reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

To moje maleństwo chce się tez wybrać na sesje ale nie wiem czy będę w stanie w przyszłym tyg a wiem ze najlepiej do 14 dni po ur.
1509120232-29df4483b8946304-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Śliczna malutka;-) A jak się czujecie??
Karmieniem się nie przejmuj. Ja córkę karmiłam 1.5 miesiąca, przeżyłam dwa zapelenia piersi i 40 stopni gorączki antybiotyki i się poddałam. Tak więc Ciebie rozumiem. Moja pediatra co rusz sie mnie czepiała, że źle robię, ze powinnam powalczyć, ale ja wiedziałam że próbowałam i nic z tego nie będzie. W końcu my matki najlepiej wiemy co dla naszych dzieci najlepsze!

Czesc:) u mnie narazie ok. Tzn.nie wiem, bo w pon.mam wizytę i dopiero się dowiem. Najgorsza taka niepewność, nie wiesz czy wszystko dobrze, najchętniej to kupilabym do domu usg i robiła codziennie;)
Mam nadzieję,że u Was wszystko w porządku:) Maluszki rosną, to najważniejsze. A karmieniem to ja się w ogóle nie będę przejmować Karolina, robisz co możesz. Skoro mała nie chce cycka to nie będziesz jej głodzić i wiadomo,że dasz butle. Moja mama jak urodziła mnie i mojego brata (blizniaki) to straciła pokarm ze stresu,bo ciągle mowili jej,że będzie jedno a nie dwoje heh takie czasy. Nie byłam karmiona piersią i jakoś specjalnie nie chorowalam częściej ani nic mi nie bylo... a kiedyś nie było takiego mleka jak teraz. Najważniejsze,że macie dzieci już na świecie. Przynajmniej ja tak teraz na to patrzę.
Też tak myślę, że dopiero wtedy będę spokojniejsza.. póki co trzeba się stresować:) a powiedzcie co myślicie o detektorach tętna płodu? Któraś z Was miała?
To dobrze że u Ciebie wszystko ok. Trzymam kciuki za wizytę :)
Co do detektora to myślałam o tym, ale zrezygnowałam. To jest na bardzo krótki czas sprzęt, który nie jest tani, a do tego spowodowałby u mnie non stop korzystanie z niego. Jakbym nie wyczuła tętna bo by wynikało to z ułożenia dziecka to miałabym schizę...a tak naprawdę jak przestaje bić serduszko czy dziecko jest malusie czy już takie kpiące to i tak nic ni zrobimy. Nie można dziecka w brzuchu zreanimować jak dorosłgo.. Dlatego stwierdziłam, że to niepotrzebny i dodatkowy stres dla mnie i zrezygnowałam. Bardzo fajna recenzje czytałam na blogu mamyginekolo o tego typu gadzetach, zerknij sobie - pani doktor naprawde madrze pisze nie tylko w tym temacie. Polecam lekture:)
@Magda.Lena87 ja nie miałam ale powiem ci ze był moment ze chciałam kupić tylko ze to juz był późniejszy etap i nie było sensu bo czulam kopniaki juz tylko ze jak mała dłużej przyzpsnela w brzuszku i sie nie ruszala to mi sie zalaczala panika ...

Słonka a wracajac do głównego tematu Mutacja MTHFR co dalej co teraz myslala którąś z was otym ???

Co do mutacji to uważam że podstawa to dobry lekarz, nie tylko genetyk ale i ginekolog. Jednak głównie nasza praca, tzn ciągła lektura i poszerzanie wiedzy połączone z determinacją i ciągłą walką doprowadziły do tego, że każda z nas ma fasolkę - a część z Nas ma już wyklute maleństwa. Suplementacja to podstawa, dobre nastawienie i nie poddawanie się, a wszystko w końcu się ułoży :)

reklama
A moje samopoczucie lepsze. Nie jest idealnie ale jest super w porównaniu do tego co było. Nie biorę witamin na razie bo się boje, ze mdłości wrócą, zobaczymy jak moje wyniki krwi się ułożą - wtedy podejmę decyzję. 13 mam badanie glukozy mam nadzieję, że przeżyję to badanie. Po dużej ilości słodkiego mnie mdli, ale będzie ze mną mąż, więc będzie mi raźniej :) Parę dni później mam wizytę, mam nadzieję, że moje maleństwo już koło kilograma będzie miał :) Kopniaczki też są bardziej wyraziste, zdarzają się dłuższe przerwy w nich i wtedy się denerwuję, ale ogólnie jest ok. Oby tak dalej. Mój nastepny krok to położna, czas zacząć myśleć o przyszłości i się dp niej przygotować.

