reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

czesc
dziewczyny podejzewam ze moja coreczka ma skaze bialkowa pije mleczko Ha ale niestety alergia nie ustepuje policzki ma czerwone szorstkie bardzo suche...czy ktoras z was miala moze podobny problem...jakie mleko w niemczech podaje sie dziecia ze skaza bialkowa bo wiem ze w polsce jest to nutramigen, bebilon pepti i sa to mleka na recepte wtedy kostuja mniej czy w niemczech jest podobnie czy musze miec recepte na takie mleczko i ile ono kosztuje bardzo prosze o pomoc

reklama
Klavell, musisz koniecznie skonsultować się z lekarzem, bez tego się nie obejdzie, niestety. Jedyne co mogę zasugerować to Nestle HA1 lub HA2 po 4 miesiącu życia jest to mleko modyfikowane, hypoalergiczne, niestety nie najtańsze € 11,95 za opakowanie. Pozdrawiam Cię

Pscola nie ma sprawy moge przesłać zdjęcie:)

Margot krakowianka jestes czy turystka ?

Klavell tylko lekarz, choc oni tu maja lekki zlew na takie rzeczy.

Pscola sw Marcin w Poznaniu zostawil podkowe i teraz Poznaniacy jedza rogale marcinskie. Tesciowa nam nie przyslala rogalikow, a szkoda bo dobre. Nawet takiego suchego z herbata bym wchonela

Klavell, musisz koniecznie skonsultować się z lekarzem, bez tego się nie obejdzie, niestety. Jedyne co mogę zasugerować to Nestle HA1 lub HA2 po 4 miesiącu życia jest to mleko modyfikowane, hypoalergiczne, niestety nie najtańsze € 11,95 za opakowanie. Pozdrawiam Cię
hanifka pije mleczko aptamil Ha ale mleko HA nie leczy alergii podaje sie je dzieciom bez alergi aby jej zapobiec wiec konieczne jest jakies mleko na recepte ale nie wiem jakie dlatego pytam was

Klavell ale jakie mleczko malej potrzebne to lekarz powinien okreslic:eek:. Nutramigen jest w aptekach internetowych koszt ok 18-20 euro. Jest kilka rodzajow takiego mleka np nestle altera i mlupa cos tam ma. Ja mam 0 wiedzy na ten temat:sorry:

Margot krakowianka jestes czy turystka ?

Klavelltylko lekarz, choc oni tu maja lekki zlew na takie rzeczy.

Pscola sw Marcin w Poznaniu zostawil podkowe i teraz Poznaniacy jedza rogale marcinskie. Tesciowa nam nie przyslala rogalikow, a szkoda bo dobre. Nawet takiego suchego z herbata bym wchonela
Qurcze Kicia..jestem Białostoczanka, krakowianką byłam chwilowo:))))) Pozdrówka
Klavell więc najskuteczniejsze 12 (!!!) lat temu było PROSOBEE kupowało się to w aptece, śmierdziało niemiłosiernie ale dawało świetne rezultaty. A piszę to, ponieważ na tym mleku była moja obecnie 12 letnia siostrzenica. O nutramigenie też słyszałam i to dość pozytywne opinie ale NAPRAWDĘ MUSISZ DLA WŁASNEJ PEWNOŚCI SKONSULTOWAĆ SIĘ Z LEKARZEM. Ja właśnie kilka dni temu pozwoliłam sobie na "samowolkę" i zmieniłam Faflikowi mleko i mam jazdę bez trzymanki plus zauważyłam rumieńce i krostki na buźce. Zamiast HA2 Nestle podałam mu Folgemilch też Nestle ale normalne no i mam za swoje!!!!!! 3/4 nocki z głowy. Dlatego piszę Ci - koniecznie do lekarza, żadnej samowolki!!!!!

KLAVELL

potwierdzam slowa KICI "tu lekarze maja zlew na te sprawy". LAila ma od dluzszego czasu tez szorsztkie policzki i krostki i bylam u pediatry on mowi ze to wrazliwa skora. bylam u babki dermatologa- alergologa !!!! ona tez mowi ze to CHYBA wrazliwa skora no to ja pytam czy moze alergia a ona i cyt "Moze byc i alergia ale Po co od razu o niej myslec!!!!
. dala masc ale nie pomogla. LAila nadal jest na piersi wiec od 2 tyg nie jem mlecznych produktow i jak na razie policzki w dotyku troche mniej szorstkie jakby? ale tez nie mam porady fachowej tu czy to na pewno skaza wiec dzialam na wlasna reke.....co do mleka nie znam sie niestety ale zycze zebys znalazla FACHOWEGO LEKARZA ktory Ci pomoze!!!

Klavell -tak jak dziewczyny mysle, ze bez wizyty u lekarza sie nie obejdzie, bo moze to byc skaza bialkowa, ale tez cos innego np. neurodermitis, tak jak u mojego Nikosia (nagle pojawily sie plamki na skorze, a nawet male ranki). Musisz wiec koniecznie dzidzie pokazac u lekarza

reklama
Margott - dzieki za fotke, swietnie wygladasz:-)

to teraz ja:happy:

PS: Ania, zgadnij gdzie bylo robione to zdjecie???

Załączniki

• DSC07096_2.JPG
    DSC07096_2.JPG
    547,2 KB · Wyświetleń: 141
Do góry