reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Pscola - Trzymam kciuki, nic się nie bój!!!! Będzie dobrze, bo musi:))) Co do fotki, wyglądasz super, i super, że w spódnicy:))))))))))) Tutaj Niemki chyba ogólnie rzecz biorąc mają alergię na spódnice, czy się może mylę??? Fat faktem Polki są cool:))))))))))

Dziś po raz pierwszy od urodzenia Filipa spałam normalnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tzn. mały mi nie krzyczał. Nie uwierzycie, bo sama w to na razie nie wierzę ale....gdy zadzwoniła do Polski i rozmawiałam z mamą i w końcu powiedziałam Jej całą prawdę na temat "spania" Filipka, mama "załatwiła" ten temat w sposób dość.....niekonwencjonalny, no w każdym razie pomogło.: pojechała kilkadziesiąt kilometrów za Białystok do pewnej kobiety, ta coś tam "odczyniała" kazała się pomodlić na rozstaju dróg i wyrzucić jakieś zawiniątko i nie zaglądać. Ponadto kazała mamie, by ta mi przekazała, abym naciskała na lekarza, by ten sprawdził Filipkowi jelita.....i żebym nie dawała dziecka na ręce nikomu spoza domu..............Hmmm....powiem szczerze: jestem sceptykiem, raczej empirystką.....ale nie wiem, co o tym myśleć.Kilka dni temu pisałam Wam na forum, że jestem bliska obłędu a teraz.....noc przespana, Filip nie "rzucał" się w prawo i w lewo w swoim łóżeczku, jak to wcześniej bywało...obudził się o 8 rano(!!!!! abstrakcja - wcześniej!!!!) zjadł i zasnął....tego nigdy nie było.....wierzyć....nie wierzyć....??????? CO WY NA TO MI POWIECIE?????

margott Psola fajne z Was laski! faktycznie dobry omysl ze zdjeciami. tez pozniej moje wkleje

Psola bede trzymam kciukasy!!! na pewno bedzie wszystko w porzasiu!

MArgott jestem w szoku!!!! Oby tak bylo kazdej nocy!!!!

Susumali dzięki:)) Sama jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!! Filip znów śpi....chyba odsypia zaległości z ostatnich 5-ciu miesięcy. Podobno do tej kobiety zjeżdża się cała Polska. Podobno babeczka leczy nawet nowotwory!!!za "usługę" bierze 10 złotych i pieniądze przekazuje biednym, sama jest samotna..szok.....

A tak w ogóle Kochane dziewczyny - Mamusie jak święta w tym roku???? Ja tęsknię za polskimi i w tym roku obiecałam sobie, żestanę na rzęsach a stworzę jakoś....jakimś cudem ten klimat....Jesoooooooooooooo!!!!! sernika z rodzynkami!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Barszczyku ale "prawdziwnego":-:)-(Które z Was zostają tu a które do Polski?????????

Hej Babeczki,
no to jestem spowrotem i chyba trzymanie kciukow pomoglo, bo poszlo dobrze:-):-D:-):-D - dostalam az 3 propozycje i musze jak najszybciej sie na jedna z nich zdecydowac. Nie jest to to co robilam wczesniej, ale bardziej odpowiedzialne i rozwijajace, a wiec dla mnie super. Nie bedzie tez problemu z pol etatem tj. praca od 8-12, co dla mnie bylo b.wazne, bo przeciez dla dzieci tez musze miec czas.

Margott - z zalozenia tez w takie "czary" nie wierze. Najwazniejsze jednak , ze moglas sie wyspac! A skad ta babka jest? bo ja mam rodzine za Bialymstokiem (moj tatus tam sie urodzil )

Hej Babeczki,
no to jestem spowrotem i chyba trzymanie kciukow pomoglo, bo poszlo dobrze:-):-D:-):-D - dostalam az 3 propozycje i musze jak najszybciej sie na jedna z nich zdecydowac. Nie jest to to co robilam wczesniej, ale bardziej odpowiedzialne i rozwijajace, a wiec dla mnie super. Nie bedzie tez problemu z pol etatem tj. praca od 8-12, co dla mnie bylo b.wazne, bo przeciez dla dzieci tez musze miec czas.

Margott - z zalozenia tez w takie "czary" nie wieze. Najwazniejsze jednak , ze moglas sie wyspac! A skad ta babka jest? bo ja mam rodzine za Bialymstokiem (moj tatus tam sie urodzil )
Pscola - ta babeczka jest z Orli. Orla to miejscowość za Bielskiem Podlaskim, mniej więcej 45 km. za Białymstokiem. Rozmawiałam z mamą i podobno nawet lekarze się do Niej zgłaszają....No sama nie wiem już co o tym myśleć....w każdym razie Filipek zmienił się nie do poznania....
Cieszę się że otrzymałaś rozwijające stanowisko - suuuuuuuuuuuuuper!!!!!!!! Moje gratulacje!!!!!!!
Ja na razie nie plnuję pracy - maluszek jest najważniejszy....No i mężowi to bardziej pasuje. Po 17 latach pracy...mogę zwolnić:)))))

No Margot i Pscola-super z Was mamuki:-)

Marggot ja tez w takie cosnie wierze ale najwazniejsze ze niuniek slodko dzis spal,Tobie uadalo sie rowniez i niech juz tak zostanie...

Co do takiej suchej skory to moja ma tez cos takiego i ja obstawialam ze to alergia...Moj lekarz jednak twierdzi ze to poprostu typowa dla dzieci egzema...Mojej dodatkowo rozdwajaly sie paznokcie...dostalam specjalny krem...mala jednak nadal ma miejsca suche i amm je smarowac tez zwyklym olejem co od niedawna czynie i widze poprawe...Mialam juz to dawno zaczac praktykowac ale jakos mnie ten olej obrzydzal,mialam wrazenie ze mloda bedzie smierdzialo...Okazalo sie ze kujawski wcale nie smierdzi:-D

No Margot i Pscola-super z Was mamuki:-)

Marggot ja tez w takie cosnie wierze ale najwazniejsze ze niuniek slodko dzis spal,Tobie uadalo sie rowniez i niech juz tak zostanie...

Co do takiej suchej skory to moja ma tez cos takiego i ja obstawialam ze to alergia...Moj lekarz jednak twierdzi ze to poprostu typowa dla dzieci egzema...Mojej dodatkowo rozdwajaly sie paznokcie...dostalam specjalny krem...mala jednak nadal ma miejsca suche i amm je smarowac tez zwyklym olejem co od niedawna czynie i widze poprawe...Mialam juz to dawno zaczac praktykowac ale jakos mnie ten olej obrzydzal,mialam wrazenie ze mloda bedzie smierdzialo...Okazalo sie ze kujawski wcale nie smierdzi:-D
Patrycja, ja Filipka kąpię w krochmalu (wiem, jak to brzmi ale działa) tak mi doradziła położna, właśnie z racji tej, że maluszek ma wyjątkowo suchą skórę. Np.kąpię Filipka co 2 dzień, więc w krochmalu 1 raz w tygodniu. Poza tym do wanienki wlewałam trochę mleka i oliwkę z oliwek - też miałam mieszane uczucia ale czego nie zrobi się dla maluszka. Jednak ostatnio odkryłam LINOLA FETT - r e w e l a c j a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po 1 użyciu widzisz efekt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skóreczka jest delikatniutka i aksamitna w dotyku, krem jest w aptece, bezzapachowy, no jestem po prostu oczarowana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!!!

reklama
A oto ja:-)

2e2b2d29b22a9d20med.jpg

Do góry