reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Czesc Dziewczyny!
na poczatek - OLA witaj:-)Nürnberg nie tak daleko ode mnie (100km),

Aniu- a jak Ty odbierasz TVN? ja mam satelite, ale TVN-u nie mam, tylko TV Polonia, polska Viva i Polsat 2(na ktorym i tak nic ciekawego sie niedzieje). Podaj mi prosze namiary, na jakiej czestotliwosci to znajde

Patrycja - jak corcia?

moje chlopaki troche kaszla, ale do przedszkola i szkoly chodza

dzis w pracy dowiedzielismy sie, ze mamy wolne od 15.12-12.01, a wiec cale 4 tygodnie w domu!:happy:. Wyjechac nie mozemy (szkola), ale przynajmniej odpoczne i przygotuje sie spokojnie do Swiat:tak:

reklama
Hej laski :-)
Dziekuje za troske ;-) Noemi z przedszkola wrocila wporzadku ... :-)
Dzis maja sesje zdjeciowa a ja nie wiedzialam bo moj Adam ja zawozi i odbiera ostatnio i tak byle jak ubrana byla:baffled: Ten oczywiscie nie doczytal a przedszkolanki nie przypomialy..... No ale przezyjemy;-):-D
Ja zakupy robie w roznych sklepach dla mlodej...Nie mam ulubionego...Lubie H&M ale oni tam ciagle to samo maja....:baffled:
Zaraz przychodzi do mnie ksmetyczka naprawiac mi paznokcia bo po 5 dniach sie rozdwoil zel od tipsa:crazy: No i ciekawa jestem czy mnie za to skasuje bo ogolnie dziewczyny daja tydz.gwarancji...Zbaczymy.....

A tak ogolnie to nuda,zimno,ponuro itd...
Co do satelity itd.to Wam zazdroszcze...U nas takie cos jest zabronione:crazy: Nawet kabel deutschland nie moge mniec:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A my mamy satelitę i mój Przemek dokupił do tego jakiś modem -ja się tam nie znam na tym , mamy 800 kanałów w tym 5 polskich-viva polska , puls, polonia i jeszcze są jakieś dwa które musimy wyszukac , ale jakoś mojemu panu się do tego nie śpieszy:wściekła/y:

Zresztą typowy facet na każde pytanie odpowiada-zaraz...:crazy:

czesc

Pscola ja mam cyfre plus :) wiec mam mnostwo polskich kanalow:tak: ale pamietam ze kiedys mialam tvn jak jescze nie mialam dekodera ale niestety nie mam pojecia co za czestotliwosc to byla:baffled:Zdrowka zyczymy!! zdrowiejcie :))

Patrycja
napewno Noemi cudownie wygladala i zdjecia wyjda elegancko:tak:Co to za kosmetyczke wynalazlas ze ci sie zel rozwalil??

Olakalisz my swieta tez w Polsce w tym roku na podkarpaciu u mojej siostry wiec droge mam daleka ehh 1500km:baffled:My kiedys mielismy dekoder to mielismy ponad 1000 kanalow i tez kilka polskich:happy:

My po szczepieniu Laura byla dzielna:tak:Wazy 12,3kg:-)

Ola ja tez w Gdansku sie urodzilam :-) a potem mieszkalam w Tczewie wiec tez rzut beretem ;-) Moja rodzinka z rezta tam nadal mieszka ,ale tym razem swieta spedzam w Berlinie...

Anka kosmetyczka dobra,porostu stalo sie...ale przyjechala ,zrobila blyskawicznie i nic nie skasowala...:-) Szkoda tylko ze taki kawal biedna jechac musiala bo od niej do mnie to ok. godziny jazdy...Ale tu to normalne...Ja nienawidze jezdzic do kolezanek autobusami czy bahnami...bo za kazdym razem w dwie strony zabiera mi to od 2 do 3 godzin...ahhh ten Berlin:-D Nastepne mieszkaie obiecalam sobie ze znajde w poblizu najlepszej mojej kumpeli :tak:

fajnie ze Cie nie skasowala bo drogi miala sporo.Ja na szczescie nioe ma daleko do kolezanek no i poruszam sie samochodem.Jak narazie jeszcze pociagiem i autobusem nie jechalam:-D
Ja do kolzeanke mam okolo 10-15 minut

Gdańsk , Tczew -moje regiony :-) potem przeprowadziliśmy się do Kalisza-bo stąd pochodzi mój tata-takie troche skomplikowane to wszystko:-)

Dziewczyny a powiedzcie mi bo ja jeszcze nie jestem we wszystkich sprawach niemieckich obeznana jak to jest z ubezpieczeniem gdzie się to załatwia , bo mój Przemek nie był ubezpieczony a teraz musimy się pilnie ubezpieczyc wiadomo dziecko , lekarz , szpital itd...a nie wiem od czego zaczac ?

Ola ja mam prywatne ubezpieczenie place 135e na miesiac w AOK na siebie i Laure:tak nie wiem jak sytuacja wyglada u was bo my oboje nie mamy papierow niemieckich wiec ubezpieczenie jest prywatne:tak:

reklama
U nas jest sprawa trochę skomplikowana-żyjemy w konkubinacie mała nosi nazwisko ojca , nie mamy niemieckich papierów , Przemek ma swoją firmę jednoosbową i te wszystkie papiery potrzebne na pobyt i pracę ( my tak samo ) no i nie wiem gdzie się udac żeby załatwic ubezpiecznie -wiem że prywatne ale od czego zacząc ?

Do góry