reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Hej
Właśnie znalazłam chwile czasu na farum, dostałam niedawno list z Wohngeld i co się okazało, że niestety ale nie dostaliśmy tu na to mieszkanie żadnego dofinansowania :-( jakoś dochody mojego męża starczają niby na nas dwoje :eek: a byłam pewna,że dostaniemy, rozczarowałam się... ale cóż i tak od 07.06 będę na nowym mieszkanku, postaram się tam o dodatek, tam większe rachunki. ja to zawsze mam pecha...

Pati- to najlepszego dla córci:happy: ale prezencik to sobie niezły zażyczyła.
Owca- a to też się masz zamiar przeprowadzać? fajnie, pewnie jakieś wypasione to mieszkanie, że kaucja taka ogromna, masakra, to my mamy pikuś. Życzę powodzonka, aby się podobało i udało.

Ja to jakoś dzisiaj nie mam nastroju :no:
Pogoda do bani, nie ma się z czego cieszyć.

Laski miałam zapytać, Wy wiecie coś na temat wyprawki dla dziecka i mamy z Job Center? Bo mi się ostatnio obiło o uszy, że można dostać coś takiego.

reklama
hej :)

Pati- to Ci powiem Twoja córa ma gust :-D! Jeśli chodzi o decyzje z tym mieszkaniem to myśle że podjeliście właściwą decyzje , lepiej się trochę ''przemęczyć'' i iść od razu na swoje niż kombinować i wydawać kase w błoto .

Owca- super że gra teraz trafiona , no i zazdroszę że masz czym zająć dzieciaki . Moja jeszcze jest w tym wieku że wszystko co robi musi robić w towarzystwie . Nawet się klockami Lego sama nie chce już bawić :eek: Mój M nazywa Mnie interaktywna mamą heh bo oczywiście ja jestem jej kompanem w wszelkich zabawach :-D. Ale jeszcze troszkę , myślę że jak pójdzie do przedszkola i sie wybawi z dziećmi to mi trochę odpuści :-D

Neczka - składaj papiery od razu jak się przeprowadzicie , a jak znów odmówią to jak dzidzia się urodzi itp aż do skutku . Myśle że jak Waszę zarobi rzeczywiście są odpowiednie do tego dodatku to w końcu wam przyznają .

U Mnie dziś pogoda fajna , własnie skończyłam ćwiczyć i spijam herbatkę . Wieczorem pójdę na saunę sadełko wypocić . Mam 3 tyg na rzeźbę i mam zamiar podołać wyzwaniu . Mąż też cały czas trwa w postanowieniu i juz widać efekty :-p:cool2:

Ooo a nie jedziemy w lipcu do PL :-( Moja mama ma operacje w czerwcu i jadę się nia zaopiekować na tydzień . Więc ogólnie wakacje już musimy przełożyć na września :-( Więc już nic nie planuje bo się zdenerwować idzie , ale cieszę się że będę mogła zająć się mamą w tych pierwszych dniach bo okazało się że ma jakieś babskie świństwo -mięśniaka i muszą wyciąć . Mamuśka wkurzona bo będzie musiała na L4 posiedzieć a to nie w jej naturze ;-), tym sposobem juz się u Mnie w lipcu zapowiedziała z wizytą jak już się ogarnie :-)

To znowu ja..:-p
zrobilam zakupy , bylam z psem polazic i teraz sie nudze :-p:-p
dzieciaki dalej graja :tak:..poki im sie nie znudzi :tak:

neczka co tam dzis sie dolujesz ?
Szkoda ze nie dali wam wohngeld ale moze na tym nowym mieszkanku sie uda jak beda wieksze oplaty :tak:
u mnie pogoda taka se :tak: cale szczescie ze nie pada ale gdzie to slonko ?:crazy:
Pewnie nie mozesz sie doczekac nowego mieszkanka co ?
bedziesz mogla w koncu dla synka pokoik urzadzac :tak::-)
co do tej wyprawki to nie wiem nie pomoge
ale wydaje mi sie ze jak ktos nie jest tam zarejestrowany i nie dostaje od nich zadnych pieniedzy
to raczej nic nie przysluguje :no: najlepiej to zadzwonic i dopytac :tak:

