reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Hajmal na pierwszej wizycie już byłam ale żadnego badania nie miałam ponieważ oboje z lekarzem twierdziliśmy że jest za wcześnie teraz mam wizytę 11 lutego wtedy będę miała usg i inne badań zlecane , będzie to 7t5d .
Homocysteine badałam 5/6 stycznia wynosiła u mnie 6,14
termin porodu wychodzi mi różnie 24/27/30 września zależy od kalkulatora więc się tym nie sugeruje tylko poczekam na usg.

Maryn przy twojej mutacji Homo to masz ładną Homocysteinę ;)

reklama
Dziewczyny dzisiaj idę do ginekologa na 16 30, proszę trzymajcie za mnie kciuki. W sensie ciąży wiem, że nic z tego ale zależy mi na jakiejś złotej poradzie co zrobic, zebym nie traciła ciąży za ciążą :) Więc każdy kciuk mi się przyda :)

Ni_kusia kochana Trzymam Kciuki :biggrin2: , a powiedz słoneczko jak się czujesz ??? Masz plemienia

No właśnie nic sie nie dzieje, żadnych plamień..... Aż to dziwne bo w każdej traconej ciąży Luteina nie pomagała i tak kończyło się krwawieniem - tak tu nic....Wydaje mi się, że mam pusty pęcherzyk, ale lekarz dzisiaj potwierdzi co tam widzi. Chyba wejdę do niego i powiem, żeby zaczął od badania, a do rozmowy przejdziemy później, bo nie wytrzymam nerwowo :p
Chciałabym już dostac ten okres i jeszcze najlepiej zielone swiatło żeby od razu zacząć starania a nie czekać kolejnego cyklu....

mi luteina w grudniu wstrzymała przyjście @ o ok 5 dni. Idz do lekarza zobaczysz co ci powie jak odstawisz to pewnie szybko przyjdzie

Ni_kusia w może po prostu za szybko skreslilas maluszka?? Ja jak beta zaczynała spadać to praktycznie pd razu zaczynalam krwawić bralam wtedy duphaston i to nie nie dawało , trzymam kciuki za wizytę daj znać jak juz będziesz po

wczoraj zaczęłam plamić, miałam palpitacje serca, a dziś poszłam bete zrobić na wszelki wypadek i zaczęłam i krew z nosa lecieć dla odmiany. Brzuch mnie boli wiec biore jeszcze nospe regularnie. Na szczęście plamienie jest mniejsze. Dziś jade do lekarza moze powinnam acardu choc nie brac, bo moze za duzo tych leków

Ni_kusia w może po prostu za szybko skreslilas maluszka?? Ja jak beta zaczynała spadać to praktycznie pd razu zaczynalam krwawić bralam wtedy duphaston i to nie nie dawało , trzymam kciuki za wizytę daj znać jak juz będziesz po
oliwcia Beta mi nie spadła, tzn miałm najpierw 409, potem po 48 h 437. Więc mały przyrost. Za mały. Jak miałam kiedys pusty pęcherzyk, to też miałam takie przyrosty małe bety. Oczywiscie wszystko jest możliwe i fajnie by było, jakby coś z tej ciąży było, ale wolę nastawić się negatywnie, i miło się rozczarować, nić odwrotnie.
hajmal kochana trzymam kciuki za wizytę, daj koniecznie znać jak po czy fasolek ma się dobrze i już sobie dobrze tam w srodku umościł.
Widzę, ze dzisiaj mamy dzień trzymania kciuków :)

reklama
Hajmal czytałam wczesniej o tym twoim sercu ja biorę acard , duphaston 3*1 tabletka i clexan 0.6 powiedz mi jaka dawkę bierzesz clexan może masz za dużą po prostu?? A bierzesz jakiś wspomagacz typu Luteina czy duphaston? Daj znać jak będziesz po wizycie trzymam kciuki :-D

Do góry