reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

@ni_kusia
no kurde nasikałam w końcu! I oczywiscie nic. Rozkrecilam jeszcze ten test, wyjelam sam pasek i szukalam kreski, ktora widzialam jak test byl w tej plastikowej obudowie. Jezeli kazda kobieta tak robi jak ja to naprawde tu na ziemi jest wesolo, a kazdy tylko udaje normalnego:)))
Ojej...To siknij jeszcze na te o większej czułości....Dalej zaciskam kciuki :))

Tak wiec ja pewnie bede ostatnia z tym zaciazaniem jesli w ogole:) Jeszcze nie dostalam zielonego swiatla na starania od endokrynologa ale mimo to sie nie zabezpieczamy bo tak jak sie spodziewalam to nie bedzie takie hop i ciaza:( Maz kupil mi jeszcze na ten cykl 2 testy w aptece o czulosci 10 wiec jutro dla pewnosci sikne jeszcze raz (musze wiedziec czy dalej brac luteine).
Tak czy siak ide w przyszlym tygodniu zrobic badania tsh i zobacze czy spadlo no i dzwonie do mojego pana od testów- tak jak ostatnio kupie 50 i nie bede sie zastanawiac czy sikac czy nie;)

@0202oliwcia
No domyslam sie ze to nie takie proste ale w koncu od czego sa dziadkowie?;))Daj znac jak cos zadecydujecie chociaz macie jeszcze sporo czasu:))

@limkam nie masz za co przepraszać kochana jakoś ogarniemy temat a teraz tak z innej beczki
Byłam dziś z córcią od rana na tym badaniu słuchu "Tympanogram" i co i wielkie gu..... mamy złe wyniki najprawdopodobniej uszkodzone oba uszka w środku z lewym jest gorzej lekarz nie chciał nic powiedział tylko tyle że wyniki sa bardzo kiepskie dał wyniki i kazał się zgłosić do swojego laryngologa a wizyta dopiero 5 kwietnia wysiadam dziś psychicznie .... :no2::no2:

Przykro mi:( Ale póki nie pójdziecie do laryngologa to na razie sie nie denerwuj....tzn postaraj się...A jeśli mogę zapytać to coś sie stało, że to badanie robiliście, córcia gorzej słyszała?? Coś Ciebie zaniepokoiło?

reklama
@ni_kusia
no kurde nasikałam w końcu! I oczywiscie nic. Rozkrecilam jeszcze ten test, wyjelam sam pasek i szukalam kreski, ktora widzialam jak test byl w tej plastikowej obudowie. Jezeli kazda kobieta tak robi jak ja to naprawde tu na ziemi jest wesolo, a kazdy tylko udaje normalnego:)))

Tak wiec ja pewnie bede ostatnia z tym zaciazaniem jesli w ogole:) Jeszcze nie dostalam zielonego swiatla na starania od endokrynologa ale mimo to sie nie zabezpieczamy bo tak jak sie spodziewalam to nie bedzie takie hop i ciaza:( Maz kupil mi jeszcze na ten cykl 2 testy w aptece o czulosci 10 wiec jutro dla pewnosci sikne jeszcze raz (musze wiedziec czy dalej brac luteine).
Tak czy siak ide w przyszlym tygodniu zrobic badania tsh i zobacze czy spadlo no i dzwonie do mojego pana od testów- tak jak ostatnio kupie 50 i nie bede sie zastanawiac czy sikac czy nie;)

@0202oliwcia
No domyslam sie ze to nie takie proste ale w koncu od czego sa dziadkowie?;))Daj znac jak cos zadecydujecie chociaz macie jeszcze sporo czasu:))

Wcięło mi odpowiedź do Ciebie...Nasikaj kochana na ten o wiekszej czułości, jeszcze nie rpzesądzony temat, ja dalej zaciskam kciuki ;-)

@ni_kusia a tam szkoda gadać ... córcia od urodzenia miała coś takiego że jej uszka wydzielają bardzo dużo woskowiny do tego stopnia że jak miała 6/7 miesięcy to rozdzieliśmy z nią do laryngologa co 3 tygodnie na czyszczenie teraz jakieś 1/2 miesiące temu płakała że ją uszy bolą najbardziej właśnie to lewe była makabra okazało się że porobiły jej się korki z woskowiny i zatkały całe uszka w środku co powodowało ból ale poradziliśmy sobie z tym (do końca życia córcia musi mieć systematycznie zakrapiane uszy i kategoryczny zakaz używania patyczka do uszu ) , jak już ogarnęliśmy temat i uszka są czyściutki to pani doktor nas awaryjnie skierowała na to badanie żeby tylko sprawdzić To miało byc tylko rutynowe badanie :no:

@0202oliwcia najważniejsza jest konsultacja z laryngologiem....On najlepiej powie co dalej... Córcia slyszy tylko pewnie gorzej...NIe martw sie, coś zaradzicie.
Ja też źle słyszę, powinnam pójść na badanie słuchu i do laryngologa ale zawsze coś. Na jedno ucho gorzej, na drugie lepiej. Czasem jak jest dużo ludzi i szum, to średnio słyszę co ktoś do mnie mówi ale improwizuję....Staram się z tego smiać, ale wiem że powinnam pójść to zbadać...Moze nadejdzie kiedys taki dzień;-)

@ni_kusia nie powinnaś zaniedbywać uszu bo muszę Ci one starczyć na całe życie u mnie w rodzinie i to bliskiej bo rodzeństwo mojego taty jedna ciocia głuchoniema druga również głuchoniema a trzecia niedosłysząca w dużym stopniu i martwię się strasznie o moją córcie teraz
Co do twoich szumów to moja ciocia też miała zbagatelizowała je i teraz ma dzień dnia bardzo uciążliwe szumy bóle głowy i słuch jej się o wiele pogorszył więc zrób coś z tym słoneczko

Ja Ci sie wcale nie dziwie. Tylko probuje jakos pocieszyc i mi nie wyszlo :(
Oliwcia powiedz mi spina Ci sie brzuch. Bo mnie od rana dzis to tak przeszło raz potem drugi i trzeci, potem polezalam no i po wyjsciu na 2 pietro w szkole znow przeszylo. Taki bol idacy w pochwie do szyjki mam i czuje ze wtedy brzuch mam spiety i twardy. Bol nie jakos mocny tylko nieprzyjemny tak jak nie zbyt mocne uklucie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja Ci sie wcale nie dziwie. Tylko probuje jakos pocieszyc i mi nie wyszlo :(
Oliwcia powiedz mi spina Ci sie brzuch. Bo mnie od rana dzis to tak przeszło raz potem drugi i trzeci, potem polezalam no i po wyjsciu na 2 pietro w szkole znow przeszylo. Taki bol idacy w pochwie do szyjki mam i czuje ze wtedy brzuch mam spiety i twardy. Bol nie jakos mocny tylko nieprzyjemny tak jak nie zbyt mocne uklucie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A nie masz już skurczów braxtona-hicksa (sorki nie pamietam pisowni)?? Ja miałam od 20 tc z tego co kojarzę....Jeśli nie bierzesz magnezu to moze on by pomógł...

Do góry