reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Ola no to tak jak u nas my poszlismy bezposrednio do AOK i zalatwilismy wszystko na miejscu :)
Wybierzcie sobie ubezpieczalnie czy aok czy kkh obojetnie i tam idzcie bezposrednio
Jak ja si ubezpieczalam 1,5 roku tem to dowiedzialam sie ze weszlo jakies porawo ze kazdy musi byc ubezpieczony wiec raczej jak sami bedziecie placic za ubezpieczenie problemow nie bedzie
Powodzenia

reklama
Halusieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee;-)
Ja tak samo mam ubezpieczenie prywatne w AOK i place 135e.....Wiecie co mi sie to podoba ze dzieci lekarstwa maja zadarmo.Pamietam jak poszlam z recepta pierwszy raz...gosciowa mi daje leki no a ja czkam az mi powie ile....az wkoncu sie spytalam.no z tym to jest fajnie.
Tez mam jakies polskie programy ale szczeze nie ogladam...
no ja juz prawie posprzatalam,maly spi puzniej idziemy na zakupy,pogoda ok zimno ale sloneczko swieci...
Milego dzionka:-)

Ola mysle ze najlepiej odwiedz AOK... Tam dowiesz sie wszystkiego ...:tak:
Fakt darmowe leki to tu super sprawa :-) Nie to co w Polsce.....
Moje dziecko w przedszkolu,ja przy jednym komputerze moj Adam przy drugim ;-) i tak kazdy robi swoje :-) Ja wlasnie popijam druga kawe...
dzis mielismy przesrana noc,mloda wydzwiala,darla sie az mnie tym do szalu doprowadzala.... Jezuuu kiedy ja sie wyspie bez chociaz jedne pobudki w nocy....?????:crazy:
a tak ogolnie to na dniach chce sie wybrac do miasta po rozne duperele i porobic chce stroiki swiateczne (uwielbiam takie rzeczy robic :-)) W tym roku zostajemy w Berlinie wiec moge poszalec ;-) lubie taki swiateczny klimacik :-) No i pierwszy raz bede robic wigilie sama:szok: Tzn.dzielimy sie obowiazkami we dwie z kumpela ktora przychodzi do nas na wigilie z mezem... Dwa-trzy dni wczesniej chcemy jechac wspolnie na zakupy i wted zaczniemy dzialac w kuchni... Jeszcze musimy zalatwic stol wiekszy bo inaczej chyba na podlodze bedziemy jedli :-D:-D:-D:-D Ja mam tylko stol przed kanapa ;-)

czesc

Ola tak to jest ubezpieczenie zdrowotne mozesz sie dodatkowo ubezpieczyc na emeryture tam Ci wszytsko powiedza.
Leki prawda za darmo ale wiecie co ja dostalam nawet inhalator na lasnosc AOK daje na wlasnosc a z innych ubezpieczalni tylko wypozyczaja inhalatory a po chorobie sie je oddaje ciesze sie ze wybralam AOK

Anula ja dzis zaszalalam bo pomylam okna, lazienke po sufit wysprzatlam i zaliczylam zakupki

Patrycja ja tez uwielbiam klimat swiat:tak:Wyspisz sie w trumnie:-D:-D:-D

Tu zawsze od pazdziernika juz stroja, a ozdoby to nawet we wrzesniu mozna kupic ;-)

Anka bede msuiala sobie wygodna trumne wybrac,najlepiej 2 osobowa :-D

reklama
Czesc,
ja rowniez mieszkam w Koloni i szukam kontaktu z polskimi mamami. Nasze szczescie ma poltora roku. Moze stworzymy wspolnie polska "Spielgruppe"?
Ela

Do góry