reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Trochę dziwne kochana bo ja mogę normalnie po pierwsze rodzic naturalnie a po drugie niema problemu z porodem w zwykłym szpitalu na ostatniej wizycie rozmawiałam o tym z ginekologiem mam wrażenie że trochę cię spławiają i chcą się ciebie pozbyć nie wiem czemu ale tak jakoś czuje ..... u mnie na dodatkowy minus dochodzi to ryzyko z genetycznego a pomimo to niema żadnych przeciwwskazań

reklama
Ja tez tak poczulam ze mnie splawia.
Mialam straszny sen, to juz taki drugi w ostatnim czasie wiecie o czym. Wzielam luteine i bedę lezec przynajmniej do czwartku wieczorem wtedy pojde na kontrolę. Poradzilam sie dziewczyn na watku o szyjkach i bolach i wezme leki tak jak bierze kilka z nich a jak by tylko bolalo od razu na ip

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tam @hajmal się miewasz?
@oliwcia rozumiem, faktycznie trzeba kontrolować zeby nie przedobrzyć z tymi lekami, w końcu to nie cukierki...

U nas dzisiaj leje...i zimno...pogoda da samobójców normalnie...A moja córka pojechała na wycieczkę szkolną.... Jakaś jestem nerwowa, nie znoszę brać tej luteiny, niech już ten miesiac się skończy bo nie ogarniam sama siebie.

Kurcze że my musimy same drążyć zeby się dowiedzieć co nam jest. Jak szukałam rpzyczyn poronień to nikt mi nie pomógł, tylko mój upór i determinacja pozwoliły na odkrycie mutacji, a mimo to genetyk twierdzi, że to nie wina poronień moim zdaniem już nawykowych... Walcz @hajmal i nie daj się spławić. Wierzę, że w końcu znajdziesz dobrego lekarza z sercem :)
@0202oliwcia kochana nie mogę pliku otworzyć....

@ni_kusia ja w tabelke weszlam bez problemu ale na innej przegladarce bo na jednej mi w ogole nie wchodziło skolei na telefonie czy tablecie nie można nic dopisać do tabelki trzeba to zrobic z komputera właśnie ....
Co do poronień nawykowych to z tego co ja wiem to dwa poronienia to jeszcze nie nawykowe 3 i wyżej są nazywane poronieniami nawykowymi wiem bo sama mam takie zdiagnozowane

@hajmal lez słonko jak najwięcej i odpoczywaj

Slonka wy moje powiedzcie mi czy ja jestem jakąś stuknieta i przewrazliwiona czy moze mam racje dzis od rana byłam w labo zrobić sobie morfologię ogolna i TSH dodał ze bez zaleceń lekarza ..... Morfologie miałam ostatnio jakoś w 10 TC a mój gin mówił ze na razie nie trzeba robic dodam ze kolejna wizyta ok 20 tc troche dlugo mi sie wydaje bez badan , a co do tsh to miałam w czerwcu w zeszłym roku teraz w pierwszym trymestrze gin mi nic takiego nie zlecał będę spokojniejsza jak dostane wyniki

Oliwcia ona nie kosztuje duzo ja tez czesto teraz robie badania nie zlecone chocby mocz.

Pojechalismy do szpitala. Lekarz powiedzial mi ze mam dwa wyjascia moze mnie zbadac i nic mi to nie da albo zostane na oddziale i mi porobia badania.
Wiec zostalam. Dali mi antybiotyk na bakterie w moczu, magnez dozylnie. Luteine dopochwowo. Najwazniejsze co mi lekarz powiedzial. Szyjka ma ponad 4 cm mierzone po przekatnej. Wiec jest dluzsza niz 4cm. Jest zwarta i zamknieta a o jej miekkosci mozna dyskutowac. :) bole moga pochodzic z drog moczowych wiec dali mi antybiotyk, i jeszcze jakis lek domiesniowo rozkurczowy.
Maja porobic wszystkie badania lacznie z krzywa cukrowa bo o nia sie lekarz obawia. Odkryl ze mam lozysko przodujace to akurat nowość nikt nie mowil wczesniej o tym i zapewnial mnie ze szyjka jest w pożądku. Ze jak wyjde to kontrole co tydzien lub dwa czy sie nie rozwiera lub skraca. Powiedzial ze jak bedzie dobrze to w sobote mnie wpisze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Super @hajmal to bardzo dobre wieści. Dobrze, ze się zgodziłaś zostać. Leki zaaplikowane, badania porobią i pogadasz sobie z kumpelkami z pokoju :) Relacjonuj na bieżąco, a my trzymamy kciuki :)

@hajmal no i super lez i odpoczywaj najważniejsze ze z ta szyjka jest ok a tamta pinda tylko nie potrzebnie cie zestresowala ... Teraz jest najważniejsze ze porobia ci wszelkie badania i sie troche uspokoisz trochę lipa z tym ze masz to łożysko przodujace ja tez mam na przedniej ścianie ale normalnie nie przodujące dawaj znać sie sie masz trzymamy kciuki

reklama
Do góry