnie ale to pewnie normalne...
A Ty/Wy dzieczyny jak ??:-) Kopią Wasze maluchy?
Dziewczyny HELP, jak to jest z tymi tygodniami. Jak Ostatni okres miałam 23 maja to znaczy ze dziś mam 4+0 to znaczy ze skończyłam 4 tydzień a zaczęłam 5?? Czyli np. 4+5 to już będzie 5 tydzień? Sory za pytanko, ale jak będę dzwoniła do przychodni muszę wiedzieć w którym tygodniu jestem ;-)
0202oliwcia
@ni_kusia morduś tak zgadza się 4+0 to jest 5 TC a 4+6 to też jeszcze 5 natomiast 5+0 to mamy już 6 TC :-) na moje ok to będą tylko pytali kiedy była ostatnia miesiaczka oni sobie sami wyliczają kochana maja takie śmieszne koleczko
A no i dodatkowo u gina zawsze liczą skończone tygodnie ciąży czyli według ciebie ty jesteś w 5 TC a według nich w 4 TC
Co do samopoczucie to jest ok Małgosia mega fika aż skóra boli na brzuszku na dworze Kongo u nas 35 ° w cieniu buuuuu nie wychodze dziś nigdzie chyba ze wieczorkiem Moja młoda 4 latka właśnie mi oznajmiła że chce mieć dwie siostrzyczki na raz a nie jedną o losie i no weź tu teraz dziecku wytłumaczyć
A no i dodatkowo u gina zawsze liczą skończone tygodnie ciąży czyli według ciebie ty jesteś w 5 TC a według nich w 4 TC
Co do samopoczucie to jest ok Małgosia mega fika aż skóra boli na brzuszku na dworze Kongo u nas 35 ° w cieniu buuuuu nie wychodze dziś nigdzie chyba ze wieczorkiem Moja młoda 4 latka właśnie mi oznajmiła że chce mieć dwie siostrzyczki na raz a nie jedną o losie i no weź tu teraz dziecku wytłumaczyć
Dzięki kochanie za podpowiedź@ni_kusia morduś tak zgadza się 4+0 to jest 5 TC a 4+6 to też jeszcze 5 natomiast 5+0 to mamy już 6 TC :-) na moje ok to będą tylko pytali kiedy była ostatnia miesiaczka oni sobie sami wyliczają kochana maja takie śmieszne koleczko
Czyli dla ginekologa jestem w 4 a dla siebie w 5 tygodniu....co za bezsens...
Fajne jest to kopanie, szkoda, ze człowiek tak szybko zapomina to uczucie
A dzieciom nigdy nie dogodzisz....Ty sie cieszysz z 1 dzieciatka, a córci widzisz za mało
0202oliwcia
No tak mała wariatka co do lekarzy to juz tak maja
Co do Uczucia kopniakow to zgadzam się w 100% bardzo szybko sie o tym niestety zapomina
Co do Uczucia kopniakow to zgadzam się w 100% bardzo szybko sie o tym niestety zapomina
Magda.Lena87
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny przeczytałam właśnie prawie cały wątek. Mniej więcej poznałam wasze historie i opinie. Jestem po dwóch poronieniach. Zrobiłam badanie na trombofilie i wyszła mi mutacja MTHFR c677t hetero oraz Pai 1 homo.. Zbadalam homocysteine i wyszla ponad 16! Zaczęłam przyjmować witaminy super B complex. Ponizej wklejam sklad:
2 tabletki Super B-Complex zawierają:
Zastanawiam się czy brać dodatkowo jeszcze kwas foliowy ze swansona czy ten w super b complex wystarczy?
Drugą ciąże poronilam w lutym -w walentynki dowiedziałam się o obumarciu w 8tyg.a nast.dnia miałam lyzeczkowanie. Z poprzednia ciaza bylo podobnie
Umowilam się na wizyte u gina na 28czerwca, bo zrobiłam komplet badań po poronieniach i nic innego nie wyszło.
Moze powinnam już przy staraniach stosowac acard?
Narazie oczywiscie nie staramy się przy takiej homocysteinie... Ale jak spadnie to zaczniemy.
Zobaczymy co na to powie lekarz.
Jak myślicie po jakim czasie zbadac znowu homocyst.? I czy przyjmować już teraz coś jeszcze?
