reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Masakra jednym słowem mówiąc ja mam sporo leków do codziennie połykania Witamina B12 Swanson , Witamina B 6 również Swanson , Kwas foliowy Swanson ( oczywiście wszystko zmetylowane ) , Femibion Natal 1, Acard, Clexan 0.6 raz dziennie, Duphaston 3*1 tabletka

Napisane na MediaPad T1 8.0 Pro w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny będzie dobrze. Oliwcia ta beta o niczym nie świadczy, może po prostu zaszłaś w ciążę później jak myślałaś.... Ja czytałam różne historie o becie, a wiele z tych na pozór złych dobrze się kończyło, a Ty nie masz powodów do niepokoju :) Myśl pozytywnie :)
Ja się boje że nie biorę clexane...Wizyta u gina dopiero 1 lutego. Genetyk mi powiedziała żeby zwiększyć dawkę kwasu foliowego do 10 tabletek i czekać na wizytę u ginekologa.On będzie podejmował dalsze decyzje.
Trzymam za Was wszystkie kciuki:cool2:

oliwcia mam pytanie czy ktoś Ci pokazywał jak dawać sobie zastrzyki ? i czy zaczęłaś je robić od razu po pozytywnym teście ?
Tak na prawde nie wierze że moze sie udać.
Staram sie odrzucać od siebie wszystkie nadzieje, marzenia, żeby nie cierpieć bardziej gdyby sie nie udalo.
Dlatego nie chce sie nad sobą rozczulać, nie mogę.

Ostatnia edycja:
hajmal ja Ciebie rozumiem i też mam podejście nawet widząc pozytywny test mam podejście, że jest ok, ale radość i euforia nie istnieje. Jest wyczekiwanie z podniesioną głową na to co przyniesie los. Wierzę, że i Tobie się uda :)

dokładnie masz rację. To tak chyba, żeby sie obronić przed tym co się może zdarzyć - samoobrona. By nie cierpieć bardziej.
U mnie psychika siada, wpatruje się w ten test i chwilami widzę słaba kreskę której nie ma.
Piszcie obydwie co u was, i jak tam lekarze co mówią i zalecają

Hajmal nikt mi nie pokazał jak mam sobie robić te zastrzyki wiem to z innego forum i z you tube w moim przypadku nie było czasu pozytywny test miałam w środę wizyty u giną nie mogłam mieć tego samego dnia wiec umowilam się na sobotę w miedzy czasie zalatwilam sobie clexan w aptece bez recepty dali mi 6 ampulek receptę oddalam im w sobotę po wizycie [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Co do Twojej wiary to doskonale Cie rozumie ale nie możesz się poddawać musisz walczyć ja jak zobaczylam pozytywny test to zamiast się cieszyć to się zalamalam ...... Bo powierwsze co pomyslalam o Boże znowu będzie to samo .... A jednak nie jak na razie jest bez problemowo no może oprócz tego ze po słodkim nawet po owocach chce mi się wymiotowac [emoji5] także kochana uszy do gory będzie dobrze bo musi być

Ni_kusia a zanim zaszlas w ciążę to twój gin mówił cos o wskazaniach do Clexan?? Bo nie każdy chce go dawać jeśli niema zespołu antyfosfolipidowego a o znizce na te zastrzyki to juz w ogóle nie wspomne....
Trzymam kciuki żeby wszystko było u Ciebie dobrze .
A powiedz mi Duphastonu nie bierzesz profilaktycznie??? Ja biorę 3 tabletki dziennie ... Trzymam kciuki za wizytę [emoji173] u mnie dopiero 11 lutego buuuuuu tak długo [emoji19]

reklama
Hajmal a co do twojego testowania to nie uważasz ze może być dziś za wcześnie na test??? Jak pisalas wczesniej to 27 dc a powiedz mi ilo dniowe masz te cykle i kiedy mialas owulację może po prostu jest za wcześnie ??? I jak to się mówi dopóki @ niema to jest nadzieja

Do góry