reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Dziewczyny, dzwoniła moja genetyk i mam mutację mthfr C677T (jak dobrze zrozumiałam). Podobno to łagodna forma, ale ja jestem w ciąży (dopiero się dowiedziałam), brałam normalny kwas foliowy 0,4mg i jak mi to powiedziała to zawału prawie dostałam. Czy powinnam się przejmować? Moja homocysteina 8,4 (przy normach 5-15)....

Ostatnia edycja:
reklama
Ni_kusia kochanie moje gratulacje ja zaczelam teraz ty :-D co do mutacji masz ta sama co ja jeśli chodzi o homocysteine to Nie jest zła a kwas foliowy ja na twoim miejscu odstawila bym od razu ten zwykły i zaczęła brać zmetylowany, ta dawkę co ty bierzesz kwasu nie jest zła dobrze ze nie bralas większej ale jeśli chodzi o formę zmetylowana to ja na twoim miejscu bym większą brała ja biorę 800 plus femibion Natal w nim jest zarówno zwykły kwas jak i ten zmetylowany ...
Kochana nie stresuj się teraz maluszek jest najważniejszy

Dziękuje Wam dziewczynki :) Po południu skonsultuję się z genetykiem i zobaczymy, zapytam o tą większą dawkę kwasu, ale na pewno zmetylowany powinnam brać. W ogóle tydzień nie brałam kwasu,bo ten co brałam mi się skończył, a nie sądziłam, zę będę w ciąży (złoty strzał noworoczny), a w niedzielę po teście kupiłam ten zwykły apteczny 0,4 mg. Jeszcze raz Wam dziękuję kobietki za słowa otuchy:)

Ostatnia edycja:
25 grudnia miałam ostatni okres. Beta z poniedziałku 409, jutro będę powtarzać czy mam dobry wzrost. Biorę luteinę, Acard. A Ty oliwcia na jakim jesteś etapie ciąży? A powiedz mi czy Ty bierzesz heparynę w związku z tą mutacją?

Ostatnia edycja:
Ja miałam ostatnio 19 grudnia czyli niby moja ciąża powinna być minimalnie starsza ale moja Beta z poniedziałku to 242,53 czyli o wiele niższa niż Twoja :( Znowu się martwie według ostatniej miesiączki to ja powinnam mieć większą beta :(:(:(:(:(
Ja biorę Duphaston i Clexan 0,6 a czemu biorę heparyne w sumie takie mam zalecenia od gina mutacja do tego 4 poronienia corcia moja miała zamartwice jak się urodziła a ja kilka miesiecy temu miałam incydent z obrzękiem reki i nogi wiec tak u mnie się trochę skumulowalo to

Nie wiem czy Ci to pomoże ale mi na wszelki wypadek lekarz też przepisał clexan jesli tylko sie dowiem ze w ciazy mam go brać, powiedział tez ze oprócz tego bede brała acard , choć genetyk powiedziała ze mam go odstawić. Ja mam jeszcze Pai-1.
Oliwcia nie martw się beta różnie rośnie ważne żeby przyrastała

Nie wiem czy Ci to pomoże ale mi na wszelki wypadek lekarz też przepisał clexan jesli tylko sie dowiem ze w ciazy mam go brać, powiedział tez ze oprócz tego bede brała acard , choć genetyk powiedziała ze mam go odstawić. Ja mam jeszcze Pai-1.
Oliwcia nie martw się beta różnie rośnie ważne żeby przyrastała
Acard tez biorę kochana w sumie od 1 grudnia ... Co do mojej bety to ogólnie teraz wszystko jest w stanie mnie przerazic i odnosze wrażenie ze ta beta na tym etapie u mnie powinna być większą nie wiem jak ja zniose ta niepewność do jutra popołudniu ..... [emoji17]

Napisane na MediaPad T1 8.0 Pro w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
wiec i Ty bierzesz obydwa leki,
Wierze ze sie boisz bo to normalne, a czas sie dłuży jak sie na coś czeka. Czekam na jutrzejszy ranek bo bede robić test to będzie 27 dc, choć wydaje mi sie że nic z tego to troche sie denerwuje. Dziś nakupiłam testów i ten o czułości 10 i taki bobo, bo o ile pamiętam był w miarę czuły. Psycha mi siada

Do góry