reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Moja homocysteina - wynik, przesunął się o tydzień. Dacie wiarę, że razem będę czekać 3 tygodnie na wynik..... Zaraz szybciej dostanę wyniki na trombofilię w tym mutację, niż ten wynik :(

To chyba jakiś żart ja mam jeszcze tego samego dnia w formie elektronicznej makabra jakaś normalnie.
A kiedy masz mieć wyniki na Trombofilię?? ja czekam na badania od genetyka powinnam mieć jakąś informację telefoniczną po niedzieli u mnie się czeka na te wyniki równe 8 tygodni

reklama
witajcie, u mnie też wyszła ta mutacja mthfr c677t i dodatkowo pai-1, homocysteina 9,2 byłam u lekarza który już prowadzi dziewczyny z tymi mutacjami powiedział zeby zaczynać starania po 1 @ po poronieniu, dziwnie ale sie upierał. Zeby sie poprostu nie zabezpieczac, co mówili wasi lekarze?

witajcie, u mnie też wyszła ta mutacja mthfr c677t i dodatkowo pai-1, homocysteina 9,2 byłam u lekarza który już prowadzi dziewczyny z tymi mutacjami powiedział zeby zaczynać starania po 1 @ po poronieniu, dziwnie ale sie upierał. Zeby sie poprostu nie zabezpieczac, co mówili wasi lekarze?

Hmmmm, ja jeszcze nie byłam u lekarza, ale wszędzie pisze, że przed staraniem konieczna jest suplementacja zmetylowaną formą kwasu foliowego, ze względu na możliwe jego niedobory spowodowane mutacją właśnie tego genu ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

no też tak czytałam, i pytałam o to a lekarz mi powiedział ze witamin sie nie magazynuje i ze juz chwile biorę wiec mogę bez parcia sie przestać zabezpieczać, i tak na razie nic z tego mojego starania bo jajeczkowania nie było. Te 3 miesiące to taka jakaś magiczna cyfra - 3 miesiące po poronieniu, 3 miesiące witaminy. Lekarz tak powiedział, biorąc pod uwagę moje 34 lata.
Genetyk też mi powiedziała żeby 3 miesiące brać witaminy, i ze ta mutacja jest lekką w porównaniu do pozostałych z trombofili

To chyba jakiś żart ja mam jeszcze tego samego dnia w formie elektronicznej makabra jakaś normalnie.
A kiedy masz mieć wyniki na Trombofilię?? ja czekam na badania od genetyka powinnam mieć jakąś informację telefoniczną po niedzieli u mnie się czeka na te wyniki równe 8 tygodni

JUż mi nic nie mów:(

Wyniki będę miala na trombofilię pewnie koło 31 stycznia, wtedy miną równo 4 tygodnie - bo tyle czeka się u mnie na wyniki. Na genetyczne czekałam prawie 8 więc to i tak dla mnie szybko.
W lutym czeka mnie SIS i w tym cyklu co będzie to badanie nie mogę się starać, wiec jestem w zawieszeniu dwa najbliższe miesiące. Może to głupie ale chciałabym, aby mi coś wyszło z tych badań, bo najgorsze jest chyba, jak wszystkie wyniki wyjdą ok, a Ty ronisz ciażę za ciążą....Choć jak mi ginekolog powiedziała w przychodni, że 5 tydzień to nawet nie ciąża i nie ma jak tego udowodnić i ze testy ciążowe nie są wiarygodne. Przepraszam, rozgadałam się nie na temat wątkowy, ale mnie te słowa dotknęły i się z nimi nie zgadzam.

Trzymam za Was wszystkie dziewczyny kciuki :)

Aaaaa, mi lekarz powiedział, że jak jest poronienie w 5 tygodniu to można zaraz w następnym cyklu się starać...Bo organizm jest w fazie ciąży i łatwiej zakoduje kolejną....Ale czy to prawda to nie wiem. Trudno juz komukolwiek wierzyć, jak każdy mówi coś innego.

Ja mam nadzieję ze wreszcie sie uda, że te witaminy pomogą a potem heparyna. Mama moja poroniła 3 razy w 1 trymetrze znajoma 4 razy a potem obie urodziły spokojnie.
Może kiedyś sie uda.

Na pewno się uda-każej z nas, tylko potrzeba czasu. Jedna z nas potrzebuje go mniej, inna więcej. Nie przestaję w to wierzyć, chociaż coraz częście zaczynam zastanawiać się nad adopcją.... Ale wiara czyni cuda więc pozostaje wierzyć :-)

Witajcie nie zaglądałam dwa dni chyba a tu tyle nowości ;)
Hajmal witaj bardzo miło Cię poznać jeśli chodzi o starania to w moim przypadku mamy trzy miesiące odczekać za każdym razem teraz starania mamy zacząć niby od marca ale jak to będzie to nie wiadomo zobaczymy co tam lekarz nam powie, a Twoja Homocysteina według lekarza nie jest troszkę za wysoka na starania???? Sama nie dawno miałam ją na poziomie 14,50 teraz już ją ładnie zbiłam z tego co wiem to Żeby starać się o dzidziusia najlepiej żeby Homocysteina była poniżej 8. Którą wersje Mutacji masz Hetero czy Homo??? A badałaś sobie poziom Kwasu foliowego że tak twój gin zalecił wam już starania????

Ni-kusia to wcale nie jest głupie wiesz ile ja razy prosiłam sama siebie :o żeby mi coś w końcu wyszło w wynikach ręce mi już opadały jestem po 4 poronieniach a wszystkie wyniki miałam dobre do czasu otrzymania wyników na Mutację i ten wynik mnie ucieszyła na prawdę więc nie jesteś w tym sama :laugh2:
UDA NAM SIĘ I MUSIMY W TO WIERZYĆ KOCHANE NIEMA INNEGO WYJŚCIA!!!!!!!!!!!

ta mutacje mam hetero, lekarz nie chciał innych badań. Homocysteine zrobię w przyszłym miesiącu. Zaś starać bede sie dalej, nie wiem czy sie kiedyś uda ale próbowac muszę. Teraz to mój cel.

reklama
Do góry