@Magda.Lena87 który u Ciebie tydzień?

Ja detektora nie mialam, kopniaczki byly coraz silniejsze wiec nie kupowalam.

Oliwcia ja nastepna wizyte u lekarza mam w marcu, zobaczymy co powie. Do gin na kontrole wybiore sie początkiem grudnia bo jeszcze trwa u mnie połóg.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc:) wizyta super. Nic już się nie odkleja ani nie ma zadnego krwiaka. No i najważniejsze dla mnie przeżycie jak dzidziuś się wiercil:) wy to wszystkie znacie,a ja pierwszy raz w życiu widziałam taki cud:) duży już jest- 3,8cm a to 10tydz. 4dzień. Za dwa tyg.mamy pierwsze prenatalne. Trzymajcie kciuki:)

Co do detektora to dZiękuję za Wasze opinie, przemyslalam to i też myślę,że nie będę tego kupować. Mameginekolog też zaczęłam czytać;)
Nikusia cieszę się,że lepiej się czujesz. Super,że już masz tyle za sobą:) a kopniaczki na pewno są super.

I jeszcze jedno pytanko do Was: bralyscie magnez, jak tak to jaki? Mam brać 3x2,ale powiedział mi,że obojętne jaki... polecicie coś?
A gdzie kupujcie ubrania ciążowe? Ja mam już spory brzuch jak na ten tydzień i wszystko mnie już ciśnie:) ogólnie przytylam 2kg od początku ciąży. I ten rogal do spania? Chce już go zakupić:)

Hej - dziewczyny proszę o odpowiedz - jak długo podczas ciąży brałyscie acard i Clexane?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Magda magnez bralam asmag forte, chyba wlasnie tak 3x2.
Ubrania ciazowe kupowalam w bonprix i jestem zadowolona, sa jeszcze w duzych sieciowkach lub w sklepach internetowych. Tylko u mnie nie mieli w galerii :(
Rogal do spania jest niezastapiony zwlaszcza pod koniec, przydaje sie tez pozniej, by ulozyc dziecko. Ja mam taki z granulatem w srodku, wygodnie sie na nim spi.

Maryn125 acard bralam od 12 dc do 34 tc, a clexan od pozytywnego testu ciazowego do 6 tyg po cc z jednodniowa przerwa na cc.

Magda magnez bralam asmag forte, chyba wlasnie tak 3x2.
Ubrania ciazowe kupowalam w bonprix i jestem zadowolona, sa jeszcze w duzych sieciowkach lub w sklepach internetowych. Tylko u mnie nie mieli w galerii :(
Rogal do spania jest niezastapiony zwlaszcza pod koniec, przydaje sie tez pozniej, by ulozyc dziecko. Ja mam taki z granulatem w srodku, wygodnie sie na nim spi.

Maryn125 acard bralam od 12 dc do 34 tc, a clexan od pozytywnego testu ciazowego do 6 tyg po cc z jednodniowa przerwa na cc.

Dziękuje [emoji8] a acard rano, czy wieczorem?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maryn123 ja biorę fraxiparine od pozytywnego testu a acard bralam już przy staraniach. Nie wiem jak długo będę brała,bo narazie jestem w 11tyg. Zastrzyk robię rano, a acard biorę wieczorem. Pozdrawiam:)

reklama
Hej ja też mam mutacje. 3 straty za mną. Dzięki lekom mam też synka 20mcy. Ogólnie mam zespół antyfosfolipidowy i pozytywne antycialal tocznia.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Do góry