reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Madzia ja tez nie mialam na mysli filmiku z samego porodu...
Adam najpierw przecial pepowine a kiedy podali mi niunie to zaraz od tego momentu krecilismy...

Ale filmik wogole fajnie sie zaczyna bo zanim poszlam rodzic to cala dobe spedzilam z Adamem...pokoj normalnie jak w hoteliku-podwojne lozko itd...No i mamy nagrane wlasnie najpierw jak leze z wielkim brzuchem ,robia mi ctg itd...a potem juz na porodowce..w.szystko nagrane ,jak bije serducho,jak sobie leze i glupoty gadam:-) a za chwile na mojej piersi lezy niunia....Ale sie rozmarzylam...chyba sobie dzis wlacze filmik :-)

reklama
Dziewczyny, dzięki za odpowiedź w sprawie znieczulenia. zastanawiałam się czy tutaj podają też gaz do wdychania (moja szwagierka mieszkająca w londynie mówiła, że tam to dosc pospolity środek znieczulający..wdychasz i masz mały odlot ale tylko taki by cały czas być przytomnym - to jest mieszanina tlenu i podtlenku azotu). ale jak nie wspomniałyście o nim to pewnie tu tego nie stosuja, tak jak w Polsce.
A kamerka to rzeczywiście dobry pomysł... muszę zagadać mężusia co on na to?! :)

Patrycja jak Ty mnie optymistycznie nastrajasz dzieki:tak::-).

A Wy dziewczyny zamiast myslac o porodzie to pomyslec o sobie po. Posegregowac ciuszki- wlasne. Przegladnac kosmetyki dokupic szampon, odzywki, dezodoranty,kremiki. Kupic makaron ryz i ulubione rzeczy, jakies warzywka do lodowki. ITD.
Bo potem jak juz ta radosc przyjdzie w wasze progi to proste rzeczy czasem staja sie niewykonalne a na inne sil juz brak.

Kicia to sie ciesze...
Ja Was wszystkie dobrze rozumiem bo ja panikara jakich malo bylam....A teraz to kozak jestem :-D

Moja wizja przed porodem byla taka:
Pipka w poprzeg,
odbyt na lewej stronie
peknieta po same plecy,
po znieczuleniu w kregoslup to ja juz na wozku sie widzialam...
lozysko balam sie rodzic-bo mi glupot nagadali

PARANOJA:-D

a bylo tak:

Piczka na swoim miejscu,-jeden czy dwa szwy bo mi tylko naskorek sie otarl
z odbytem wszystko po staremu,
znieczulenie wogole nieodczuwalne...chodze na wlasnych nogach:-D
Cala akcja trwala 3 godziny
Bajka i TEGO WAM TEZ ZYCZE!!!!!!!!!!

Patrycja- co będziesz sobie filmik oglądac, lepiej się "poprzytulaj" z mężem i za 9 miesięcy drugi nagracie;-):-D;-):-). A wizji mojego porodu i tego co po nim, to lepiej nie będę opisywac:dry::baffled:.

Kicia- z tą segregacją ciuszków to nie taka prosta sprawa!!! ja przytyłam 20 kg więc w te z przed ciąży się długo nie zmieszczę a tych ciążowych to za wiele nie mam (ciągle chodzę w tym samym i tylko na okrągło piorę):-), chyba będę musiała się na jakieś zakupki wybrac:szok:.

Jakich kremików i balsamów używałyście po porodzie?? Zamierzam karmic piersią na początku i nie wiem czy mogę odrazu zacząc od tych wyszczuplających, ujedrniających itp????????

Dzien dobry, u nas na dworze fatalnie ale za to w koncu weekend:tak: Maly teraz ucina sobie drzemke, a ja moge troche posiedziec przed komputerem. Widze, ze znowu tematy porodow:baffled: Ja pogadam z mezem o nastepnym dziecku gdzies za dwa lata, teraz to nie chce nawet myslec:baffled: My zadnych filikow z porodu nie nagrywalismy, pewnie i tak bym nigdy nie obejrzala:no: Ja bylam szczesliwa, ze juz po:tak:
Dzisiaj i jutro idziemy w gosci, wiec nudy u nas nie bedzie:-D

HEJ HEJ ale czas szybko leci ja mam jeszcze 21 dni do terminu porodu:-) jak by się mały pospieszył to miała bym prezent na walentynki:-). W sobotę byłam w szpitalu jestem już zarejestrowana, obejrzałam sale:-) może byc , podoba mia się (ciekawe czy w dniu porodu będę miała takie samo spojrzenie na nią:szok:. Takie super wyprzedaże w sklepach a ja nie wiem jak będę wyglądac po porodzie to nie ferrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Magdaleno-ja mialma dwa terminy-jeden na 12.06.06 a drugi na 24.06.06
Moja Princessin postanowila nam zeobic prezent na dzien dziecka i wyskoczyla 01.06.06 :-)
A co smieszne ze 01.06. to odwrotnosc mojej daty urodzenia :-) i prawie o tej samej godzinie sie urodzolysmy bo ja 13:10 a moja niunia 13:01 :-)
Takze badz czujna i przygotowana bo nie znamy dnia ani godziny;-)

Do góry