reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Czesc Kobitki!
dziekuje Wam slicznie za zyczenia zdrowka - juz mi lepiej, ale zimno jakos i pada, no ale czego tu sie po listopadzie spodziewac:baffled:

Wielkie HALLO dla wszystkich nowych dziewczyn - fajnie, ze nas coraz wiecej:-D

no i wreszcie ktos z moich okolic - witam Muckabucka - Monachium to co prawda 100km od Regensburga, ale zawsze to Bawaria:-)

reklama
Agiagii - ja bym termin porodu raczej po miesiaczce obliczala (albo moze wiesz dokladnie, kiedy byla owulacja) - u mnie dwa razy bylo bardzo dokladnie:tak:

Witam wszystkie nowe mamusie!!!!!
No i te "stare "oczywiscie rowniez...
Troche sie nie pokazywalam,ale juz nadrabiam:-D
Ostatnio dwa dni z rzedu popijalam najpierw z jednymi znajomymi winko a wczoraj wpadlam do kumpeli i zas uraczyli mnie czerwonym trunkiem :-D

Co do terminow porodu to ja mialam dwa i Niunia i tak wybrala swoj :-)
Pierwszy mialam na 12-stego czerwca ,drugi na 24-czerwca a moja Princessa wyskoczyla pierwszego czerwca:-D
Z waga tez sie troche pmylili-o jakies 400 gram...:tak:

Ogolnie u nas oki...Moje przeziebienie juz powoli zanika aczkolwiek jeszcze zasmarkancem jestem :-D:baffled:
Wszystkim milego wieczorku zycze:-)

Kotek ale masz piekna dame w avatarku-i musze powiedziec ze doroslo na nim wyszla:-) A patrzac na jej fryzurke poprostu nigdy nie moge sie nadziwic jaka jest piekna,ciemna i bujna:-):tak:

Cześć dziewczyny,
co prawda jeszcze jestem w Polsce ale maż ma okazję pracować w NIemczech i zastanawiamy się czy się nie przenieść. Problem jest taki że nie wiem jak tam zorganizować wszytsko z porodem (jestem w 3 miesiącu ciązy). Bo najpradopodobnie maż byłby zatrudniony w Polsce a tylko wysłany na dłgą delegację do niemiec i nie wiem czy mi przysługuje wtedy opieka medyczna w Niemczech. A jeżdzenie co miesiąc do Polski na badania to nie jest do końca dobre rozwiązanie. Ja jestem zatrudniona w Polsce ale poniważ u mnie w pracy bardzo "wykorzystują" pracowników więc zdecydowałam się na zwolnienie.
Planujemy się przenieść albo do Monachium albo pod Norymbergię. Może znacie w tamtych okolicach dobrych lekarzy, położne itd. Co do języka to oboje się uczyliśmy gdzieś w szkole ale nie mówimy płynnie ale pewnie byśmy się nauczyli. Pomóżcie proszę bo nie chce żeby z mojego powodu maż stracił okazję rozwoju zawodowego a z drugeij strony życie na odległość nie wchodzi w grę bo oboje tego nie chcemy..... POMÓŻCIE

reklama
Czesc Hani - przede wszystkim nie taki diabel straszny jak go maluja;-), a wiec nie boj sie Niemiec:-)
tez mieszkam w Bawarii (Regensburg - a wiec mam jakies 100km i do Norymbergii i do Monachium) i jest to jeden z najspokojniejszych landow w Niemczech. Przyjechalam tu 7 lat temu aby wyjsc zamaz i tez nie umialam wiele po niemiecku, a juz po roku dostalam prace w biurze (studia z Polski, jezyka uczylam sie w szkole w Regensburgu). :tak:

Jesli przyjedziecie tutaj oficjalnie pracowac (nie na czarno), to przysluguje Ci opieka zdrowotna, najlepiej zadzwon do NFZ w swojej miejscowosci i dowiedz sie jak powinno byc to zorganizowane, nie jestem ekspertem , ale mysle, ze obie sluzby zdrowia dogaduja sie tutaj bez Twojego udzialu (musisz tylko zglosic fakt wyjazdu z Polski i pozalatwiac rozne zaswiadczenia) i mozesz spokojnie chodzic tu do lekarza i urodzic dzidzie (a przy okazji SERDECZNE GRATULACJE!)

jesli moge Ci jeszcze jakos pomoc to pisz:-)

Do góry