reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

reklama
Właśnie zauważyłam, cycki mi się zmniejszyły i przestały boleć. Oby było po wszystkim.....

Ciekawe jak Oli.... na pewno wszystko dobrze,ale jestem ciekawa czy czegoś więcej się nie dowiedziala no i jak zniosła droge ☺

Hej babeczki jesteśmy w połowie drogi powrotnej z tej całej kliniki genetycznej czuje się dobrze kapke mi tu nie wygodnie ale sobie radze ;)
Co do wyników badan wszystkie są ok kariotyp trabofilia itd jedynie ta mutacja wyszła o ktorej juz wiem ......
Jej zdaniem ta mutacja na pewno nie jest przyczyna poronień nawykowych u Mnie bo jej zdaniem może to być np niedobór witaminy d3 :confused:
W zaleceniach mam miedzy innymi kwas zmetylowany witaminy metylowane i d3 powiedzialam jej jaka mam supl. Ze względu z ciąża to powiedziała ze jestem idealnie obstawiona i teraz musi być dobrze co do clexan stwierdziła ze niema żadnego ale skoro branie go mnie uspakaja bo nie jest nigdzie udokumentowane iz heparyna w czy kolwiek pomaga .....
Jej zdaniem na koniec moja homocysteina 14.50 wyszła taka wysoka bo pewnie dzien wcześniej się najadlam czerwonego mięsa buuuuuu i tyle :szok:
Na koniec życzyła mi szczęścia i zdrowego bobusia powiedziała ze trzyma kciuki .... :D

łykasz d3 ?
Ide jutro do lekarza zapytam go o ta witaminę ciekawe co powie

To teraz jeszcze nikusia

Super oliwcia ale się ciesze ☺ wiedziałam że wszystko będzie dobrze☺ powiedz mi czy ten zestaw witamin który jest w femibionie nie jest wystarczający? T am jest dość pokaźny alfabet witamin chyba z grupy B o ile dobrze pamiętam. ..

Ja czekam na wizytę. Denerwuje się oczywiście ale mam nadzieje ze to po....bo jeśli tak to mam dziś 13dc.....licząc od pierwszego dnia plamienia. Tak sobie myślę że na początku miałam skrzepiki małe ale były. ..może to faktycznie to.

Poproszę o kciukasy i oczywiście dam znac☺

Spokojnej nocy,ja na 22 jadę wiec pewnie jak wyjdę będziecie juz chrapac ☺

reklama
Ja nie dotrzymam, juz zasypiam ale sprawde w nocy jak wstane swoim zwyczajem.
W febibionie chyba tylko kwas foliowy jest metylowany a pozostale witaminy b-6,b-12 sa zwykle. Dziewczyny polecaja witaminy swansona tylko drogie okropnie. Ja te wlasnie lykam a jutro dopytam o wit. D3 i w aptece i lekarza.
Moja genetyk polecala febibion ale posluchalam dziewczyn i biore te zmetylowane. O D3 nic nie mowila.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry