reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Wszystkim chorowitkom zdrowka zyczymy!!:tak::tak:
Klavel za szczepionki w DE nie musisz nic placic, wszystkie sa gratis, twoja kasa chorych wybuli na nie:tak:
Blond gratuluje mieszkanka, 4 pokoje, a mozna zapytac w jakiej cenie??, bo u nas mieszkanie 4 pokojowe to straszliwie drogie ok 1000 EUR:no: My mamy 3 pokojowe 80mq i niezle placimy. Ale jeszcze troszke i moze jakis domek z ogrodkiem sie trafi:tak:
Pscola pokoik super!!

aga 650 warm w centrum düsseldorfu tylko jest jeden haczyk 5 pietro bez windy
buhaha
ale bede szprycha mowie wam jak tak pochodze po tych pietrach
buhaha

klavell nic nie placisz maly wlasnie mial ja niedawno

pscola jutro dam ci

BLOND gratuluje mieszkania!!! 4 pokoje to jest cos!!!!:-)

dzieki dziewczyny za wsparcie dla przeziebionych u nas juz lepiej!!!

Patrycja na bol gardla polecam tabletki DOBENDAN SYNERGIE na katar rumianek (tak mi kolezanka poleila i faktycznie na mnie zadzialal....) a na ogolne przeziebienie z katarem bolem gardla i glowy (cos jak grypa) GRIPOSTAD-maz bierze od 2 dnii jest juz lepiej!!!!!

aga 650 warm w centrum düsseldorfu tylko jest jeden haczyk 5 pietro bez windy
buhaha
ale bede szprycha mowie wam jak tak pochodze po tych pietrach
buhaha
No to niezla tanioche macie!! Kurcze, Hamburg i Monachium, to jednak najdrozsze miasta w Niemczech, nawet w Berlinie w porownaniu z nami jest taniocha:no::no: Ja place 750 za 3 pokoje:szok::szok: Trzeba chyba pomyslec o przeprowadzce;-);-)

witam,
dawno mnie tu nie bylo, a tu sie dzieje...
rany. jestescie akatywniejsze niz nasze styczniowki :-D

aga, nie zapomnij dorzucic Kolonii
ja za 80m2 w centru miasta place warm 900€ i juz 6 rok w tym samym mieszkaniu, wiec teraz normalnie kolo 100€ trzeba by bylo doliczyc.
Blond, gratulacje. Ja rowniez rozgladam sie za 4-pokojowym, ale u nas w centrum 100m2 nie schodzi ponizej 1000€. nawet bez windy... jak doliczy sie dodatkowe koszty(bo tym razem podaje kaltmiete), to trzeba miec dlugi oddech, echhhhhhhh

skoro jestescie takie aktywne to i ja sie czesciej u was pojawie. dla wszystkich emigrantek ktore mnie nie kojarza - jestem aga z kolonii, mam niemieckiego malzonka (polkrwi chorwackiej) i 21 miesiecznego antosia.

a za chwile urodzinki:baffled:

Witam kobitki!!!!!

Susumali-
dzieki za rady,biore juz jakies swinstwa i idzie ku lepszemu:-)Mlodej katarek tez zniknal...iwec nie jest zle...

Aga sto-witaj!!!

Co do mieszkan nam trafilo sie suuuper tanio-dobra dzielnica-obecnie mamy mieszkanie ponad 70m2 i placimy-490 euro ,a normalnie to meiszkanie w naszym bloku kosztuje prawie 800 !!! wczesniej mieszkalismy na kawalerce 1,5 pokoju w tym samym bloku i placilismy 390...Udalo nam sie bo akurat firma ktorej nalezaly bloki plajtowala wiec mozna bylo sie negocjowac-a ze mam tak obrotnego faceta to nam wynegocjowal...Mam nadzieje tylko ze nowi wlasciciele firmy nie zaczna cudowac i nam podwyzszac...Fakt faktem w remont samych scian i polog wydalismy 6000 tys.bo robilismy na nowo lazienke,nowe podlogi,tapety itd(niestety nie moglam patrzec jak to wszystko wygladalo) ale po dwoch latach nam sie to zwroci w samej micie...Nastepne jednak mieszkanie bedziemy szukac 4,5 pokoja-no i juz wiem ze cena bedzie conajmniej 2 razy taka:baffled: Pewnie druga taka okazja jak ta nam sie nie zdazy...:-(

Patrycja, to cieszcie sie kurcze, bo rzeczywiscie trafiliscie bardzo tanio!! U nas kawalerka kosztuje 350 Euro. My mieszkamy na obrzezach HH, dzieki Bogu, zdala od tego gwaru wielkiego miasta:tak: My obecnie troche rozgladamy sie za mieszkaniem z ogrodkiem, ale to sie zobaczy. Mysmy sie wprowadzili do mieszkania juz super wyremontowanego, takze wstawilismy tylko meble i tyle:tak:

reklama
No na nastepne jak bedziemy sie wyprowadzac to chce takie na dluzej...oczywiscie oszczedzony musi byc wor pieniedzy bo juz wtedy chcemy sobie urzadzic tak jak nam sie podoba... Tu wybieralismy tak by bylo czysto i w miare ladnie...Wiadomo jak to sie wklada w czyjes...Ale i tak jak ktos po na s przyjdzie ty mieszkac to moze w rece klaskac...Zrobilismy tu doslownie wszystko-zmienilismy oprocz kafelek w lazience kaloryfer-bo byl stary i okropny,zrobilismy spluczke w scianie,halogeny w suficie,jest nowa elektryka,kafelki na balkonie,wszedzie byly zdarte tapety do golych murow,wygladzoen i polozone nowe,zabudowalismy wszystkie rury,kuchnia tez ma nowe kafelki...itd...itd...

Do góry