Pozdrawiam i wszystkim w ciąży życzę szczęśliwego rozwiazania przeżywalam wasze historie z kazdym nowym wpisem
2 tabletki Super B-Complex zawierają:
- 400 mcg Quatrefolic (aktywny folian) - 200% EU RDA
- 20 mg witaminy B6 (fosforan pirydoksalu) - 1429% EU RDA
- 900 mcg witaminy B12 (metylkobalamina) - 36000% EU RDA
- 48 mg witaminy B3 (niacyna) - 300% EU RDA
- 36 mg witaminy B5 (kwas pantotenowy) - 600% EU RDA
- 20 mg witaminy B1 (hydrochlorek tiaminy) - 1818% EU RDA
- 14 mg witaminy B2 (fosforan ryboflawiny) - 1000% EU RDA
- 300 mcg witaminy B7 (biotyna) - 600% EU RDA
- 160 mg witaminy C (kwas askorbinowy) - 200% EU RDA
Zastanawiam się czy brać dodatkowo jeszcze kwas foliowy ze swansona czy ten w super b complex wystarczy?
Drugą ciąże poronilam w lutym -w walentynki dowiedziałam się o obumarciu w 8tyg.a nast.dnia miałam lyzeczkowanie. Z poprzednia ciaza bylo podobnie
Umowilam się na wizyte u gina na 28czerwca, bo zrobiłam komplet badań po poronieniach i nic innego nie wyszło.
Moze powinnam już przy staraniach stosowac acard?
Narazie oczywiscie nie staramy się przy takiej homocysteinie... Ale jak spadnie to zaczniemy.
Zobaczymy co na to powie lekarz.
Jak myślicie po jakim czasie zbadac znowu homocyst.? I czy przyjmować już teraz coś jeszcze?
Pozdrawiam i wszystkim w ciąży życzę szczęśliwego rozwiazania przeżywalam wasze historie z kazdym nowym wpisem
0202oliwcia
@magda lena82 witaj słonko bardzo mi przykro że i ciebie to spotkało co do tych kompleksów to ja nigdy nie byłam do nich przekonana i wolałam brać wszystko osobno najważniejsze są B12 - Methulokobalamina, B6 P-5-P, oraz kwas foliowy
Moja Homocysteina w listopadzie wynosiła 14,50 na początku roku miałam ją zbitą już do poziomu 6,14 z czego metyle zaczęłam brać dopiero jak się dowiedziałam o mutacji czyli od końcówki listopada także w półtora miesiąca mi się udało zbić na takim zestawie
Metafolina Swanson 800mcg 1 dziennie
Femibion Natal 1 również jedna dziennie
Acard 75 mg 1 dziennie
Witamina B12 Metylokobalamina Swanson 5000msg (pierwszy tydzień codziennie jedna potem 0,5 tabletki dziennie
Witamina B6 P-5-P Swanson 5000mcg jedna dziennie
Jeśli chodzi o Acard to moim zdaniem powinnaś Go już zacząć brać
A no i ja bym na twoim miejscu dokupiła kwas foliowy
Moja Homocysteina w listopadzie wynosiła 14,50 na początku roku miałam ją zbitą już do poziomu 6,14 z czego metyle zaczęłam brać dopiero jak się dowiedziałam o mutacji czyli od końcówki listopada także w półtora miesiąca mi się udało zbić na takim zestawie
Metafolina Swanson 800mcg 1 dziennie
Femibion Natal 1 również jedna dziennie
Acard 75 mg 1 dziennie
Witamina B12 Metylokobalamina Swanson 5000msg (pierwszy tydzień codziennie jedna potem 0,5 tabletki dziennie
Witamina B6 P-5-P Swanson 5000mcg jedna dziennie
Jeśli chodzi o Acard to moim zdaniem powinnaś Go już zacząć brać
A no i ja bym na twoim miejscu dokupiła kwas foliowy
reklama
Magda.Lena87
Zaangażowana w BB
Dzięki za szybką odpowiedź A acard jeśli dobrze pamiętam z poprzednich postów bierzesz non stop? Gdzieś czytałam, że brać od owulacji i podczas @ odstawić? Czy to może powodować krwotoki? Myślałam nad tym żeby dokupić np.femibion i tym zwiększyć dawkę kwasu foliowego.. Wizytę mam dopiero za tydzień,ale tak bardzo chce jak najszybciej zbić tą homocysteine... co za cholerstwo. Nigdy bym nie pomyślała,że mogę to mieć podwyższone. Nie palę, alko okazjonalnie, jestem szczupła i w sumie to nie odzywiam się chyba aż tak źle.. Czy to naprawdę tylko przez tą mutacje?
Podziel się: