reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

To zrobiliscie komus frajde:tak::tak: Mnie by bylo szkoda kasy wkladac w czyjes mieszkanie, tym bardziej, jak nie chce sie mieszkac dlugo:tak:, dlatego szukalismy takiego, ktore bylo juz "gotowe":tak: Wlasciwie to juz bysmy w nim chcieli pomieszkac jeszcze kilka lat, az kupimy cos wlasnego, ale jakos tak mnie naszlo na mieszkanie z ogrodkiem i moze jeszcze raz przeprowadzimy sie do "czyjegos":tak:

reklama
Witam.
Ja zapadłam w sen zimowy, prosze obudzcie mnie na wiosnę:tak::-D.
Patrycja ale wam się trafiło z tym mieszkaniem, naprawdę tanio:tak:. My teraz będziemy płacić 420 e za 47 m, 2 pokoje. A do tej pory płacilismy 580e za 3 pokoje około 60m łącznie i w domku dwurodzinnym.
Pscola bardzo ładnie urządzony pokoik dziecięcy i jednak na zdjęciu widać synka:-D.
Aga sto witaj:-).
Anka jak zdrówko Laury mam nadzieję że już lepiej;-)?

Moja Laura niestety ma teraz katar oby cos więcej się z tego nie wywiązało:no:.

czesc mamuski!!!!!!!!!

mam do was pytanie,jak to mozliwe,ze tydzien temu robilam usg w polsce i wyszlo ze moje malenstwo ma ok 650gram,a dzisiaj na wizycie w de wyszlo,ze maluszek ma tylko ok350gram. Jestem w 24 tygodniu. Prosze powiedzcie mi co mam o tym myslec,i czy np poszukac jakiegos 3ciego lekarza na konsultacje

i mam jeszcze jedno pytanie co myslicie o lataniu samolotem w ok 31tyg ciazy,czy to jest bezpieczne?????? moj lekarz mowi,ze niby nie ma zadnych przeciwskazan,ale kurcze ja nie wiem,chcialabym strasznie,ale tez mam straszne obawy.
Pomozcie mi

Czesc Dziewczynki!
troche jestem przeziebiona,niestety ciagnie sie to jakos i na nic nie mam ochoty, na pisanie tez niestey nie....wybaczcie:rofl2:

Agiagii -co do dzidziusia, to nie potrafie Ci powiedziec dlaczego taka roznica w ocenie wagi, jesli jestes jednak niepewna i masz watpliwosci co do kwalifikacji lekarza, to poszlabym oczywiscie do innego

a co samolotu - ja lecialam na urlop jeszcze w 28 tygodniu i znioslam to znakomicie, sama najlepiej musisz ocenic jak sie czujesz i jak przebiega ciaza - jedyna rzecz w samolocie poproszono mnie bym usiadla blizej wyjcia i nie przy oknie w razie jakby cos bylo nie tak, pewnie by sie nie przepychac przez ludzi
wazna sprawa - niektore linie lotnicze maja limity, do ktorego miesiaca zabieraja ciezarne - dowiedz sie przez lotem!

no to do uslyszenia:-)

Czesc! Jestem nowa pozdrawiam wszystkie mamy.Ja jestem mamą 1,5 rocznego Huberta:-) . Na początku grodnia z mezem i synkiem wyjezdzamy do Niemiec i mam co do tego wielkie obawy! Szukam ukojenia nerwow pocieszcie!

Pscola duzo zdrowka!!!!!!!!!!!!!:-)

KOtek co to za pieknosc w Twoim avatarku? Corcia? Przesliczna!!!!;-)

Agiagii tez bym na wszelki wypadek poszla do trzeciego lekarza!!!! nie martw sie bedzie wszystko dobrze!!!!:tak:

Witaj Agii (hehe ale macie podobne nicki) gdzie bedziecie mieszkac w Niemczech? Nie lam sie nie jest tu az tak strasznie!!!!! bedziemy Cie wspierac!!!!:-):laugh2:

Pscola dużo zdrówka;-):tak::-).
Agiagi co do pierwszego pytania wydaje mi się że nie masz się czym martwić. Mi lekarz w Polsce podczas usg 3d powiedzial że zawsze trzeba dodać lub odjąć od wagi którą wyliczył lekarz nawet do 500 gram. A lekarze bardzo często się w tej kwesti mylą, sama mam znajomą której podali 2 różne wagi dziecka tuz przed urodzeniem różnica była spora jakieś 400 gram i dziecko urodziło sie z wagą po środku, także tym się nie przejmuj;-).
A co do samolotów ja tez leciałam będąc w 26 tygodniu i też super zniosłam lot. Zależy od tego jak długo ma trwać lot? Większość linii lotniczych nie wpuszcza ciężarnych po ukończeniu 36 tygodnia ze względu na zagrożenie porodem, a niektóre po ukonczeniu 26 lub 28 tygodnia wymagają zaświadczenia od lekarza o braku przeciwskazań do lotu.

Agii będzie dobrze:-). Napisz może cos więcej dokąd lecicie czy juz kiedyś byliście w Niemczech? Ja jadę w styczniu do Niemiec z moją córeczką, maż tam jest cały czas. Ja też się trochę boję, ale wiem że będzie dobrze.

reklama
Do góry