reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Cześć kobietki [emoji8]weszłam na chwilkę tylko się przywitać . Cieszę się ze u was dobrze. Oliwcia co do mutacji to narazie nie myśle co dalej .... hmmm myśle ze jak będę planowała kolejna dzidzie za pare lat to chwile wczsniej wiem jak i ze muszę się do tego przygotować suplementacja badania itp . Witamy @Lenka88

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Czesc kochane. Co tu tak cicho?
Jutro ide na badanie obciazenia glukoza,we wtorek mam polozna a w czwartek wizyte u lekarza. Pracowity tydzien. Dzis moja dzidzia malo się ruszala dopiero ppd wieczor stala sie bardziej aktywna i caly dzien w stresie zylam... chyba nigdy nie przestane sie bac... flustrujace to ale jednak prawdziwe. Zyje nadzieja ze bedzie dobrze :-)

u mnie średnio byłyśmy na kontrolnym badaniu nerki Małgosi i zamiast się zmniejszać ten zastój to on się powiększa i jedna nereczka jest mniejsza :(:( jeszcze szczepienia nie wiem co mam robić czy je odraczać czy szczepić w terminie (chce zrobić Małgosi pakiet genetyczny pod kontem MTHFR) ...... nie wiem na prawdę mała dziś mi dała popalić bardzo mało dziś spała i marudziła trochę do tego od kilku dni jestem przeziębiona buuuuu

Nikusia, bedzie dobrze.

Robilam w piatek test glukoza, po porodzie, bo mialam cukrzyce ciążowa, na czczo 78, po 2 godzinach 68.

Oliwcia ja genetyk pytalam o diagnozowanie Zosi, mowila ze na razie nie trzeba. Ze musi uwazac przed ciazami.

Nam sie katar przyplatal :(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc kochane. Co tu tak cicho?
Jutro ide na badanie obciazenia glukoza,we wtorek mam polozna a w czwartek wizyte u lekarza. Pracowity tydzien. Dzis moja dzidzia malo się ruszala dopiero ppd wieczor stala sie bardziej aktywna i caly dzien w stresie zylam... chyba nigdy nie przestane sie bac... flustrujace to ale jednak prawdziwe. Zyje nadzieja ze bedzie dobrze :-)

Cześć kochana moja malutka daje popalić bardzo wymagające dzieciątka które potrzebuje Non stop bliskości . Kochanie nie martw się moja czasem cały dzień nic i na noc tylko była aktywna pare razy byłam na emergency sprawdzić czy wszystko Ok . Będzie i jest dobrze nawet nie myśl inaczej [emoji9]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

u mnie średnio byłyśmy na kontrolnym badaniu nerki Małgosi i zamiast się zmniejszać ten zastój to on się powiększa i jedna nereczka jest mniejsza :(:( jeszcze szczepienia nie wiem co mam robić czy je odraczać czy szczepić w terminie (chce zrobić Małgosi pakiet genetyczny pod kontem MTHFR) ...... nie wiem na prawdę mała dziś mi dała popalić bardzo mało dziś spała i marudziła trochę do tego od kilku dni jestem przeziębiona buuuuu

Kurde może ta nerka się unormuje z czasem ??? Właśnie już człowiek głupieje co. Tymi szczepieniami jak cokolwiek dziecku dolega .... ja się bardzo ale to bardzo boje szczepień .... tutaj w Uk nie są obowiązkowe ty decydujesz, dużo osób nie szczepi ... najgorsze ze zachodzi się do lekarza nawet nie zbada dziecka przed szczepionka tylko na twoja odpowiedzialność pytają czy dziecko zdrowe , i tyle ... moje dzieciątko jest bardzo mało śpiące pobudki w nocy 3 razy i jak się przebudza to ja godzinkę 2 :/ zdrówka wam wszystkim [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale macie aktywne brzdące. W sumie lepsze małe rozrabiaki od śpiochów, śpioszki zawsze bardziej niepokoją.

Oliwcia co dalej z nereczką?? Co zaleca lekarz? Ma dobre rokowania? Jak można malutkiej pomóc?
Czy w związku z tą nerką ma problemy z siuśkami??

Odnośnie MTHFR mi lekarz mówił, że jak córka będzie duża dopiero zaleca genetykę (duża czytaj 20-latka, taka która już współżyje i w niedalekiej przyszłości planuje dzieciątko).

Ja nabawiłam się bólu gardła. To już 2gi raz w ciąży kiedy to mąż mnie zaraził. Normalnie jestem taka zła że nie pytajcie, chyba się poryczę ze złości. Dość mam stresów a teraz jeszcze to:(

@ni_kusia jak na razie nic nie wiemy .... Mamy skierowanie do nefrologa ale NFZ w tym temacie to porażka i szukam dobrego poleconego nefrologa prywatnie .... Robilismy badania moczu są ok często może mala łapać ZUM niestety wiec mocz musimy kontrolować ...
Co do przeziębienia to nic mi nie mów młoda byla chora dwa tyg wyzdrowiała mnie wzięło ledwie mowie a dziś w nocy Małgosia dostała katar :-(

reklama
Ni_kusia rozumiem Cię, ja codziennie się martwię czy wszystko ok.. na tak wczesnym etapie nic nigdy nie wiadomo dopóki nie przyjdzie się na usg. Ten strach zostanie z nami na pewno do końca. Mimo to, musimy myśleć pozytywnie, im dalej tym lepiej.
Do położnej chodzisz w przychodni do takiej co się od zawsze ma przypisana czy jak to jest?

Oliwcia trzymam kciuki za zdrówko Twojej Małgosi, mam nadzieję,że ta nerka nie będzie przeszkadzać jej w funkcjonowaniu.

Co do waszych aktywnych maluchów i nieprzespanych nocy to powiem Wam,że nie wiem jak to będzie ze mną, bo zawsze się wysypiam, nawet pracę miałam taką na różne zmiany i nie musiałam wstawać bardzo wcześnie. Trzeba będzie się przyzwyczaić.

Teraz już w sumie mam mało objawów, trochę się tym martwię, ale zaraz 12tydzień to może już jest lżej? Chociaż nigdy nie było bardzo źle...
We wtorek mam badania prenatalne. Pobierają przy tym krew tak? A ile czeka się na wynik?

Do góry