reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Hej Forumki!
Musze się pochwalić ale chyba od poniedziałku zacznę prackę... na razie na 2 godziny dziennie ale jestem przeszczęśliwa, że wreszcie nikt nie zadawał mi pytań w stylu "czy planuje Pani dzieci" albo innych...
:happy: :tak: :-D

Dziewczyny jak to jest z tymi zarobkami?? Dotąd myślałam, że jak się zarabia do 400 euro brutto to się w ogóle od tego nie odprowadza podatku ale powyżej to już tak... jak to wygląda w praktyce??
Albo jak się ma dwie mini-jobs na 400 euro... z jednej sie rozliczasz a z drugiej nie musisz czy jak??

Hallo Hausfrau,
na poczatek gratulacje, ze cos udalo Ci sie znalezc - moze jak zobacza, ze jestes dobra, to i lepszy etat dostaniesz?trzymam kciuki:tak:

co do miniJob, to nie znam szczegolow, nigdy tak nie pracowalam, wiem tylko od cioci mojego meza, ktora tez taka robote znalazla, ze ona placi podatek od tych 400Euro - i wydaje mi sie, ze cos mowila, ze to zalezy od tego czy masz meza, czy razem sie rozliczacie, i jaka masz klase podatkowa (ona ma 5-ta)
najlepiej zapytaj w Finanzamt:angry:

pozdrawiam dziewczyny

Hej laski!!!!!! :-)

ja wlasnie popijak Cappuccino i zajadalam gofry...Moja mala tez z apeptytem wsunela kilka:-D
A teraz siedzimy we dwie przy kompie...Zaraz jednak idziemy poczytac ksiazeczki:-)

Hasusfrau gratuluje nowego zajecia-powiedz jesli to nie tajemnica co sobie wyszukalas?

u nas dzis slonko ale niestety zimno :angry:

HAusfrau gratulacje!!!!!!!!!!!!

my dzis bylismy w nowym handlowym centrum Berlina Alexa, z zewnatrz nieciekawy ake za to wewnatrz calkiem interesujacy..i duzo zupelnie innych sklepow nieznanych z innych centrow handlowych...nie mielismy czasu, a trzeba go zeby obleciec podobno 180 sklepow...nawet jest sklep dla dzieci SMYK.....wiec akcent polski he he

Dzięki dziewczyny za gratulki! Ja tez się bardzo cieszę że coś znalazłam :tak:

co do miniJob, to nie znam szczegolow, nigdy tak nie pracowalam, wiem tylko od cioci mojego meza, ktora tez taka robote znalazla, ze ona placi podatek od tych 400Euro - i wydaje mi sie, ze cos mowila, ze to zalezy od tego czy masz meza, czy razem sie rozliczacie, i jaka masz klase podatkowa (ona ma 5-ta)najlepiej zapytaj w Finanzamt:angry:
No właśnie chyba od pierwszych 400 euro nie ma podatku, tak jakby ta kwota była wolna od podatku... dopiero wszystko ponad to jest opodatkowane... teraz juz sama nie wiem.

Hasusfrau gratuluje nowego zajecia-powiedz jesli to nie tajemnica co sobie wyszukalas?
To nie tajemnica, mam być jako Aushilfe w biurze przy szefowej w tutejszej znanej piekarni... powiedziała, że jest szansa póxniej na Teilzeit... :sorry2:

A co do akcentów polskich to wczoraj w Lidl znalazłam ... oryginalną polską Krakowską ... i kupiłam bo to nowość... no sprawdzimy czy naprawdę tak smakuje jak polska :confused:

reklama
Hausfrau , jesli zarabiasz 400 euro to podatku nie placisz.Ja wlasnie tak pracuje i dostaje 400 euro na reke.

Vanessa 2007 widze ze jestes tez z Düsseldorf, skad dokladnie?

Zycze milego wieczorku:tak:

Do góry