reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Moja homocysteina - wynik, przesunął się o tydzień. Dacie wiarę, że razem będę czekać 3 tygodnie na wynik..... Zaraz szybciej dostanę wyniki na trombofilię w tym mutację, niż ten wynik :(

To chyba jakiś żart ja mam jeszcze tego samego dnia w formie elektronicznej makabra jakaś normalnie.
A kiedy masz mieć wyniki na Trombofilię?? ja czekam na badania od genetyka powinnam mieć jakąś informację telefoniczną po niedzieli u mnie się czeka na te wyniki równe 8 tygodni

reklama
witajcie, u mnie też wyszła ta mutacja mthfr c677t i dodatkowo pai-1, homocysteina 9,2 byłam u lekarza który już prowadzi dziewczyny z tymi mutacjami powiedział zeby zaczynać starania po 1 @ po poronieniu, dziwnie ale sie upierał. Zeby sie poprostu nie zabezpieczac, co mówili wasi lekarze?

witajcie, u mnie też wyszła ta mutacja mthfr c677t i dodatkowo pai-1, homocysteina 9,2 byłam u lekarza który już prowadzi dziewczyny z tymi mutacjami powiedział zeby zaczynać starania po 1 @ po poronieniu, dziwnie ale sie upierał. Zeby sie poprostu nie zabezpieczac, co mówili wasi lekarze?

Hmmmm, ja jeszcze nie byłam u lekarza, ale wszędzie pisze, że przed staraniem konieczna jest suplementacja zmetylowaną formą kwasu foliowego, ze względu na możliwe jego niedobory spowodowane mutacją właśnie tego genu ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

no też tak czytałam, i pytałam o to a lekarz mi powiedział ze witamin sie nie magazynuje i ze juz chwile biorę wiec mogę bez parcia sie przestać zabezpieczać, i tak na razie nic z tego mojego starania bo jajeczkowania nie było. Te 3 miesiące to taka jakaś magiczna cyfra - 3 miesiące po poronieniu, 3 miesiące witaminy. Lekarz tak powiedział, biorąc pod uwagę moje 34 lata.
Genetyk też mi powiedziała żeby 3 miesiące brać witaminy, i ze ta mutacja jest lekką w porównaniu do pozostałych z trombofili

To chyba jakiś żart ja mam jeszcze tego samego dnia w formie elektronicznej makabra jakaś normalnie.
A kiedy masz mieć wyniki na Trombofilię?? ja czekam na badania od genetyka powinnam mieć jakąś informację telefoniczną po niedzieli u mnie się czeka na te wyniki równe 8 tygodni

JUż mi nic nie mów:(

Wyniki będę miala na trombofilię pewnie koło 31 stycznia, wtedy miną równo 4 tygodnie - bo tyle czeka się u mnie na wyniki. Na genetyczne czekałam prawie 8 więc to i tak dla mnie szybko.
W lutym czeka mnie SIS i w tym cyklu co będzie to badanie nie mogę się starać, wiec jestem w zawieszeniu dwa najbliższe miesiące. Może to głupie ale chciałabym, aby mi coś wyszło z tych badań, bo najgorsze jest chyba, jak wszystkie wyniki wyjdą ok, a Ty ronisz ciażę za ciążą....Choć jak mi ginekolog powiedziała w przychodni, że 5 tydzień to nawet nie ciąża i nie ma jak tego udowodnić i ze testy ciążowe nie są wiarygodne. Przepraszam, rozgadałam się nie na temat wątkowy, ale mnie te słowa dotknęły i się z nimi nie zgadzam.

Trzymam za Was wszystkie dziewczyny kciuki :)

Aaaaa, mi lekarz powiedział, że jak jest poronienie w 5 tygodniu to można zaraz w następnym cyklu się starać...Bo organizm jest w fazie ciąży i łatwiej zakoduje kolejną....Ale czy to prawda to nie wiem. Trudno juz komukolwiek wierzyć, jak każdy mówi coś innego.

Ja mam nadzieję ze wreszcie sie uda, że te witaminy pomogą a potem heparyna. Mama moja poroniła 3 razy w 1 trymetrze znajoma 4 razy a potem obie urodziły spokojnie.
Może kiedyś sie uda.

Na pewno się uda-każej z nas, tylko potrzeba czasu. Jedna z nas potrzebuje go mniej, inna więcej. Nie przestaję w to wierzyć, chociaż coraz częście zaczynam zastanawiać się nad adopcją.... Ale wiara czyni cuda więc pozostaje wierzyć :-)

Witajcie nie zaglądałam dwa dni chyba a tu tyle nowości ;)
Hajmal witaj bardzo miło Cię poznać jeśli chodzi o starania to w moim przypadku mamy trzy miesiące odczekać za każdym razem teraz starania mamy zacząć niby od marca ale jak to będzie to nie wiadomo zobaczymy co tam lekarz nam powie, a Twoja Homocysteina według lekarza nie jest troszkę za wysoka na starania???? Sama nie dawno miałam ją na poziomie 14,50 teraz już ją ładnie zbiłam z tego co wiem to Żeby starać się o dzidziusia najlepiej żeby Homocysteina była poniżej 8. Którą wersje Mutacji masz Hetero czy Homo??? A badałaś sobie poziom Kwasu foliowego że tak twój gin zalecił wam już starania????

Ni-kusia to wcale nie jest głupie wiesz ile ja razy prosiłam sama siebie :o żeby mi coś w końcu wyszło w wynikach ręce mi już opadały jestem po 4 poronieniach a wszystkie wyniki miałam dobre do czasu otrzymania wyników na Mutację i ten wynik mnie ucieszyła na prawdę więc nie jesteś w tym sama :laugh2:
UDA NAM SIĘ I MUSIMY W TO WIERZYĆ KOCHANE NIEMA INNEGO WYJŚCIA!!!!!!!!!!!

ta mutacje mam hetero, lekarz nie chciał innych badań. Homocysteine zrobię w przyszłym miesiącu. Zaś starać bede sie dalej, nie wiem czy sie kiedyś uda ale próbowac muszę. Teraz to mój cel.

reklama
Do góry