Delfin no musisz troche poczekac az corcia podrosnie to tez zacznie sie sama soba zajmowac :tak:
powiem ci ze tak fajnie jest , jak dzieciaki same sie soba zajmuja a ja moge sie w tym czasie nudzic :-D:-D
Zdrowka dla mamy zycze , oby szybko doszla po operacji do siebie :-) Fajnie ze do niej jedziesz i ze przyjedzie mama potem do ciebie :-)

Czekam na mezusia :-)..moze za godzine wroci :-)

Owca- fajny ten Twój blog:-) Te babeczki mi się spodobały bo wyglądają na nie skomplikowane a to dla mnie priorytet heh

U mnie zaczęło lac , i burze mam OoOo

U mnie pada znowu :crazy: jakaś totalna masakra z tą pogodą!
Owca- świetna ta Twoja stronka, aż mi się jeść zachciało, a spróbuje zrobić te pyszne kotleciki z pieczarkami:happy: a miałam dzisiaj jakiegoś doła, bo mi nic się nie udaje, jeszcze dodatkowo mnie tym pismem dobili. :eek:
No już się doczekać nie mogę tego mieszkanka, musimy chyba jakaś małą pożyczkę wziąć, bo meble trzeba kupić.
Delfin- dzięki za wsparcie, będę próbowała aż do skutku z tym wohngeld. Nie odpuszcze, teraz jak dojdzie nam opłat i dziecko na pewno dadzą. Zdrówka dla Twojej mamy życzę.

Dzien dobry !!

U mnie znowu leje deszcz :angry::angry:
do dupy z ta pogoda... obok Hannoveru zalewa poszczegolne dzielnice, nawet zamknieta jedna autostrada jest
shocked.gif

tak pada :angry:

Synek jedzie na wycieczke dzis , zla jestem na ta pogode bo jada do malego miasteczka do jakiegos gospodarza
yes2.gif

gdzie beda krowy , swinki itd
laugh.gif
wiec dzien na dworze maja miec...i w takiej pogodzie to beznadzieja...
a ze tym pania to nie przeszkadza wiec wycieczka bedzie taka jak sobie zaplanuja
yes2.gif

ostatnio deszcz padal to w innym przedszkolu jak szlam dzieci bawily sie na placu zabaw w piasku
angry.gif
paranoja jakas....

neczka na mojej stronie polecam kotleciki z piersi kurczaka , sa przepyszne
:tak::-):-)

Hej dziewczyny

do mnie tesciowa dojechala o dziwo spokoj jest ale pogoda nas dobija:no::no::no::no::no:

Ja juz odpadam jak patrze przez okno.. chce juz wyjsc polazic z dzieckiem na rower a tu bez przerwy leje!!!!!!!!!!!

a tu moj blog mozecie zajrzec:p Mama na Obczyznie

neczka dostaniecie napewno jak sie przeniesiecie i jak urodzi sie dziecko!! tu liczyli na dwoje.. co do wyprawki to wiem ze mozesz sie starac o jednorazowa zapomoge ale musisz isc sie dowiedziec ... bo oni biora wszystkie kwitki wysle ci na priv co gdzie i jak.. i co ci sie po ciazy bedzie nalezalo:p

Witam.
Oj kobietki nie przejmujcie się u mnie też pogoda do dupy:angry: jakaś totalna porażka, nigdzie wyjść na spacer nie można, rano wstałam to czułam się jakby był wieczór tak lało!:angry: Już też mam dość!

Owca- na pewno skorzystam z tych Twoich przepisów
Kamilko- no była bym Ci wdzięczna jakbyś mi napisała co i jak. :happy2:Fajnego masz tego bloga!:))

Ja właśnie prasowałam ubranka dla maluszka, już sobie pomału wszystkie przygotowuje. Muszę jeszcze kupić łóżeczko i komodę dla malca.
We wtorek jadę do nowego mieszkanka trochę posprzątać co nieco. :happy:

reklama
Do góry